اسفندیار چهاربند روز یکشنبه در نشست خبری اعلام برنامه های آغاز سال تحصیلی 94-93 با بیان این مطلب گفت: 28 برنامه در قالب پروژه مهر برای بازگشایی مدارس تعیین شده است که عمده این فعالیت ها ثبت نام دانش آموزان، ساماندهی نیروهای انسانی و بهسازی فضای آموزشی است.
وی افزود: همچنین در راستای ویژه برنامه های تابستانه پایگاههای اوقات فراغت را در مدارس راه اندازی کرده ایم چراکه والدین در ایام تابستان دغدغه اوقات فراغت دانش آموزان را داشته اما سعی می کنیم با برنامه های متنوع در این پایگاهها تا ایام فراغت دانش آموزان به بطالت نگذرد.
این مسئول با بیان اینکه باید از ظرفیت سایر دستگاهها برای اوقات فراغت استفاده کرد گفت: هفته گذشته برنامه های اوقات فراغت در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید. مطابق آن در فرماندهی تهران برنامه های آموزش و پرورش مطرح و قرار شد با کمک سایر دستگاهها اوقات فراغت دانش آموزان را ساماندهی کنیم.
چهاربند با بیان اینکه ما پروژه ثبت نام دانش آموزان را فرصتی برای نقد، انتقاد و پیشنهاد و فعالیت های آموزشی و پرورشی می دانیم تصریح کرد: خانواده ها تلاش می کنند تا مدرسه ای را انتخاب کنند که سلامت جسمی، روحی و خدمات آموزشی در بالاترین سطح باشد. از سوی دیگر آموزش و پرورش با تنوع مدارس مواجه است که مدارس دولتی خود شامل مدارس نمونه دولتی، هیأت امنایی، شاهد، استعدادهای درخشان و مدارس عادی است.
وی افزود: شرایط و نوع تحصیل در هر مدرسه با نوع دیگر تفاوت دارد. در مدارس سمپاد و نمونه دولتی براساس اساسنامه پذیرش دانش آموز منوط به قبولی در آزمون ورودی است. مدارس شاهد ملاک و معیار خاص خود را دارد مدارس عادی شرط ثبت نام دانش آموز سکونت در محلی است که مدرسه در آن است.
افزایش 26 درصدی شهریه مدارس شهر تهران
چهاربند تصریح کرد: براساس الگوی تعیین شهریه میانگین رشد شهریه در مدارس شهر تهران در حدود 26 درصد است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در شهر تهران گفت: در دوره ابتدایی هنوز گزارشی مبنی بر ترک تحصیل دانش آموزان در این پایه ارائه نشده است. در دوره راهنمایی تعداد دانش آموزان بسیار اندک است و براساس گزارش های تحویلی کمتر از 150 نفر در این پایه گزارش شده اما در دوره متوسطه از حدود 320 هزار نفر دانش آموز 760 نفر اقدام به ترک تحصیل کردند که می تواند ناشی از اعتیاد پدر، جدایی پدر و مادر، تعداد اولاد در یک خانواده و یا کیفیت آموزشی در مدارس باشد.
وی تصریح کرد: ماهیت ترک تحصیل دختران نسبت به پسران متفاوت بوده که دختران عمدتا به دلیل مسائل فرهنگی و یا ازدواج و پسران به دلیل اقتصادی ترک تحصیل می کنند.
دریافت وجه اختیاری از والدین توسط مدیر بلامانع است
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در توضیح تخلف مدارس دولتی در موضوع دریافت وجه در هنگام ثبت نام گفت: در مدارس عادی سه نوع دریافت وجه وجود دارد که قانونی است. مدارس سمپاد، نمونه دولتی و شاهد هزینه ها براساس تعرفه های مصوب و خدمات آموزشی و پرورشی که مازاد بر ساعت رسمی آموزش است دریافت می شود.
چهاربند تصریح کرد: براساس برآوردهای اعلام شده مجموع هزینه های جاری یک مدرسه 12 کلاسه با میانگین 30 دانش آموز در هر کلاس 600 میلیون تومان است که دولت آن را پرداخت می کند. در بررسی های انجام شده مجموع کمک های داوطلبانه مردمی برای هر دانش آموز دوره متوسط 35 هزار تومان بوده است یعنی کمک های مردمی تنها 2.7 درصد کل پول دولت را شامل می شود. در بهترین شرایط کمک اولیا به مدارس بیشتر از پنج درصد کل پول دولت نبوده است.
وی با بیان آنکه اگر قرار است والدین به مدرسه کمک کنند باید توجیه و دلایل آنها به صورت شفاف به آنها اعلام شود گفت: جنگ نیز با کمک های داوطلبانه مدیریت شد چرا همواره درصدد هستیم پرداخت پول به مدارس را منفی جلوه دهیم. من همچنان می گویم دریافت وجه از سوی والدین نباید اجباری باشد اما کمک داوطلبانه بلامانع است.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد