
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در این باره به جامجم میگوید: براساس آمار دریافتی از اداره کل ثبت احوال استان، 16 هزار و 800 کودک هفت ساله، امسال باید برای آغاز تحصیل نامنویسی میشدند، در حالی که از این تعداد تاکنون هزار کودک ثبتنام نشدهاند.
سیدمحمد لنگری با اشاره به تلاش اداره کل آموزش و پرورش برای جذب این کودکان به تحصیل میافزاید: تمام اطلاعات این کودکان و حتی کد ملی آنها را از ثبت احوال گرفتهایم، اما با اینکه از ادارات ثبت احوال، بهزیستی و حتی نیروی انتظامی برای شناسایی و جذب این کودکان لازمالتعلیم به مدارس استمداد شده است، تاکنون نتوانستهایم نشانی از محل سکونت آنان به دست آوریم.
وی با بیان اینکه تاکنون دوبار از اداره ثبت احوال در این زمینه درخواست کمک کرده و با آنها مکاتبه داشتهایم، اما تاکنون این مکاتبات بیپاسخ مانده است، یادآور میشود: گرچه اداره ثبت احوال در زمینه دریافت اطلاعات 16 هزار دانشآموز با ما همکاری خوبی داشته، اما در مورد پیدا کردن آدرس محل سکونت این افراد تاکنون همکاری صورت نگرفته است و در جواب اولین درخواست ما گفتند که اطلاعات را به وزارتخانه آموزش و پرورش تحویل خواهند داد و در پاسخ به درخواست مجدد ما، ارائه اطلاعات را به پرداخت هزینهای منوط کردند.
لنگری با اشاره به اینکه سال تحصیلی گذشته نیز در استان کد ملی 1400 دانشآموز بازمانده از تحصیل شناسایی شد که از این تعداد فقط 500 نفر جذب شدند، میگوید: خانواده 300 نفر از این کودکان از ثبتنام فرزندان خود در مدارس خودداری کردند و نشانی بقیه کودکان نیز اصلا یافت نشد.
این مسئول با بیان اینکه خراسان شمالی از نظر بیسوادی در زمره شش استان نخست کشور است، ریشهکنی بیسوادی را در گرو همکاری همه دستگاهها با آموزش و پرورش میداند و تاکید میکند: علاوه بر آن، باید اهرمهای موثری باشد تا خانوادهها به ثبتنام فرزندان خود در مدارس مجبور شوند و آنان را از تحصیل و فراگیری دانش محروم نکنند.
به گفته وی، گاه مدیران مدارس روستایی ما پس از شناسایی کودکان لازمالتعلیم با اولیای آنان که قصد ثبتنام فرزند خود در مدارس را ندارند، درگیر نیز میشوند، زیرا آنها عمدتا به فرزند خود به عنوان نیروی کار نگاه میکنند و حاضر به فرستادن آنها به مدرسه نیستند.
لنگری یادآور میشود: بیشترین تعداد دانشآموزان ترک تحصیل کرده و بازمانده از تحصیل مربوط به حاشیهنشینان شهرهای این استان است.
تاکنونی درخواستی از ما نشده
در همین حال مدیرکل ثبتاحوال استان خراسان شمالی در گفتوگو با جامجم یادآور میشود: تاکنون درخواست یا مکاتبهای از سوی آموزش و پرورش برای دریافت اطلاعات و آدرس محل سکونت این دانشآموزان بازمانده از تحصیل به سازمان ثبتاحوال این استان صورت نگرفته است.
علی زاهدینیا با تاکید بر اینکه قطعا اگر آموزش و پرورش اطلاعات مربوط به محل سکونت این کودکان را از ما میخواست، بدون هیچ هزینه و با گماردن چند کارمند خود در زمان اضافه کار، اطلاعات را پیدا و به آنها ارائه میکردیم، میگوید: این کوتاهی تاکنون از خود آموزش و پرورش بوده که هیچ تعامل و ارتباطی با ما ندارند و حتی اطلاعات اولیه وجود 16 هزار و 800 دانشآموز آماده تحصیل را نیز خود ما به آنها دادیم، در حالی که باید این اطلاعات را از آموزش و پرورش کل کشور درخواست میکردند، اما ما برحسب وظیفه و برای اینکه کمک و کارراه اندازی کرده باشیم، اطلاعات اولیه را به آنها واگذار کردیم.
وی در مورد هزینه درخواستی مورد اشاره آموزش و پرورش نیز خاطرنشان میکند: این هزینه را ما تعیین نکردهایم، بلکه دریافت چنین هزینهای براساس قانون بودجه مصوب سال 93 مجلس اخذ میشود که براساس آن هر سازمان و نهادی باید برای دریافت اطلاعات هویتی هر فرد از پایگاه جمعیتی کشور نظیر نام، نام خانوادگی محل تولد و محل سکونت، مبلغی به میزان صد تومان پرداخت کند. به گفته زاهدینیا، اداره ثبت احوال استان براساس این مصوبه و برای ارائه اطلاعات 11 هزار کودک آماده تحصیل استان، حدود یک میلیون و 800 هزار تومان از آموزش و پرورش طلب کرد که این مبلغ باید مستقیما به حساب اداره ثبتاحوال کل کشور واریز شود.
وی تاکید میکند: با این حال اداره ثبتاحوال استان آمادگی جستجو برای یافتن محل سکونت کودکان بازمانده از تحصیل را بدون دریافت هرگونه هزینهای دارد، مشروط بر اینکه درخواستی در این زمینه به ما ارائه شود.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی به خبرنگار ما گفت که نامههای ارسالی به اداره ثبتاحوال موجود است و میتوانیم آن را به دفتر روزنامه ارسال کنیم. استان خراسان شمالی با جمعیت 867 هزار نفر، 168 هزار دانشآموز دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد