
بررسی اسناد جنگ ایران و عراق در تاریخ معاصر خاورمیانه همچنان ادامه دارد و بر اساس سندهای کشورهای درگیر جنگ یا مراکز پژوهشی نظامی - استراتژیکی و یا خاطرات و نوشتههای نظامیها و امنیتیها و چهرههای سیاسی پژوهشگران آثاری را در این باره منتشر میکنند.
یکی از این کتابها که به بررسی نحوه اقدام صدام در تدارک حمله علیه ایران پرداخته این است که نگاهی هم به دفاع ایران که تازه مدتی از پیروزی انقلاب نوپایش میگذشت، داشته است. این کتاب از ماه جاری در آمریکا و کشورهای جهان توزیع میشود و مترجم ایرانی، سعی دارد که نسخه فارسی آن هم تقریبا به طور همزمان در اختیار خوانندههای ایرانی قرار بگیرد.
مترجم درباره محتوای کتاب میگوید: این کتاب پس از فروپاشی عراق در سال 2003 و براساس اسناد - اکثرا - محرمانه رژیم بعث نوشته شده است. در این کتاب نویسندهها به اشغالگری صدام اشاره کرده و گفتهاند که چگونه با حمایت چه کشورهایی طولانیترین جنگ سده بیستم رقم خورد.
نویسندهها به موضوع استفاده از سلاح ممنوعه نیز اشاره کردهاند که صدام علیه مردم و آب و خاک خود استفاده کرد و کشورهای جهان هم سکوت اختیار کردند. در این کتاب بررسی اسناد تا روز قرارداد 598 ادامه دارد.
قانعی فرد در مقدمه کتاب درباره انتخاب عنوان کتاب میگوید:
صدام آن را مقدس میدانست اما با تکیه بر حمایت غرب و آمریکا هدفش ویرانی ایران بود و در ویرانی و سیه روزی، تقدسی وجود ندارد و تنها در دفاع از میهن میتوان مقدس را به کار برد. و در این کتاب حمایتها توسط این 2 مورخ برجسته آمریکایی نشان داده شده و من مترجم ایرانی تنها به زبان دیگر بازتاب دادهام که چه بر سر آب و خاک من رفته است.
ویلیام موری Williamson Murray از مورخان برجسته و استادان مطالعات استراتژی در آمریکا است و دکتر کوین وودز Kevin M. Woods از مورخها و تحلیل گران برجسته در امنیت ملی و مطالعات استراتژی آمریکا است.
این کتاب هم به مانند دیگر آثار قانعی فرد توسط نشر علم منتشر میشود.
منبع : ایپنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام سید کاظم باقری معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرزها و فرقهها حرکت میکند
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: