در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سماور
سماور یکی از کالاهای قدیمی است که برای تدارک یک چای لبسوز، لبدوز و لبریز مورد استفاده قرار میگرفته و همچنان استفاده میشود. این کالا در انواع زغالی، برقی، گازی و نفتی موجود است که البته دو دسته سماور برقی و گازی این روزها کاربر بیشتری دارند و نمونههای نفتی قدیمی دیگر چندان مورد استفاده خانگی قرار نمیگیرند.
سماورهای برقی هم با توجه به گرانی و کمبود برق این روزها کمتر از نمونههای گازی مورد توجه قرار میگیرند. در نتیجه میتوان گفت در میان سماورها نمونههای گازی پرمخاطبتر هستند. البته هنگام خرید سماورهای گازی باید به این موضوع دقت کنید که برخی انواع سماورهای گازی، فاقد ترموکوپل هستند و این موضوع میتواند یک ایراد برای آنها محسوب شود. ترموکوپل، جریان گاز را هنگام خاموششدن سماور به علت وزش باد یا قطع موقت گاز، کاملا قطع و از انتشار گاز در منزل جلوگیری میکند. در نتیجه استفاده از سماور گازی فاقد ترموکوپل میتواند به بروز خسارات جبرانناپذیری منجر شود. همچنین توجه داشته باشید حتما سماوری خریداری کنید که دارای نشان استاندارد باشد. سمارو برقی یا گازی باشد فرقی نمیکند، ولی وجود این نشان اهمیت زیادی دارد. همچنین سماوری خریداری کنید که به برچسب انرژی مجهز باشد.
کتری و قوری
با توجه به این موضوع که استفاده از کتری و قوری روگازی آسان است و این کالا قیمتی کمتر از دیگر وسایل دمآوردن چای دارد، میتوان گفت این کالا هم جزو پرمخاطبها به حساب میآید.کتریها و قوریهای روگازی در انواع گوناگون که از آلومینیوم، پیرکس و تفلون ساخته شدهاند در بازار موجودند که این روزها استفاده از نمونههای پیرکس و تفلون مرسومتر از دیگر نمونههاست.
در بین قوریها میتوان گفت، قوریهای شیشهای با دسته پلاستیکی در بین مردم بسیار رایج است اما خرید و استفاده از این نوع قوریها را به شما توصیه نمیکنیم. زیرا ممکن است دسته پلاستیکی قوری بر اثر حرارت، ذوب یا شل شود و وقتی شما آن را برمی دارید، این دسته بشکند و چای داغ روی دست و پای شما بریزد.
از این رو به نظر میرسد بهترین انتخاب در این زمینه نمونههایی است که جنس بدنه و دسته یکی باشد. مثلا اگر قوری شما استیل است، دستهاش هم استیل باشد و اگر شیشهای است، دستهاش هم از جنس شیشه باشد. فقط حواستان باشد شیشه و فلز، جزو مواد رسانا هستند و باید برای بلند کردن آنها از روی حرارت، از دستگیره استفاده کنید. در مورد کتری هم باید بگوییم بهتر است کتریهایی خریداری کنید که روی درشان منفذی برای خروج بخار آب وجود داشته باشد.اگر این منفذ روی در کتری نباشد، همه بخار آب براحتی از لوله کتری خارج نمیشود و در نتیجه، آب روی شعله سر میرود و باعث خاموششدن آن میشود. خاموششدن شعله و پخش گاز هم نتیجهای جز آتشسوزی در پی نخواهد داشت.
هنگام خرید کتری ، نوعی را انتخاب کنید که یک درپوش فلزی توری مانند، علاوه بر درپوش اصلی دارند. در این صورت میتوانید براحتی قوری را در هر اندازهای که باشد، برای دمکشیدن چای بالای کتری قرار دهید و نگران واژگونشدن آن نباشید. خرید کتریهای سوتدار، یعنی انواعی که پس از جوش آمدن آب، سوت میکشند هم برای افرادی که مشغله آنها زیاد است و وقت انتظار کشیدن برای پی بردن به زمان جوشیدن آب را ندارند، مناسب به نظر میرسد.
چایساز
چایساز یکی از کالاهای مدرن برای دمکردن چای است که طی سالهایی که از حضورش در بازار میگذرد بسیار محبوب شده است. این کالا در انواع گوناگون دوقلو، رودررو و برندهای متنوع به بازار عرضه شده است.به طور کلی چایسازهایی که در بازار موجود است، بیشتر از انواع پلاستیکی، پیرکس و شیشهای، سرامیکی یا استیل است. کمبود وقت، بهترین بهانه برای استفاده از این کالای برقی پرمصرف در بین مردم است که عذر چندان موجهی هم به حساب نمیآید!
تجـــمع رسوب آب روی آن و خوب دمنکشیدن و خوشطعم نشدن چای از دلایلی است که باعث میشود ما خرید این محصول را به شما پیشنهاد نکنیم اما به هر ترتیب اگر قصد دارید چایساز بخرید، انواع استیل یا پیرکس و سرامیکی آن را به انواع پلاستیکیاش ترجیح دهید زیرا برق، باعث حرارت دیدن دسته کتری یا قوری چایساز نمیشود. بنابراین خریدن چایسازهایی که دستهشان پلاستیکی است، نمیتواند مشکل چندانی برای شما به وجود بیاورد.
حقیقت این است که چایساز یکی از بیخطرترین و امنترین دستگاههای دمآوری چای است زیرا سیستم ساخت آن نیز بسیار ساده است که شامل یک کتری و یک قوری است که کتری به وسیله یک المنت داخلی گرم میشود و قوری هم روی یک صفحه گرم نگهدارنده قرار میگیرد.
روشن و خاموششدن این دو نیز توسط یک مدار الکتریکی ساده کنترل میشود. اگر هم آب داخل کتری تمام شود، دستگاه به طور خودکار خاموش میشود.
هنگام استفاده از این کالا حواستان باشد که قوریها بسته به برند، دارای صافی ثابت یا قابل جدا شدن است و انواع ضد زنگ و ضد رسوب آن نیز وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد لایه چربی روی چای هنگام استفاده از چایساز قبل از هربار استفاده قوری و صافی آن را به طور کامل با آب سرد بشویید. چایسازهای دیجیتال این امکان را فراهم میکنند تا دمای قوری را به دلخواه تنظیم کنید. چایساز خود را از بین برندهای شناخته شده انتخاب کنید تا علاوه بر ایمن بودن خیالتان از طول عمر دستگاه نیز راحت باشد.هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که بدنه استیل چایساز در کیفیت چای تهیه شده تاثیری ندارد، ولی علاوه بر زیبایی چایساز موجب طول عمر آن میشود.
حتما چایساز گارانتی دار تهیه کنید تا اگر به هر دلیلی نیاز به تهیه قطعه یا تعمیر چایساز شد، به مشکل بر نخورید.
احمد نجاتی / جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد