آفت به جان انار «چترود» افتاد

شهر چترود استان کرمان به باغ‌های گسترده پسته و انارستان‌های گسترده‌اش شهرت دارد و انار این منطقه به دلیل ارگانیک بودن و شرایط خاص آب و هوایی با کیفیت بسیار بالا تولید می‌شود و بویژه انار سیاه و بی‌دانه این شهر از جایگاه قابل توجهی در بازار محصولات کشاورزی برخوردار است، اما خشکسالی و شیوع آفت‌های گسترده بیش از نیمی از باغ‌های این منطقه را خشک کرده و از بین برده است.
کد خبر: ۷۲۰۵۲۹

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: چترود یکی از باکیفیت‌ترین مراکز تولید انار در کشور محسوب می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم امسال 3000 تن از این محصول درجه یک وارد بازار شود و بخشی از نیاز بازار داخلی را تامین کند.

وی خشکسالی را مهم‌ترین مشکل تولید این محصول در استان کرمان دانست و افزود: بارندگی نامناسب موجب کاهش سطح آبدهی منابع آبی و بخصوص قنات‌های اطراف این شهر شده و به همین دلیل سطح زیر کشت دچار تغییراتی شده است. هم‌اکنون از هر هکتار ده تن محصول برداشت می‌شود.

وی گفت: بخشی از این محصول به استان‌های دیگر و کشورهای عربی نیز ارسال می‌شود، اما به دلیل خشکسالی میزان صادرات محصول کاهش یافته‌ است.

به گفته این مسئول، یکی از آفت‌هایی که موجب کاهش تولید این محصول می‌شود کرم گلوگاه است که محصول را می‌خشکاند و به کشاورزان خسارات فراوانی وارد کرده است. بنابراین همکاری با کارشناسان کشاورزی برای کنترل این آفت ضروری است.

محمد اسماعیلی، کارشناس گیاه پزشکی نیز از خسارات بالای آفت کرم گلوگاه به باغ‌های انار چترود خبر داد و گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته این آفات یکی از دلایل اصلی کاهش شدید سطح زیر کشت محصول انار در منطقه چترود است.

وی افزود: این آفت در استان‌های مجاور استان کرمان نیز دیده می‌شود، اما خشکسالی و کمبود شدید آب یکی دیگر از دلایل اصلی ضعیف شدن درختان و گسترش این آفت در باغ‌های انار است.

اسماعیلی ادامه داد: باید از کشاورزان برای مقابله با این آفت حمایت لازم صورت گیرد ضمن این‌که بسیاری از کشاورزان نیز با توجه به قیمت بالای پسته ترجیح می‌دهند باغ‌های انار را خشک و به پسته تبدیل کنند و بیشترین سود را ببرند.وی درباره آفت کرم گلوگاه نیز گفت: متاسفانه این آفت در هر سال چهار نسل عوض می‌کند و به همین دلیل شیوع آفت گسترده است و خسارات بسیاری را هم به‌جا می‌گذارد.

برای مبارزه با این آفت پس از برداشت محصول از باغ‌های میوه، کشاورزان باید از نگه‌داشتن میوه‌های بی‌کیفیت روی شاخه‌ها جلوگیری کنند، زیرا لارو این آفت در میوه محصول زندگی و رشد می‌کند به همین دلیل باید همه محصول در باغ‌ها برداشت شود و حتی اجازه باقی ماندن میوه‌های پا درختی را هم نباید داد و با جمع‌آوری دستی زمینه تکثیر آفت را از بین ‌برد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها