جایی که والدین مقصرند

هنوز هم سر سفره‌ها نوشابه و کالباس می‌آوریم، هنوز هم قندان و نمکدان محبوب است و تا وقتی روغن از برنج نچکد، خیلی‌هایمان لب به غذا نمی‌زنیم.
کد خبر: ۷۰۰۳۲۴
جایی که والدین مقصرند

جام جم سرا: همین عادت‌های نادرست غذایی در بین ایرانی‌ها، جدای از بزرگسالان، بچه‌ها را هم درگیر خود کرده است.

رئیس شبکه هپاتیت ایران درباره سلامت غذایی کودکان و نوجوانان، آمار قابل تاملی ارائه کرد که خواندن و دانستن آن برای خیلی از پدر و مادرها واجب است.

به گفته موید علویان، 7 درصد دانش‌آموزان دوره راهنمایی کشور مبتلا به کبد چرب هستند و به اعتقاد این مقام مسئول، این مشکل ناشی از بی توجهی به امر تغذیه در سنین نوجوانی است.

کبد چرب به حالتی گفته می‌شود که بیش از 10 درصد وزن کبد را چربی‌ها تشکیل دهد که همین مساله می‌تواند به مرور زمان به نارسایی کبد منجر شود.

بالا بودن قند و چربی خون به گسترش این بیماری دامن می‌زند. گفته می‌شود بیشتر افرادی که کبد چرب دارند، از مشکل چاقی مفرط هم رنج می‌برند.

همه این عوامل را که کنار هم بگذارید، متوجه می‌شوید نوع تغذیه‌ای که والدین برای بچه‌ها انتخاب می‌کنند، نقش اصلی را در چرب شدن کبد بچه‌ها بازی می‌کند.

حتی این مقام مسئول هشدار می‌دهد: مردم تصور می‌کنند بیماری‌هایی مثل دیابت، کبد چرب و فشار خون، ویژه بزرگسالان است؛ اما این در حالی است که کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری‌ها قرار دارند.

البته شاید برخی والدین بگویند بخشی از الگوی غذایی که فرزندان انتخاب می‌کنند، در خارج از محیط خانه اتفاق می‌افتد و اصلا در کنترل والدین نیست، ولی واقعیت این است که اگر پدر و مادری به کودک و نوجوانشان از همان سنین کودکی، انتخاب تغذیه سالم را آموزش دهند و فرزندشان را آگاه کنند، آن وقت باید انتظار داشت که بروز این بیماری‌های مزمن در بین کودکان و نوجوانان ایرانی، کاهش چشمگیری داشته باشد.(امین جلالوند ‌-‌ گروه جامعه)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها