جام جم سرا: گاهی با خوردن بعضی مواد غذایی یا اجتناب از مصرف برخی دیگر از خوراکیها میتوان به بهبود وضع کمک کرد.
مصرف این مواد غذایی را فراموش نکنید
ممکن است فکر کنید تغذیه در بهبود دردهای قاعدگی چندان تاثیری ندارد، اما متخصصان برعکس شما فکر میکنند و میگویند به کمک تغذیه مناسب میتوان بسیاری از این مشکلات را کاهش داد و شرایط بهتری را در این دوران تجربه کرد.
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه با تائید این مطلب میگوید: یکی از نکات بسیار مهمی که خانمها باید در دوران قاعدگی در نظر داشته باشند، تغذیه صحیح و استفاده از مواد غذایی مورد نیازشان است تا با کمبودی مواجه نشوند.
این متخصص تغذیه در گفتوگو با جامجم، به کسانی که کمبود خاصی از نظر غذایی ندارند توصیه میکند در مدت عادت ماهانه به افزایش نیاز بدن توجه داشته باشند و عناصری را که مورد نیازشان است، بیش از پیش در رژیم غذاییشان بگنجانند.به گفته وی، بدن در این دوران به آهن و کلسیم و دیگر عناصری که در سوخت و ساز این دو نقش دارد، نیاز بیشتری پیدا میکند و به همین علت مصرف برخی مواد غذایی در این مدت باید بیشتر از قبل شود. آن طور که این متخصص تغذیه توصیه میکند برای دریافت بیشتر و بهتر این عناصر، باید مصرف گوشت در این دوران کمی افزایش پیدا کند که البته بهتر است گوشت سفید را در برنامه غذاییتان بگنجانید چون گوشت قرمز چربی زیادی دارد و مصرف بیش از حدش توصیه نمیشود. علاوه بر این، سبزیهای سبزرنگ تیره نیز باید در برنامه غذاییتان وجود داشته باشد و هرچه رنگ این سبزیها تیرهتر باشد، نشاندهنده میزان بیشتر آهن موجود در آن است. مصرف حبوبات، بخصوص عدس نیز در این دوره باید افزایش پیدا کند. وی میافزاید: در صورتی که غذایتان گوشتی نیست، سعی کنید در کنار آن از سبزی یا سالاد همراه با گوجهفرنگی، لیموترش یا آبلیمو ـ که منبع غنی ویتامین C است ـ استفاده کنید تا جذب آهن افزایش پیدا کند و نیاز بدن تامین شود.
دکتر رحمانی با اشاره به افزایش نیاز به مصرف منابع غذایی حاوی کلسیم، توصیه میکند خانمها در این دوران شیر بیشتری بنوشند. اما وی میگوید: فراموش نکنید شیر کمچرب یا بدون چربی باشد، چون قرار نیست کالری افزایش پیدا کند و فقط لازم است این عناصر را به اندازه کافی دریافت کنید.
اگر درد دارید، این خوراکیها را بخورید
کسانی که دچار سندرم قاعدگی میشوند و در این مدت درد زیادی را تجربه میکنند، ممکن است در معرض کمبود بعضی ریزمغذیها مانند کلسیم، ویتامین D، روی و ویتامینهای گروه B قرار گیرند. به همین دلیل دکتر رحمانی توصیه میکند در صورتی که مشکل این افراد با تغذیه و کمبود این عناصر مورد نیاز ارتباط دارد، از مواد غذایی مفید استفاده کنند.
البته وی تاکید میکند این افراد برای تشخیص کمبود عناصر مورد نیاز بدن و ریزمغذیها باید با متخصص تغذیه مشورت کنند و خودسرانه کاری انجام ندهند.
به گفته این متخصص تغذیه، کسانی که در معرض کمبود ریزمغذیها قرار دارند باید بیشتر از مواد غذایی استفاده کنند که میتواند بخشی از نیازهایشان را تامین کند و به همین دلیل توصیه میشود برای دریافت ویتامین D و کلسیم، شیر بنوشند تا نیازشان تامین شود. دکتر رحمانی ادامه میدهد: این افراد میتوانند در طول روز از آناناس یا موز استفاده کنند. موز منبع غنی ویتامین B6 است. جوانه گندم هم ماده غذایی دیگری است که مصرف آن به این افراد توصیه میشود و آنها میتوانند همراه ماست یا سالادشان از آن استفاده کنند. جعفری هم از سبزیهای مفیدی است که به رفع درد کمک میکند و برای همین خوب است در این روزها از جعفری بیشتری استفاده شود. وی میافزاید: اسفناج نیز از نظر آهن و منیزیم بسیار غنی است و به همین دلیل خوب است از آن بهصورت پخته یا خام استفاده کنید. جو دو سر هم در سوپ و آش میتواند مورد استفاده قرار گیرد و حتی نان و شیرینیهایی که از جو دو سر تهیه میشود، مفید است. تخمه آفتابگردان هم از جمله مغزهای خوبی است که میتوانید از آن استفاده کنید و گردو هم به دلیل امگا3 خوبی که دارد، باید در برنامه غذایی گنجانده شود.
خوراکیهای ممنوع در دوره قاعدگی
خانمها در این دوران باید از یک برنامه غذایی متعادل و متناسب پیروی کنند و به همین دلیل مصرف بعضی مواد غذایی که جایگاهی در این برنامه ندارد، باید محدود یا به کلی کنار گذاشته شود.
دکتر رحمانی درباره این مواد غذایی توضیح میدهد: در دوران قاعدگی بهتر است مصرف مواد غذایی شیرین و قندها مانند شکلات، آبنبات و انواع شیرینی حذف شود.
همچنین وی توصیه میکند غذاها و نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه و نسکافه به دلیل این که محرک هستند، کنار گذاشته شوند.
مصرف خودسرانه مکملها ممنوع!
درست است که نیاز بدن به مصرف بعضی انواع مواد غذایی افزایش پیدا میکند و باید خوراکیهایی را بیشتر از قبل مصرف کنیم و بعضیها را هم کلا کنار بگذاریم، اما اینها بهانه خوبی برای مصرف مکملهای غذایی نیست. دکتر رحمانی با تاکید بر این که مصرف خودسرانه مکملها به هیچ عنوان توصیه نمیشود، خاطرنشان میکند: خانمها به هیچ عنوان نباید در این مدت بدون نظر پزشک به مصرف مکملها روی بیاورند و در صورتی که میخواهند نسبت به این موضوع مطمئن شوند، ابتدا باید با متخصص تغذیه مشورت کنند تا اگر کمبودی وجود دارد، مکمل مورد نیاز برایشان تجویز و زیر نظر پزشک مصرف شود.
نیلوفر اسعدیبیگی / گروه سلامت
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
بسیار مفید و آموزنده بود
بهترین ها رو براتون آرزو دارم.
حتی راضی،نیستم ی تار موشم بیفته
فقط ورزشی كه توصیه میشه كدوم ورزشه
من خودم درد زیادی رو هر ماه تحمل میكنم به صورتیكه مجبور به استفاده از شیاف دیكلوفناك ١٠٠ میشدم. اما برای قاعدگی قرص مخصوصی هست كه البته من از تركیه تهیه كردم به نام dexforte الان واقعا یكساله مصرف میكنم و خیلی راضی هستم البته فقط باعث از بین بردن درد میشه و در حجم خونریزی تاثیری نداره. روزی كه درد دارید یك عدد كافی ست.
موفق باشید.