بازار

کابینتی برای قلب خانه

آشپزخانه یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان و منزل ماست؛ جایی که اگر کدبانوی خانواده در آن براحتی توان انجام امور روزانه خود را نداشته باشد، بدون تردید دچار مشکل خواهیم شد چون بارها شنیده‌ایم که می‌گویند: «آشپزخانه قلب خانه است.»
کد خبر: ۷۱۰۴۳۷
کابینتی برای قلب خانه

هرچند دوران مادربزرگمان آشپزخانه معمولا در دید دیگران نبود و سعی در حفظ حریم آن می‌شد، اما با توجه به کوچک شدن خانه‌ها و زندگی شهری و آمدن آشپزخانه اپن، این مکان به جزئی از خانه تبدیل شده که باید به تزئین آن خوب توجه کنیم تا مبادا کل خانه تحت تاثیر ناهماهنگی قرار گیرد.

در این بین کابینت به‌عنوان اصلی‌ترین بخش در تزئین آشپزخانه ایفای نقش خواهد کرد. سازه‌ای که علاوه بر نگهداری از لوازم مورد نیاز روزمره ما قرار است زیبایی منحصربه‌فردی نیز برای آرامش منزل مهیا کند. اینجاست که اهمیت مدل، جنس و البته طراحی کابینت خودنمایی کرده و بسیاری را چه به‌عنوان خریدار و چه به‌عنوان تولیدکننده به خود مشغول کرده است.

انواع کابینت

کابینت هم مانند دیگر لوازم روزانه‌ای که استفاده می‌کنیم، انواع و اقسام مختلفی دارد که به سه بخش عمده فلزی، چوبی و مواد مصنوعی مثل MDF تقسیم‌بندی می‌شود. این روزها نوع اول، یعنی کابینت‌های فلزی که همه ما از آنها با روکشی از سنگ مرمر خاطراتی به یاد ماندنی داریم، کمتر به چشم می‌خورد، اما چوب و مصنوعاتش یکه‌تاز میدان کابینت‌سازی کشورمان بوده و جزو گرانترین‌های موجود بازار هستند و برای خریدشان باید سر کیسه را خوب شل کنیم.

این نوع کابینت‌ها از چوب افرا، گردو، گیلاس، بلوط، تبریزی و چند نمونه دیگر، بیشتر برای خانه‌های ویلایی یا مناطق خاصی از شهر با سفارش‌های مخصوص مشتریان ساخته می‌شوند و زیاد جنبه عمومی ندارند. بهترین چوب برای ساخت کابینت چوب گردو یا بلوط است، در حالی که بیشتر سفارشات کنونی با استفاده از چوب تبریزی یا توسکا تحویل مشتریان می‌شود.

از سوی دیگر تنوع غیرقابل توصیف کابینت‌های MDF باعث شده بیشتر مشتریان از هر گروه اقتصادی که باشند به زیبایی و استحکام آن جذب شده و یک نمونه از آنها را برای منزل خود سفارش دهند، هرچند زیر و زبر این نوع کابینت بسیار زیاد است و بسادگی کابینت‌های چوبی نمی‌توان آنها را انتخاب کرد.

اجزای تشکیل‌دهنده کابینت

به‌طور کلی اجزای تشکیل‌دهنده کابینت از گذشته تاکنون چه فلزی و چه چوبی تفاوت چندانی نکرده و به سه بخش اصلی یعنی بدنه، در و رویه همراه یراق و ابزار تقسیم‌بندی می‌شود.

در‌باره بدنه کابینت مهم‌ترین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، جنس مغز ماده اولیه است که معمولا از MDF یا نئوپان با روکش ملامینه تولید می‌شود، اما برخی تولید‌کنندگان برای ارزان تمام شدن محصولاتشان از نئوپان با روکش کاغذی و نوارهای چسبی استفاده می‌کنند که درواقع بدترین نوع مواد اولیه برای تولید بدنه کابینت است.

این در حالی است که در بخش در کابینت موضوع کمی ساده‌تر می‌شود، چون به‌طور کلی محصولات ترکیه سابقه خوشی از خود در بازار ایران به جای گذاشته و بیشتر حجم بازار را به دست گرفته‌ است. هرچند یک یا دو کارخانه ایرانی هم تولیدات خود را روانه بازار کرده‌اند، اما تنوع زیاد نیست و می‌توان بسادگی جنس مناسب را انتخاب کرد، چون تمام محصولات قابل استفاده هستند. از سوی دیگر رویه کابینت که درواقع آسیب‌پذیرترین بخش کابینت است، دارای تنوع بسیار زیادی شده و انتخاب را برای متقاضیان کمی دشوار کرده در حالی که یک قانون کلی یعنی جلوگیری از ورود رطوبت به مغز آن و البته ضدخش بودنش همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

کورس رقابت چین و ترکیه در بازار کابینت ایران

شاید هنگام خرید یا سفارش کابینت به سازندگان، از این همه تنوع بازار حیرت‌زده و گاهی هم سردرگم شده باشید، اما نگران نباشید چون به‌طور کلی بازار کابینت ایران در تصرف محصولات دو کشور یعنی چین در بخش یراق‌آلات و ترکیه در زمینه مصنوعات چوبی مثل MDF است. این در حالی است که برخی تولید‌کنندگان داخلی نیز با استفاده از توان مهارتی خود مدتی است به بازار تولید مصنوعات چوبی مثل MDF وارد شده و تولیدات قابل قبولی را نیز روانه بازار مصرف کرده‌اند.

نحوه محاسبه قیمت کابینت

حالا که با زیر و بم تولید کابینت آشنا شدیم و از انواع و اقسام مواد اولیه آن آگاهی کامل به دست آوردیم نوبت سفارش دادن کالاست، اما همواره یک پرسش ذهن اکثر ما را به خود مشغول کرده است که از خودمان می‌پرسیم فروشندگان کابینت چگونه قیمت سفارش ما را محاسبه می‌کنند؟ اولین گام برای یافتن پاسخ این پرسش این است که بدانیم به‌طور کلی و براساس عرف بازار، کابینت به صورت متری محاسبه می‌شود. به صورتی که یک متر کابینت، شامل یک متر کابینت زمینی با ابعاد ارتفاع 90 سانتی‌متر (با در نظر گرفتن پایه‌ها)، عمق 55 سانتی‌متر، طول صد سانتی‌متر و یک متر کابینت هوایی با عمق 30 سانتی‌متر و ارتفاع استاندارد 70 سانتی‌متر و طول صد سانتی‌متر است.

اما همه سفارش‌دهندگان، کابینت کامل نمی‌خواهند و ممکن است براساس نیازشان یکی از موارد یعنی کابینت هوایی یا زمینی را نیاز داشته باشند که نحوه محاسبه کمی متفاوت می‌شود، چون براساس همان عرفی که از آن صحبت کردیم، تولید‌کنندگان کابینت زمینی را 60 درصد و کابینت هوایی 40 درصد کل مورد محاسبه متراژ کابینت را در نظر می‌گیرند و به شما قیمت می‌دهند. به‌عنوان مثال اگر هم‌اکنون ارزان‌ترین نوع کابینت معادل 350 هزار تومان برای هر متر باشد؛ قیمت کابینت زمینی حدود 210 هزار تومان و کابینت هوایی 140 هزار تومان در نظر گرفته خواهد شد.

در بخش نماها که برای پوشاندن برخی زوایای خالی کابینت استفاده می‌شود، معمولا قیمت توافقی است اما محدوده‌ای هم برای آنها تعیین شده که کابینت‌ساز در نماهای کوچک 10 درصد، نماهای متوسط 15 درصد و نمای دور یخچال 25 درصد کل قیمت کابینت را از شما دریافت می‌کند. اگر نیازمند صفحه‌های خالی برای پوشاندن روی ماشین لباسشویی، فرهای گازی و برقی یا ظرفشویی هستید نیز باید منتظر شنیدن رقمی معادل 10 درصد کل قیمت کابینت باشید، هرچند می‌توانید در این‌باره کمی چانه نیز بزنید چون تولیدکنندگان روی این بخش زیاد حساسیت ندارند. برای مورد سوم یعنی کمد‌های ایستاده که معمولا برای استفاده بهینه از فضای آشپزخانه یا برای قرار دادن مایکروفرهای جدید از آنها استفاده می‌شود، نیز چون این نوع خدمات درواقع معادل سه کابینت زمینی در نظر گرفته شده است و استاندارد آن عمق 55 سانتی‌متر، طول 50 سانتی‌متر و ارتفاع 220 سانتی‌متر در نظر گرفته شده است، فروشنده عدد 50 را در 3 ضرب می‌کند و حاصل که 1.5 متر کابینت شده را در قیمت کابینت زمینی برایتان در نظر خواهد گرفت.

های‌گلاس بلای جان مادران

یکی از تولیدات بسیار پرزرق و برق کابینت امروز روکش‌های های‌گلاس یا شیشه‌ای است که زیبایی و البته تنوع رنگ آنها در کنار دوامشان باعث شده تا برخی از خریداران بدون فکر به نتیجه کار، آنها را سفارش دهند، اما دریغ از این‌که درواقع دردسری بزرگ برای خودشان تدارک دیده‌اند بخصوص اگر دلبندشان تازه راه افتاده یا کمتر از پنج سال داشته باشد چون دائم باید مشغول نظافت و از بین بردن لکه‌های روی کابینت باشند.

نکاتی که هنگام سفارش کابینت باید به آنها دقت کنید:

1 ـ با توجه به فضای خانه و منزل رنگ کابینت را انتخاب کنید، چون رنگ‌های تیره باعث کوچک شدن فضا شده و رنگ‌های روشن، فضای مورد نظرتان را بزرگ‌تر نشان می‌دهد.

2 ـ اگر سقف آشپزخانه شما کوتاه است از طرح‌هایی با راه‌های عمومی استفاده کنید چون فضای آشپزخانه را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد.

3 ـ طرح‌های کرکره‌ای برای آشپزخانه مناسب نیست، چون وقتی چربی غذا داخل فضای بین کرکره‌ها برود بسختی می‌توانید آنها را از بین ببرید.

4 ـ تا جایی که امکانات مالی شما اجازه می‌دهد، سعی کنید از اجناس درجه یک استفاده کنید.

5 ـ هرگز از یراق‌آلات بدون کیفیت استفاده نکنید، بخصوص در زمینه آرام‌بندها و لولاها چون کابینت آشپزخانه شما بسرعت زیبایی خود را از دست خواهد داد و مجبور به تعویض آنها می‌شوید.

6 ـ برای پاک کردن سطح کابینت از دستمال یا اسکاچ زبر همراه مواد شوینده قوی استفاده نکنید، چون باعث خش افتادن سطح کابینت می‌شود.

7 ـ تا زمانی که می‌توانید هزینه ساخت کابینت MDF را بپردازید از لترون یا همان نئوپان خودمانی فاصله بگیرید چون درواقع پول خودتان را دور ریخته‌اید.

متوسط قیمت کابینت آشپزخانه

اگر از تولیدات خارجی موجود بازار که سیستم آشپزخانه را به‌طور کامل و البته با ارقامی نجومی به شما می‌فروشند بگذریم، عرف بازار کابینت همراه با لوازم استاندارد و عرف بازار از حدود 400 هزار تومان تا 700 هزار تومان خواهد بود.

عماد عزتی ‌/‌ جام‌جم

newsQrCode
برچسب ها: کابینت های گلاس
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها