به گزارش شانا، سیدمحسن قمصری درباره آخرین وضع فروش و صادرات نفت ایران گفت: سال ٩١ شروع بحران فروش نفت ایران بود که در سال ٩٢ به اوج رسید و تحریم جای خود را پیدا کرد، اما به نظر نمیرسد سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ به لحاظ تحریمی تغییر خاصی در فروش نفت به وجود بیاید.
وی تصریح کرد: همه چیز به مذاکرات ژنو بستگی دارد. امیدواریم وضعمان در بازار نفت بهتر شود. هماکنون حداقل تغییری که نسبت به گذشته ایجاد شده این است که کاهش مداومی که در صادرات نفت ایران انجام میشد، متوقف شده و حالت سکون پیدا کرده است. قاعدتا اگر وضع بهتر نشود، بدتر هم نخواهد شد.
وی با اشاره به صادرات نفت ایران به اروپا تصریح کرد: اگر ترکیه را جزو اروپا به حساب بیاورید، فقط ما به این کشور مستقیما نفت میفروشیم. ایران به طور متوسط روزانه 100 تا 115 هزار بشکه نفت خام به ترکیه صادر میکند و قرارداد مادامالعمر (evergreen) بین شرکت نفت ایران با ترکیه برای فروش نفت وجود دارد.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه هماکنون زیر یک میلیون بشکه در روز نفت صادر میکنیم، اظهار کرد: اما اگر اروپاییها نفت ما را بخواهند، میزان صادرات نفت ایران قابل افزایش است. اروپاییها میدانند که نفت ایران قابل اتکاست و میتوانند روی آن قسم بخورند. آنها هم علاقهمند هستند نفت ایران را دریافت کنند.
قمصری با اشاره به روش انتقال وجوه نفتی ایران نیز گفت: دریافتیها در بانکهای کشورهای خریدار به حساب بانک مرکزی واریز میشود. چین به حساب بانک مرکزی در چین و هند به حساب بانک مرکزی در هند؛ البته بخشی از آن به ترکیه منتقل میشود و ترکیه هم به حساب بانک مرکزی در ترکیه منتقل میکند.این مقام مسئول همچنین از طلب چهار میلیارد دلاری نفتی ایران از خریداران خارجی نفت ایران خبر داد و افزود: یونان و شرکت انگلیسی شل تاکنون بدهیهای نفتی خود به ایران را پرداخت نکردهاند، اما کشور اسپانیا بدهی خود را پرداخت کرده است.قمصری درخصوص وضع تولید نفت کشور هم توضیح داد: براساس برنامه، باید روزانه سه میلیون و 500 هزار بشکه نفت در کشور تولید شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام سید کاظم باقری معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرزها و فرقهها حرکت میکند
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: