جام جم سرا: همه اینها خوب است و امکاناتی است که ابزارهای جدید برای زندگی شیرینتر به ما ارزانی میکند اما همین فناوریهای خوب همچون چاقویی دو لبه است که گاه به جان زندگی و خانوادهمان میافتد.
امروز دسترسی سهل و آسان به ابزارهایی چون وایبر روی تلفنهای همراه، نهاد خانواده را نشانه گرفته است و چون گردابی سهمگین ناخواسته ما را در خود میکشد.
بسیاری از زنان و مردان از طریق همین نرمافزارهای نوین به جای سخن گفتن با اعضای خانواده، با دوستان و آشنایان وایبری خود حرف میزنند و طلاق عاطفی آسمان زندگی آنها را ابری کرده است.
چه بسیار زنان و مردانی که از همین طریق با آشنایی آسان و فوری و حتی تصادفی با غریبهها ، هستی خانواده را نابود کرده و تن به خیانت و بیوفایی دادهاند.
امروزه آسیبهای ناشی ازفناوریهای جدید موجب از هم پاشیدگی خانوادهها شده است. باور ندارید، کافی است سری به راهرو دادگاههای خانواده بزنید تا با خیل بیشمار افرادی مواجه شوید که به همین دلیل دادخواست جدایی دادهاند.
خیانت، بیوفایی و طلاق عاطفی تنها مشکلات ناشی از این فناوریها و عضویت در شبکههای اجتماعی نیست. این ابزارها اعتیادآور است، همچون شیشه و کراک که وقتی به آن مبتلا شدیم، نمیتوانیم براحتی از شرش خلاص شویم.
وایبر وقت و زمان را برایمان میکشد و ما لحظهای چــشم میگــشاییم که به دلیل حضور بیحد و مرز و اعتیادگونه در وایبر و ... حتی فراموش کردهایم احوال پدر و مادر بیمارمان را بپرسیم. باور کنید این واقعیت تلخ این روزهای بسیاری از ماست.
خیانت همسران، بیتوجهی و بیمسئولیتی در قبال خانواده، حضور غریبهها در حریم خصوصی زندگی، چشم و همچشمی، انتشار اخبار دروغ و شایعات بیاساس که نگرانی و ترس را در جانمان میریزد، دوستیابیهای خطرناک نوجوانان، ازدواجهای بیپایه و اساس و ... از آسیبهایی است که به دلیل نبود فرهنگ استفاده صحیح و قانونمندانه از ابزارهای جدید فناوری بر ما و خانواده وارد میشود.
ما هر هفته در ضمیمه خانوادگی چاردیواری یکی از این آسیبها را واکاوی میکنیم و نسبت به آن هشدار میدهیم، این هفته به وایبر به عنوان سارق جدید زمان نگاهی افکندهایم.
ضمن این که تاکید میکنیم این نوشتارها بهمعنای نفی همه امکانات مثبتی نیست که ابزارهای نوین ارتباطی به ما عرضه میکنند، همه این ابزارها خوب است، مشروط به این که ما از آنها خوب بهره بگیریم. گزارش «وایبر، سارق جدید زمان» را در ضمیمه این هفته چاردیواری بخوانیدو دیگر موضوعات را هفتههای بعد دنبال کنید.
زهرا عرب - معاون سردبیر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
اگر به دنبال نفی هزاران نكته مثبت این نرم افزار و نرم افزارهای مشابه نبودی،هیچ وقت تیتر ((خانواده در گرداب وایبر)) رو انتخاب نمیكردی.
چرا تیتر نزدی : ((عواقب فرهنگ غلط استفاده از تكنولوژی))...؟!
یا مثلا : ((لطفا فرهنگ داشته باشیم))...؟!
میخواین فیلترش كنین،فیلترش كنین بره دیگه،ما مردم عادی هم كه چیزی نمیگیم؛یعنی چیزی نمیتونیم بگیم؛این همه نرم افزار و سایت مفید و غیر مفید با همین دلایل فیلتر شد كسی حرفی زد...؟!
همه رو از خور و خواب انداختی.
نصفی مخالفند . نصفی موافق.
كلی عقده ها پشت وایبر صف كشیده. حرفهای دل حالا می خواد بجوشه.
من هم دلواپس كاهش نسل این سرزمینم.
من هم دلواپسم.
http://sara.jamejamonline.ir/NewsPreview/1628837641980538608
این از واقعیات زندگی روزمره ی ماست كه باید از تكنولوژی های روز دنیا استفاده كنیم و كار كردن باهاشون رو بلد باشیم
اما ای كاش قبل از ورود این مسائل به جامعه ایرانی فرهنگ مصرفشون آموزش داده بشه .
همونطور كه خودتونم اشاره كردید اینها مثل (( شمشیر یا چاقوی دودم )) هستن هم میتونن آسیب برسونن و هم مفید باشن.
مهم اون شخص استفاده كنندست.
مگه با چاقو نمیشه آدم كشت با همون چاقو هم میشه جراحی كرد و آدم ها رو نجات داد پس بیان همه چاقو ها رو جمع كنن چون ممكنه كسی آدم بكشه؟!!
حرف منطقی بزنید لطفا
مشكل اخلاقیات است كه كمرنگ شده
به بعضی اداره ها یا ارگانها سر میزنی یا بایستی پارتی داشته باشی ویا رشوه میخوان تا كارت انجام بشه وگرنه امروز برو بعدا بیا (حتی در سرد خانه بیمارستان و...)
جوان جایی را برای تفریح نداشته باشه معلومه دیگه
بیشتر فشار روانی است كه به جوانان فشار میاره
تمام هم وغم والدین شده تامین مالی زندگی خانواده دیگه وقتی برای فرزندان نمی مونه
پس تكنولوژی بد نیست وگر نه شما بایستی حتی تلفن همراه رو منع كنید حتی چاقوی آشپزخانه ها رو چون با اون میشه آدم كشت
مواد غذایی و مسكن مردم تامین باشه ملت از این سر در گمی در میان (دست واسطه ها كوتاه بشه)
وایبر كه هیچی خود شیطان هم هیچ غلطی نمیكنه.............................