محققان دریافتند:

آرد، عامل بروز آسم شغلی

دشمن آسم و سرطان

یکی از مهم‌ترین سبزیجات برگ سبز، اسفناج است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و حاوی کاروتنوئیدها، ساپونین‌ها، لوتئین و فلاوونوئیدها است. اسفناج منبع خوبی نیز برای تأمین فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن است. به دلیل دارا بودن فیبر، فولات و بتاکاروتن هم است که بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می‌کند. درباره این سبزی پرخاصیت در ادامه، بیشتر بدانید.
کد خبر: ۷۰۷۷۵۵
دشمن آسم و سرطان

جام‌جم‌سرا: اسفناج منبع خوبی برای ویتامین B٣ بوده و به همین دلیل در برطرف کردن بیماری پلاگر که بر اثر کمبود این ویتامین در بدن پدید می‌آید موثر است.

اسفناج منبع خوبی برای تأمین آهن، فسفر، ید، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک مورد نیاز بدن است. همچنین منبع غنی ویتامین‌های A، B٣، C و آهن و پتاسیم است. بدن را قلیایی می‌کند. برای پایین آوردن تب مفید است. برای ورم ریه مفید است، ملین است و یبوست را برطرف می‌کند برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.

اسفناج دارای اسپیناسین بوده و به همین دلیل به هضم غذا کمک می‌کند و در درمان سوء‌هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی مفید است. اسفناج موجب زیادشدن ترشحات معده می‌شود. کلروفیل موجود در اسفناج موجب تحریک عضلات روده می‌شود و تخلیه مدفوع را آسان می‌کند و درمان خوبی برای یبوست است. درواقع مانند جارو روده بزرگ را تمیز می‌کند.

طبق آموزه‌های طب سنتی، اسفناج طبع خنک دارد و در رفع تشنگی موثر است. برای از بین بردن ورم و درد گلو و برای رفع سرفه‌های خشک مفید است. برای رفع سرفه‌های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

به گزارش جام جم سرا، اسفناج دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند در کاهش کلسترول خون نقش داشته باشند. اسفناج تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و منبع خوبی برای تأمین الیاف مورد نیاز بدن است به علت دارا بودن همین خواص افزودن اسفناج در رژیم غذایی بیماران قلبی و دیابتی توصیه شده است.

مصرف اسفناج برای تقویت اعصاب مفید است. مصرف اسفناج پخته به بیماران آسمی و مبتلایان به گرفتگی صدا توصیه می‌شود. اسفناج رماتیسم و نقرس را درمان می‌کند. مصرف اسفناج در رژیم غذایی مادران شیرده موجب زیاد کردن شیر آنان می‌شود.

اسفناج در درمان کم‌خونی مفید و موثر است. زیرا یکی از سبزی‌های سرشار از آهن است. اما آهن موجود در اسفناج به سختی جذب بدن می‌شود بنابراین توصیه می‌شود بعد از پختن اسفناج به آن کمی آب‌لیمو اضافه کنید تا امکان جذب آهن و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن را توسط بدن افزایش دهید.

اسفناج منبع خوبی برای تأمین اسید فولیک مورد نیاز بدن است. براساس تحقیقات انجام شده نتیجه گرفته شده است که مصرف اسید فولیک خطر بیمای‌های قلبی را تا ١٦ درصد، خطر سکته مغزی را ٢٤‌درصد و خطر ترومبوز وریدهای عمقی (DVT ) را تا ٢٥درصد کاهش می‌دهد.

مصرف اسید فولیک در طول دوران بارداری مفید و در آغاز دوره بارداری بسیار مهم است. براساس تحقیقات جدید به نظر می‌رسد که اسید فولیک خطر ایجاد شکاف کام و لب را در جنین کاهش می‌دهد. مصرف اسید فولیک در دوران بارداری برای مادران به‌خصوص برای کسانی که سابقه خانوادگی اختلالات شکاف کام را دارند توصیه می‌شود. بنابر این مصرف اسفناج در دوران بارداری مفید است و احتمال نقص مادرزادی شکاف کام را کاهش می‌دهد.

اسفناج ضدسرطان است و گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. همچنین به علت داشتن ویتامین‌های A، B١، B٢، C و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پروتئین، چربی، قند، آهن و ید برای بیماری گواتر مفید است. اسفناج پخته برای آسم مفید است و سرفه‌های خشک و گرفتگی صدا را درمان می‌کند. برای رفع خارش پوست آب اسفناج را روی پوست بمالید خارش را از بین برده و التهاب را فرو می‌نشاند.

بر طبق طب سنتی ضماد خام اسفناج برای درمان نیش زدگی زنبور مفید است و مصرف اسفناج به کسانی که از بیماری‌های پوستی رنج می‌برند توصیه می‌شود. عصاره اسفناج خام نیز ضد عفونی‌کننده معده و روده است. اسفناج به علت داشتن هورمون سکرتین آنزیم‌هایی را در لوزالمعده ترشح می‌کند که موجب هضم و جذب سریع مواد غذایی می‌شود.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است. (شفا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها