جام جم سرا:محمد نفریه در نشست خبری روز دوشنبه افزود:هم اکنون 17 هزار مهدکودک در کشور فعالند که با آغاز سال تحصیلی هم تعداد مهدهای کودک و هم تعداد فرزندان در مهدها افزایش پیدا میکند به طوریکه در حال حاضر 1700 کودک در مهدهای کودک خدمت میگیرند و از 17000 مهدکودک فعال در کشور، 8 هزار مهدکودک روستایی هستند که در روستامهدها یک وعده غذای گرم در طی روز توزیع میشوند.
وی با اشاره به تعیین شهریههای جدید مهدهای کودک در سال 93 اظهارداشت: از 2 ماه قبل با بخشنامهای که به ادارات بهزیستی استانها ابلاغ شد، کمیته استانی با حضور نمایندگان سازمان حمایت مصرف کنندگان، کانون مهدهای کودک و همچنین سازمان بهزیستی تشکیل و در نهایت شهریه مهدهای کودک تعیین شد.
وی افزود: شهریه تعیین شده در سال جاری براساس تورم اردیبهشت سال جاری است که تورم تعیین شده بالای 30 درصد است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به اینکه شهریه مهدهای کودک به طور متوسط 25 درصد در سال جاری افزایش خواهد یافت گفت: این بخشنامه از اول مهرماه قابلیت اجرایی دارد.
نفریه در ادامه با اشاره به اینکه درصد میانگین تعیین شده مهدهای کودک نسبت به سال گذشته کمتر است، گفت: در سنین نوپا و نوباوه شهریهها فقط 24 درصد افزایش یافته است و بیشترین افزایش شهریه ها در شیرخواران است.هزینهای که برای ناهار مهدهای کودک پیش بینی شده 50 هزار تومان است ضمن اینکه در شهریه جدید مبلغی برای لوازم التحریر دیده نشده است.
نفریه بیان داشت: طبق برنامهریزی انجام شده چنانچه خانوادهها بخواهند در مهدهای کودک فرزندانشان از لوازم التحریر استفاده کنند باید وجه اضافی را به مهدهای کودک پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای هر مهدکودک حداکثر 5 فوق برنامه پیشبینی شده است که برای هر فوق برنامه 5 درصد به شهریه پایه اضافه میشود ضمن اینکه اجرای فوق برنامهها اختیاری و با رضایت کتبی والدین است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور ادامه داد: هزینه سرویس ایاب و ذهاب در شهریه ابلاغ شده پیشبینی نشده است و در صورت نیاز خانوادهها میتوانند با برنامهریزی مهدهای کودک از سرویسهای معتبر و تاکسیرانی و ترجیحاً از رانندگان بانوان استفاده کنند و مبلغ سرویس ایاب و ذهاب را به صورت ماهیانه یا فصلی پرداخت کنند.
وی در خصوص تعیین شهریه مهدهای کودک در تهران نیز گفت: تهران به 5 منطقه از جمله منطقه یک ، منطقه 2 تا 8 ، منطقه 9 تا 14 ، منطقه 15 تا 22 و همچنین سایر شهرستانها تقسیمبندی شده است ضمن اینکه در تهران بین 10 تا 15 درصد افزایش به طور متوسط 12 درصد افزایش شهریه مهدهای کودک را داشتهایم.
نفریه با اشاره به ستارهدار شدن مهدهای کودک، گفت: این موضوع از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و هماکنون مهدهای کودک 3 ستاره 30 درصد، 2 ستاره 20 درصد، یک ستاره 10 درصد مشغول به فعالیت هستند ضمن اینکه در کل کشور فعالیت مهدهای کودک 3 ستاره کمتر از 10 درصد است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور ادامه داد: امسال برای نخستین بار رتبهبندی مهدهای روستایی را شروع کردهایم و تا آخر بهمنماه ادامه پیدا میکند.
وی در خصوص شهریه روستامهدها و مهدهای حاشیهای گفت: میزان شهریه در این مهدها 15 تا 25 هزار تومان است ضمن اینکه طرح یک وعده غذای گرم در این مهدها از اول مهر اجرای خواهد شد.
وی ادامه داد: برای توزیع یک وعده غذای گرم امسال بالغ بر 23 میلیارد و 400 میلیون تومان پیشبینی شده است که 50 درصد از این اعتبار به استانها ابلاغ شده است و سرانه یک وعده غذای گرم 1100 تومان در نظر گرفته شده است.
نفریه تصریح کرد: طی بخشنامه ابلاغ شده از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور از ابتدای مهرماه تا پایان پاییز و به مدت 3 ماه تیمهای نظارتی در تمامی استانها جهت نظارت بر مهدهای کودک تشکیل میشوند که این تیمها متشکل از حراست، بازرسی و معاونت اجتماعی بهزیستی و سازمان حمایت مصرف کنندگان است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور تاکید کرد: طبق این بخشنامه کمیتههای بازرسی میتوانند چنانچه مهدی تخلف کند یک تا 6 ماه مهد را تعطیل موقت کند و این کار بدون طرح تشریفات انجام خواهد پذیرفت.
نفریه در خصوص تعداد روستامهدها در شهر تهران گفت: 39 روستامهد در حاشیه شهر تهران فعال هستند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور خاطرنشان کرد مهدهای کودک موظف هستند پروانه فعالیت، پروانه مسئول فنی و همچنین جدول میزان شهریهها را روی تابلو اعلانات نصب کنند و خانوادهها نیز میتوانند چنانچه تخلفی از سوی مهدها مشاهده کردند با شماره پیامک 30008530 موضوع را گزارش دهند.
نفریه تصریح کرد: نصب دوربین مداربسته در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گرفته است که البته مهدهای 3 ستاره هماکنون در این سیستم هستند و به زودی مهدهای 2 ستاره و درآینده نیز مهدهای تک ستاره مجهز به دوربین مداربسته خواهد شد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت