در پی غرق شدن هفت عضو یک خانواده در دریای انزلی در استان گیلان، چهار نفر از آنها نجات یافتند و سه نفر دیگر در امواج دریا جان خود را از دست دادند.
کد خبر: ۷۰۸۰۵۲
دریا 3 عضو یک خانواده را بلعید

به گزارش جام‌جم، عصر بیست و هشتم مرداد امسال مرد چهل و پنج ساله‌ای که ساکن شهرستان انزلی بود، تصمیم گرفت همراه فرزندان و چند نفر از فامیل برای شنا و تفریح به ساحل انزلی بروند.

او همراه چهار دختر خردسال و نوجوان خود و دو دختر فامیل عازم یکی از سواحل بندر انزلی شد و ساعتی بعد آنها یکی پس از دیگری وارد دریا شدند.

در همین موقع یکی از دختران از دیگر اعضای خانواده فاصله گرفت و وارد دریا شد و دقایقی بعد ناگهان زیر پای این دختربچه خالی شد و شروع به دست و پا زدن میان امواج آب کرد. پدر این دختر که متوجه غرق شدن فرزندش شده بود، همراه دو دختر نوزده و هفده ساله خود را به آب زدند تا کودک خردسال را نجات دهند.

در پی این حادثه پدر توانست جان کودکش را نجات دهد و او را به ساحل برساند. اما متوجه شد دو دختر جوان که به کمک او آمده‌اند، خود نیز گرفتار امواج دریا شده و در شرایط خطرناکی قرار دارند.در این هنگام او متوجه شد دو دختر خردسال و دیگر دختر نوجوانش نیز با دیدن حادثه، برای کمک ناخواسته وارد دریا شده و آنها نیز در حال غرق شدن هستند. او سعی می‌کرد بچه‌ها را نجات دهد، اما آنها در میان امواج دریا گرفتار شده بودند و بی‌محابا از پدرشان کمک می‌خواستند.

صدای فریاد و کمک‌خواهی آنها همزمان با تاریکی شب فضای ساحل را پر کرده بود. چند نفر که در حال عبور از کنار دریا بودند با دیدن حادثه از غواصان و امدادگران که در منطقه دیگری بودند، کمک خواستند. امدادگران همراه غواصان و غریق‌نجات‌ها خود را به محل حادثه رسانده و تلاش برای نجات اعضای این خانواده را آغاز کردند.

بنا بر این گزارش، سرانجام با تلاش فراوان، آنها توانستند دو دختر خردسال و یک دختر نوجوان را نجات دهند و در ادامه برای نجات دیگر غرق‌شدگان بار دیگر وارد دریا شوند، اما متاسفانه مرد میانسال، همراه دو دختر هفده و نوزده ساله جان باخته بودند.

چهار دختر نجات یافته توسط تکنیسین‌های اورژانس به بیمارستان شهید بهشتی انزلی اعزام و اجساد سه قربانی حادثه نیز به پزشکی قانونی منتقل شد.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان گیلان درباره این حادثه به خبرنگار ما گفت: چهار فرد نجات‌یافته همچنان در بیمارستان تحت نظر قرار دارند و وضع عمومی آنها مساعد است و تا چند روز دیگر بهبودی خود را به دست خواهند آورد.

دکتر جمشید محمدی افزود: متاسفانه در این حادثه تلخ شاهد بودیم که این افراد هیچ کدام شنا بلد نبودند و با حضور در خارج از طرح سالم سازی دریا دچار حادثه شدند.

وی با توصیه به شهروندان، بویژه افرادی که به عنوان مسافر به شهر‌های شمالی سفرمی کنند و قصد توقف‌ در سواحل انزلی را دارند، از آنها خواست حتما برای شنا در محدوده طرح های سالم‌سازی دریا حضور پیدا کنند.

هشدار مرکز ملی اقیانوس شناسی

به گزارش ایرنا، معاون پژوهشی مرکز ملی اقیانوس‌شناسی در این باره گفت: تلفات انسانی در دریای خزر دلایل مختلفی دارد، ولی آن چیزی که از اهمیت خاصی برخوردار است، تلفات انسانی در فصل شناست که از اواخر خرداد شروع و تا اوایل مهر ادامه دارد.

حمید علیزاده افزود: عواملی از جمله وضع ساحل، رژیم موج و جریان شکافنده و آشنا نبودن با مناطق ساحلی در تلفات انسانی غرق شدن شناگر موثر است.

وی اضافه کرد: عوامل مذکور، سالانه سبب غرق شدن تعداد زیادی از شناگران در آب‌های ساحلی دریای خزر می‌شود؛ به طوری که آمارهای هر ساله بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر تلفات انسانی در دوره کوتاه فصل شنا در مناطق ساحلی ثبت می‌شود و این تلفات با توجه به ضررهای جانی، باعث هدر دادن هزینه‌های زیاد مالی برای کشور است.

علیزاده تصریح کرد: افرادی که وارد دریا می‌شوند اگر قصد وارد شدن به آب‌های عمیق با عمق بیشتر از یک و نیم متر شوند باید شنا را بخوبی بدانند و توان فیزیکی لازم را داشته باشند. چون فن شنا یک بحث است و شنا کردن طولانی در دریا مقوله دیگری دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در مناطقی که آب عمیق یا بیشتر از شانه است، وارد نشوند.

وی با تاکید بر این که شناگران نباید در مناطق شناخته‌نشده شنا کنند، گفت: این کار شاید مشکلات دیگری را به دنبال داشته باشد و ناگهان زیر پای آنها خالی شود و عمق آب افزایش یابد.

معاون پژوهشی مرکز اقیانوس‌شناسی خاطرنشان کرد: وقتی دریا بسیار مواج است، برای شنا وارد دریا نشوید. اگر کسی در این جریان افتاد باید بداند چگونه عمل نماید و اولین اقدام در این زمینه حفظ خونسردی است.

علیزاده ادامه داد: اگر شناگر بترسد و احساس کند که جریان آب را به داخل دریا می‌برد و بخواهد خلاف جهت به طرف ساحل برگردد، این عمل خطرناک‌ترین حرکت است. توصیه می‌شود کسی در این جریان افتاد سعی نکند برخلاف جریان به طرف ساحل شنا کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها