زنگ شیمی!
گفتگو با مهدی گل رو، طراح سوال کنکور

زنگ شیمی!

راهنمای کنترل فشار برای استفاده محصلان

راهکارهای موفقیت در ایام امتحانات

کنترل فشار روانی به دانش‌آموز کمک می‌کند کارها را بموقع انجام داده و با امتحانات به سادگی و اطمینان روبه‌رو شود. برخی از روش‌های کنترل فشار روانی در ایام امتحانات در ادامه ذکر شده که امیدواریم برای بهره گیری دانش آموزان مناسب باشد
کد خبر: ۶۷۶۰۶۳
راهکارهای موفقیت در ایام امتحانات

جام جم سرا:
این روشها عبارتند از:

اجتناب: این روش به دانش‌آموز کمک می‌کند از رویارویی با مسأله پرهیز کند و خود را از شرایط تنش زا دور نگهدارد.


تعویق: بر اساس این روش دانش‌آموز بدون هیچ کوششی برای حل مسأله، به این امید که مسأله برطرف خواهد شد آن را تا فردا به تعویق می‌اندازد و با آن روبه‌رو نمی‌شود.

حفظ سلامتی و شادابی: سلامتی و تندرستی جسمی، شخص را قادر می‌سازد به‌طور صحیح با فشار روانی کنار آید. پیاده روی، شنا و انواع دیگر تمرین‌های قدرتی، نه تنها باعث قوت بخشیدن و شادابی می‌شود بلکه از لحاظ روحی به دانش‌آموز نیرو می‌بخشد.

حمایت خانواده و عشق بدون قید و شرط والدین به فرزندان: والدین باید محبت خود را به فرزندان، صرفنظر از میزان موفقیت تحصیلی آن‌ها طوری نشان دهند که بچه‌ها بتوانند این محبت را احساس کنند. والدین نباید محبت خود را به فرزندان به نوع رفتار بچه‌ها مرتبط سازند و از جوایز مادی برای تقویت رفتار مطلوب در فرزندانشان استفاده نکنند اگر محبت خود را به گرفتن نمره بالاتر توسط فرزندان محدود کنند ضمن این‌که گرفتار محبت مشروط می‌شوند میزان فشار روانی بچه‌ها را نیز بویژه در ایام امتحانات افزایش می‌دهند.

پذیرش: فشار روانی حقیقتی از زندگی است. بسیاری از دانش‌آموزان یا دانشجویان زمانی که برای نخستین بار از خانه دور می‌شوند دچار اضطراب و تنش می‌شوند که این حالت کاملاً طبیعی است. ممکن است زمانی که شما دانشجو می‌شوید برای نخستین بار آن را تجربه کنید. تحریک‌های عصبی مربوط به آزمون کاملاً طبیعی است و بیشتر دانش‌آموزان این تحریک‌ها را در زندگی تحصیلی‌شان تجربه می‌کنند.

مدیریت زمان: استفاده مؤثر از زمان، نیازمند برنامه‌ریزی برای اطمینان یافتن از انجام کاری ضروری است. شاید احتیاج داشته باشید هفته‌ای 40 ساعت مطالعه کنید و این امر نیازمند برنامه‌ریزی است.
در واقع راه رسیدن به اعتدال در فرایند مطالعه در ایام امتحانات، مدیریت مؤثر زمان است. هر شخصی در هفته 168 ساعت در اختیار دارد.

معمولاً 80 درصد بازده کاری از 20 درصد فعالیتی که به کار می‌گیرید، به‌دست می‌آید. هنگامی که زمان را مورد تحلیل قرار می‌دهید، باید از قانون 80 به 20 استفاده کنید. اگر در جهت بهبود نسبت 80 به 20 تلاش کنید، این در حکم راهنمایی خواهد بود که می‌تواند عامل اصلی پیشرفت عادت‌های مطالعه باشد.
کارنامه زمان شما، جهت اصلی زندگی را مشخص خواهد کرد. اکنون که فعالیت‌هایتان را به (باید انجام دهید)، (بهتر است انجام دهید) و (دوست دارید انجام دهید) تقسیم کرده اید، می‌توانید زمان را به طور مؤثرتری، تنظیم و فهرستی از کارهایی که انجام داده‌اید تهیه کنید.
عوامل فردی اتلاف وقت شامل به تعویق انداختن کار، نگرانی‌ها، بی‌نظمی، تعهد بیش از اندازه و فقدان اولویت‌هاست و عوامل بیرونی اتلاف وقت عبارتند از: تلفن، اینترنت، آی پد، ایکس باکس، ملاقات‌ها و مهمانی‌ها، مراجعات، تلویزیون، رفت و آمد و اوقات انتظار.( دکتر محمدرضا کرامتی- دانشیار دانشگاه تهران/ایران)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها