معاون شهردار تهران خبر داد:

افزایش رطوبت و گرمای هوا علت تکثیر مگس سفید

معاون خدمات شهری شهرداری تهران از مبارزه شهرداری با سفید بالک (مگس سفید) در پایتخت خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز با همکاری کشاورزان می تواند در این زمینه اقدام خوبی انجام دهد.
کد خبر: ۷۲۳۴۶۳
افزایش رطوبت و گرمای هوا علت تکثیر مگس سفید

مجتبی عبدالهی در تشریح علل به وجود آمدن «سفید بالک» در شهر تهران گفت: به دلیل پدیده خشکسالی و گرم شدن هوا و تغییرات شرایط آب و هوایی و رطوبت، جمعیت اینگونه حشرات افزایش پیدا کرده است که میزبان اصلی آنها محصولات کشاورزی و باقی مانده انواع سیفی‌جات و محصولات گلخانه‌ای در گلخانه‌های اطراف شهر تهران است.

‌حشره سفید بالک هیچ‌گونه آسیبی به انسان نمی زند

وی با بیان اینکه این سفید بالکان از اطراف تهران هجوم آورده‌اند و با باد جابجا شده و از مزارع کشاورزی به سمت تهران آمده اند، گفت: افزایش جمعیت سفید بالکان با از بین رفتن دشمن های طبیعی حشره به دلیل سم‌پاشی‌های بی‌رویه و مبارزه شیمیایی با آفات در اطراف شهر تهران ایجاد شده است. ضمن این که ‌حشره سفید بالک هیچ‌گونه آسیبی به انسان وارد نمی‌کند.

عبداللهی با بیان اینکه درختان زبان‌ گنجشک و اقاقیا از میزبانان این آفت هستند و جمعیت سفید بالکان در برخی نقاط تهران بیشتر از سایر مناطق است، افزود:مزارع کشاورزی و سیفی‌جات گلخانه‌ای و گیاهان خانواده «لگومینوز» از میزبان‌های این حشره هستند که بیش از 500 گونه گیاهی را شامل می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول در شهرداری تهران، با افزایش رطوبت و گرمای هوا، حشرات بیشتر تکثیر می‌شوند.

معاون خدمات شهری شهردار تهران با تاکید بر اینکه با کاهش دما تا 10 درجه سانتیگراد بالای صفر، تکثیر این حشرات محدود می‌شود، افزود: امسال درجه حرارت بالا و خشکسالی باعث تضعیف گیاهان و افزایش این حشرات شده است و با کاهش تدریجی دما، تعداد این سفید بالکان قطعا کاسته خواهد شد.

وی گفت: با روش شیمیایی می‌توان به مبارزه با این جانور رفت اما سمپاشی‌ هایی که اخیراً انجام شده باعث شده دشمن این حشره از بین برود در نتیجه این حشرات مقاومت بیشتری پیدا می‌کنند.

معاون شهردار تهران ضمن تبیین راه حل های مبارزه با سفید بالک به تشریح آن پرداخت و افزود: مبارزه بیولوژیک،استفاده از آب شویی همراه با محلول‌های خاص، جمع‌آوری سرشاخه‌های آلوده به این حشره و معدوم‌کردن برگ‌ها از دیگر اقداماتی است که شهرداری تهران برای مبارزه با این حشره در نظر گرفته است.

معاون شهردار تهران گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز با همکاری کشاورزان می تواند در این زمینه اقدام خوبی انجام دهد.

وی افزود: بیش از 50 سال است که این حشره روی محصولات کشاورزی مانند هندوانه، بادمجان و... وجود دارد اما طی سالهای اخیر بر اثر سمومی که استفاده کردند دشمن این حشره که نوعی زنبور می باشد از بین رفته در نتیجه تولید آنها زیاد شده است.

عبدالهی گفت: این حشره آلرژی زا نبوده و هیچ تهدیدی برای سلامت انسان نیست و فقط ممکن است مزاحمت‌هایی برای شهروندان داشته باشد که با آبشویی درختان از بین خواهد رفت.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها