جام جم سرا: سید حسن موسوی چلک با اشاره به نتایج آخرین پژوهش حوزه اعتیاد و دلایل درگیر شدن افراد به اعتیاد از نبود شادی و نشاط در جامعه انتقاد کرد و گفت: جامعه ما دچار کرختی و فرسودگی شده در حالی که باید برای افراد متناسب با سن آنها نشاط تعریف شود و مردم نیازمند این شادی ها هستند و اگر نتوانند از راه درست آن را تامین کنند قطعا از طرق دیگری همانند مصرف مواد مخدر، فضای مجازی، مشروبات الکلی و مخدرهای صنعتی به دنبال کسب لذت و شادی میروند.
به نقل از ایسنا، چلک گفت: رتبه شادی ایران در بین 157 کشور دنیا 115 است و این نشان می دهد که در حوزه مدیریت شادی دچار یک چالش جدی هستیم.
نباید در موضوعات اجتماعی رویکرد سیاسی، انتظامی و قضایی نگاه غالب باشد و مسوولان و سیاستگذاران باید بپذیرند برخورد مقابلهای صرف که تاکنون صورت میگرفته نتوانسته در جلوگیری از مواد مخدر تاثیرگذار باشد |
وی با انتقاد از اینکه در کشور برای تمام مراسم عزاداری، ستاد تشکیل میشود اما هیچ ستادی برای شادی و نشاط مردم نداریم، گفت: باید به سمت تقویت هویت فرهنگی مردم برویم، نباید با دولتی کردن بسیاری از امور، مدیریت را از مردم بگیریم، دین اسلام و فرهنگ ایرانی مبتنی بر شادی و نشاط است و دارای فرهنگ غنی دینی و اسلامی و ملی هستیم.
موسوی چلک با تاکید بر اینکه باید داشتههای فرهنگی مردم را باور کنیم اظهار کرد: در صورتی که این داشته ها مغایرتی با اسلام نداشته باشند باید آنها را تقویت کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: خانوادهها باید به همان میزان که تحصیل، بهداشت، سلامت و تامین نیازهای مادی فرزندانشان برایشان یک دغدغه بزرگ است در قبال مراقبت از فرزندانشان در برابر آسیبهای ناشی از اعتیاد نیز دغدغه داشته باشند.
وی افزود: نباید در موضوعات اجتماعی رویکرد سیاسی، انتظامی و قضایی نگاه غالب باشد و مسوولان و سیاستگذاران باید بپذیرند برخورد مقابلهای صرف که تاکنون صورت میگرفته نتوانسته در جلوگیری از مواد مخدر تاثیرگذار باشد هرچند که ما زحمات حوزه انتطامی را نفی نمیکنیم.
موسویچلک ادامه داد: نباید از کار اجتماعی انتظار نتایج کوتاه مدت داشت زیرا اقدامات اجتماعی قطره فلج اطفال نیست که در کوتاه مدت نتیجه آن را ببینیم بلکه امور اجتماعی نیازمند یک زمان مناسب بین یک تا دو دهه است که باید همزمان ساختارها نو شود، برنامهها تغییر کند و بر همین اساس نیز باید تغییر نگرشها اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه تاثیرپذیری حوزه اجتماعی ناشی از تاثیرات سایر حوزه هاست گفت: اعتیاد جدا از حوزه آسیبها نیست و آسیبها نیز از موضوعات اجتماعی جدا نیست؛ از سوی دیگر بحث مشارکت مردم به عنوان مهمترین بخش رویکرد اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر موضوعی است که باید برای عملیاتی شدن آن فضای مناسب مشارکت را فراهم آوریم و همه ظرفیتها باید پای کار بیایند، در حالی که شاهدیم همه ظرفیتها در همه حوزه ها بکار گرفته نمیشوند.
او افزود: برای استفاده از ظرفیتهای مرتبط با این موضوع باید ابتدا آنها را شناسایی و سپس اولویت بندی کنیم و پتانسیل دستگاهها و بخشها متناسب با کارایی که دارند به کار گرفته شوند ضمن آنکه این ظرفیتها صرفا در دستگاههای دولتی خلاصه نشدند، در بخشهای غیر دولتی و مردمی از ظرفیتهای بسیار خوبی برخوردار هستیم که باید بدرستی مورد استفاده قرار بگیرند.
امروز در حوزه اچ آی وی باید بپذیریم که انتقال از طریق روابط جنسی در حال افزایش است؛ نباید اشتباهات اعتیاد را در آن تکرار کنیم و نباید نقاب به این موضوع بزنیم چون نقاب مانع از مشخص شدن واقعیتهاست |
مدیرکل توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: من معتقدم نباید از مطالبهگری اجتماعی مردم بترسیم. با دولتی کردن امور و شعار غیر دولتی دادن نمی توانیم موضوعات و معضلات اجتماعی را حل کنیم لذا نمیتوان برای رویکرد مبارزه با مواد مخدر تنها به استفاده از ظرفیت دستگاهها اکتفا کرد بلکه باید زیرساختهای حضور مردم در مشارکتهای اجتماعی بدرستی تعریف و فراهم شود تا مردم بتوانند در سیاستگذاریها نیز نقش داشته باشند.
وی با اشاره اینکه برای اجتماعی کردن موضوعات اجتماعی باید پذیرش اجتماعی آن موضوع نهادینه شود گفت: امروز در حوزه اچ آی وی باید بپذیریم که انتقال از طریق روابط جنسی در حال افزایش است؛ نباید اشتباهات اعتیاد را در آن تکرار کنیم و نباید نقاب به این موضوع بزنیم چون نقاب مانع از مشخص شدن واقعیتهاست لذا شناخت مشکل، مجهز بودن به مهارت مقابله با آن و گفتن واقعیتها قطعا در حل معضل به ما کمک میکند.
مدیرکل توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر جامعه را نیازمند یک مدیریت هوشمند دانست و خاطرنشان کرد: نگاه ما در مشارکت مردم باید متناسب با مطالبه آنها باشد و باید موضوعات به یک دغدغه اجتماعی تبدیل شود و از سوی دیگر باید در حوزه اجتماعی با صبر و حوصله برخورد کرد چراکه موضوعات اجتماعی مسایل زمانبری هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
اعتیاد یكی از زیانبارترین و خانمانسوزترین مشكلاتی است كه علاوه بر اینكه خود فرد را رفته رفته نابود میكند خانواده او را نیز تهدید میكند كما اینكه از خانواده ای هستم كه دارم این مشكل رو تجربه میكنم و هر جا موضوعی در مورد اعتیاد باشه نظرم رو جلب میكنه
من همیشه و همه جا در مورد بزرگی این مشكل و اینكه چگونه خانواده هارو نابود میكنه مطلب میخونم ولی هیچوقت موضوعی در راستای از بین بردن جدی این مشكل نخوندم همیشه فقط تكرار دردها بوده اما كسی به فكر رفع این مشكل نیست