در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گرفت.
نمایندگان با تصویب مادهای از این لایحه مقرر کردند معادل یک درصد از کل درآمدهای حاصل از مالیاتهای مستقیم موضوع این قانون که به خزانه داری کل کشور واریز میشود، در قالب ردیف مشخصی بر قوانین بودجه سالانه در اختیار وزارت کشور قرار گیرد تا پس از مبادله موافقت نامه، به نسبت شاخص جمعیت به شهرداری ها و بهیاریهای شهرهای زیر 250 هزار نفر جمعیت پرداخت شود.
علاوه بر این با الحاق تبصرهای به این ماده که به پیشنهاد نمایندگان صورت گرفت مقرر شد به منظور توانمندسازی آن دسته از سازمانها و موسسات وابسته به شهرداری ها که به موجب قانون برای انجام وظایف ذاتی شهرداری در امور عمومی شهری و خدماتی تشکیل و صددرصد سرمایه و دارایی آن متعلق به شهرداری با نرخ صفر مالیاتی میباشد.
براساس این گزارش در جریان بررسی این ماده پیشنهاداتی از سوی نمایندگان مطرح شد که یک درصد از کل درآمدهای حاصل از مالیات های مستقیم فقط به بهیاری ها داده شود که این پیشنهاد به تصویب نرسید.
پس از آن تبصره الحاقی از سوی مهرداد باهوج لاهوتی پیشنهاد داده شد و علی رغم مخالفت دولت و کمیسیون اقتصاد به تصویب رسید.
دولت معتقد بود که این موسسات باید گزارش فعالیتهای اقتصادی خود را به سازمان مالیاتی بدهند. اگر سود زیادی به دست آورده باشند مالیات به آنها تعلق می گیرد و گرنه مشمول دریافت مالیات نمیشوند. رئیس سازمان مالیاتی معتقد بود تا امروز نیز از این سازمان ها مالیاتی گرفته نشده است.
در این میان معاون پارلمانی شهرداریها در صحن علنی مجلس برای تصویب این تبصره بسیار فعال بود که در نهایت هم به تصویب شد.(مهر)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد