تقریبا سه سال پیش بود که اعلام شد سیگارها و البته سیگارهای از نوع قاچاق - که با توجه به مصرف سالانه حدود 20 میلیارد نخ سیگار در کشور قابل توجه است - دارای مواد رادیواکتیو هستند که ضرر و زیان آنها در افراد بسیار زیاد است.
اینک نیز در برخی سایت های خبری اینترنتی سندی منتشر شده که حاکی از وجود سوسک های «لازیردرما» در توتون های وارداتی است.
براساس این سند، بخش زیادی از توتون هایی که اخیرا به کشور وارد شده، آلوده به سوسک خطرناک «لازیردرما» بوده و در این سند اشاره شده که این توتون های آلوده می تواند روی دیگر توتون های وارداتی نیز اثر بگذارد و حتی ضدعفونی کردن آن نیز افاقه نمی کند.
این آلودگی می تواند موجب بروز بیماری های جدی مانند آسم بین مصرف کنندگان این توتون ها شود.
«سوسک توتون» یا «لازیردرما» (Lasioderma serricorne)، دو تا سه میلیمتر با رنگ قهوه ای روشن و همه چیزخوار است و انواع مواد غذایی مانند دانه های روغنی و پاستا، منابع گیاهی و حیوانی و حتی الیاف پارچه، کاغذ، کتاب، کارتن قالی و سایر وسایل منزل را مورد حمله قرار می دهد اما عمده خسارت آن به انواع توتون سیگار و تنباکو بوده و از این رو به سوسک توتون شهرت دارد.
بیشترین خساراتی که توسط «لازیردرما» ها به توتون وارد می شود به وسیله «لارو» این آفت صورت می گیرد.
هر سوسک ماده «لازیردرما» به راحتی 100 تخم می گذارد که لاروهای آن ظرف 26 روز به سوسک کامل تبدیل می شوند و لارو این حشره از قسمت های مختلف برگ توتون و تنباکو تغذیه کرده و سوراخ هایی ایجاد می کند که علاوه بر خسارت به توتون و تنباکو، با باقی گذاشتن فضولات خود در آنها موجب ایجاد بوی بد و طعم نامطبوع در کالای تولیدی از آنها می شود.
رنگ کرمینه ها سفید مایل به زرد، سر و پاهای آنها قهوه ای کم رنگ و پوشیده از موهای دراز است.
این حشره گذشته از توتون به میوه های خشک مانند، خرما، کشمش، انجیر، بیسکویت، برنج، قالی و پشم نیز صدمه می زند؛ حشره بالغ از توتون تغذیه نمی کند، اما برگ را سوراخ سوراخ کرده و از ارزش آن می کاهد.
خاصیت گیاه توتون، جذب آلودگی است
عضو کمیته سیاستگذاری ستاد قانون جامع کنترل دخانیات کشور با ابراز بی اطلاعی از آلوده بودن توتون های وارداتی به سوسک «لازیردرما» گفت: به هرحال خاصیت گیاه توتون این است که انواع آلودگی ها را از آب و خاک جذب می کند.
دکتر حسن آذری پور افزود: گیاه توتون حتی انواع فلزات سنگین را به خود جذب کرده و برای سلامت مضر است.
مخاطرات مصرف سیگار
کارشناسان بهداشت بارها هشدار داده اند که بیش از چهار هزار نوع ماده شیمیایی از جمله 200 سم مانند «د.د.ت»، آمونیاک، آرسنیک، فرمالدئید و مونواکسید کربن در تنباکو و دود ناشی از مصرف آن یافت می شوند.
طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز 5.5 میلیون نفر در ایران دخانیات مصرف می کنند و سالانه 11 هزار نفر در کشور بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.
مصرف سیگار و قلیان به خودی خود هزاران سم و آلودگی وارد بدن انسان می کند و آلوده بودن آنها نیز این خطرات را مضاعف می سازد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت