«شبکه نمایش سیما در نظر دارد یک مسابقه بزرگ بازیگری برگزار کند.» شنیدناین جمله از زبان «جمشید مشایخی» بدجوری وسوسهبرانگیز است. آنقدر که گوش را تیز کنید تا در آخر تیزر ببینید چطور میشود در مسابقه «ستاره 20» شرکت کرد.
دعوت به شرکت در مسابقه، مدام به صورت زیرنویس از شبکه نمایش پخش میشود. اما اولین تابلویایست زمانی مقابل شرکتکنندهها نقش میبندد که شرایط و قوانین شرکت در مسابقه را میبینند؛ قوانینی که در گام اول بیشتر ازاینکه قوانین یک مسابقه ساده تلویزیونی باشند، قوانین استخدام در شرکت یا گرفتن ویزای خروج از کشور است!
مرحله اولاین مسابقه که ثبتنام در سایت است شنبه 20 اردیبهشت به پایان رسیده است. به همین بهانه، سراغاین مسابقه رفتیم تا ببینیم چند نفر در آن شرکت کردهاند؟ مراحل بعدی چیست و اصلا پشت پردهاین برنامه چه خبر است؟
اینبار عاشقان بازیگری نشانه گرفته شدهاند و 40هزار نفر میخواهند بازیگر شوند
خانمها باید رضایتنامه بیاورند
«اگر کمتر از 18 سال دارید، برای شرکت در مرحله حضوری مسابقه باید رضایتنامه محضری از پدر یا قیم قانونی خود ارائه دهید. اگر جزو بانوان متاهل هستید برای شرکت در مرحله حضوری مسابقه باید رضایتنامه محضری از همسر خود ارایه کنید. اگر خانم مجرد هستید برای حضور در مرحله حضوری مسابقه باید رضایتنامه محضری از پدر یا قیم قانونی خود ارایه دهید.»
این یکی از شرایط شرکت در مسابقه است. مگر قرار است چه کنیم که به اجازهنامه نیاز باشد؟ مگر میخواهیم از کشور خارج شویم؟ رامین نوابپور، تهیهکننده برنامه معتقد است چنین اجازهای لازم است: «محل برگزاری مسابقه در تهران است و خیلی از شرکتکنندهها از شهرستان میآیند. برای پرهیز از حواشی احتمالی چنین قانونی وضع شده است. علاوهبراین قرار است فیلمهایاین افراد پخش شود و شرایطی دارد که ما ترجیح میدهیم حاشیهای برای خود مسابقهایجاد نشود. موضوع بازیگری و پخش تصاویر خانمها کمیحساسیتبرانگیز است، مخصوصا در شهرستانها.» اما نکته اصلیاین است کهاین قوانین برچه اساسی و توسط چه کسی نوشته شده است؟ نوابپور میگوید: «مسابقه توسط سازمان صداوسیما، معاونت سیما، شبکه نمایش پخش میشود. این ضوابط هم در کمیتهای که برای مسابقه در شبکه تعیین شده، وضع شده است.»
شرکت کنید اما بازیگر نمیشوید!
سازندگان برنامه «آقای گزارشگر» میگفتند برنامه هیچ تعهدی برای به کار گرفتن برندههای مسابقه ندارد. تنها مزیت برنامهاین بود کهاین افراد، شناخته میشدند و بعضیهایشان پیشنهادهای کاری از جاهای مختلف داشتند. در آخرین سطر از قوانین شرکت در مسابقه «ستاره 20» نکته مهمینوشته: «ثبتنام دراین مسابقه و ارسال فیلمها هیچگونه تعهدی برای شبکه نمایش و عوامل تهیه و تولیدایجاد نمیکند، که شما را در فیلمها، سریالها یا برنامههای دیگر به کار گیرند.» سوالی که پیش میآیداین است که اگر چنین تعهدی از طرف شبکه وجود ندارد پس چرا اساسااین مسابقه برگزار میشود؟ استدلال نوابپوراین است: «مسابقه تعهد استخدامیندارد. یکی از شرایط مسابقهاین است که برگزیدهها در سریالی که در حال نوشتهشدن است، بازی خواهند کرد ولی شبکه تعهدی برای جذباین افراد ندارد».
از هر 40 نفر، یکی انتخاب میشود
تا به حال بیش از۴۰هزار نفر برای شرکت در مسابقه ثبتنام کردهاند. اما معلوم نیست چند نفرشان به مرحله دوم میروند. ازاین تعداد شاید 1000 نفر به مرحله بعد برسند کهاین تعداد، هم از حوصله مسابقه خارج است و هم هزینه بیشتری را برای داوری و فیلمبرداری به شبکه تحمیل میکند. نوابپور معتقد است با افزایش شرکتکنندهها، تعداد بینندهها هم افزایش پیدا میکند و همین مساله باعث توجیهپذیرشدن بودجه میشود. گرچه تا همین الان هماین مسابقه در ردیف ساختههای «الف ویژه» تلویزیون در نظر گرفته شده است. اما افزایش تعداد شرکتکنندهها باعث گیجشدن بینندهها و حتی شرکتکنندهها میشود.این کار حتی داورها را هم خسته میکند. اما مراحل بعدی مسابقه چیست؟ «هزار نفری که انتخاب میشوند اول بازی انفرادی دارند. اما مردم لازم نیست همه بازیهای انفرادی را ببینند. فقط بازیهای گروهی را میبینند و بعد در میان برنامهها، بازیهای انفرادی نمایش داده میشود. ضمناینکه بسیاری ازاین افراد در مرحله دوم رد میشوند.» در مرحله غربالگری شرایط سختتر میشود و هرچه جلوتر میرویم شرایط سختگیرانهتر میشود.
مسابقه تعهد استخدامیندارد. یکی از شرایط مسابقهاین است که برگزیدهها در سریالی که در حال نوشتهشدن است، بازی خواهند کرد ولی شبکه تعهدی برای جذباین افراد ندارد. |
داورها نمیخواهند شناخته شوند!
مهمترین بخش چنین مسابقهای بااین وسعت، بخش داوری آن است. اما داوران مرحله اول معرفی نمیشوند. مرحله اول داوریها پشت درهای بسته صورت میگیرد: «خود داورها تمایل ندارند اسمشان برای مرحله اول برده شود. چون ممکن است تماسهایی با آنها صورت بگیرد که برایشان اذیتکننده باشد. در واقع میخواهیم داوریها در یک فضای امنی صورت گیرد اما اسامیداورها را در مرحله دوم اعلام میکنیم. حتی فیلمهایی که به داورها داده میشود بدون اسم است تا بیطرفانه داوری شوند.» بعد ازاینکه داورها فیلمهای اولیه را دیدند، برگزیدگان به مرحله دوم میروند که بازی انفرادی در مقابل داورهاست.
تا به امروز با چند چهره مطرح درباره پذیرفتن کار صحبت شده اما لیست نهایی هنوز مشخص نیست. داوریها براساس متر و معیار مشخصی صورت میگیرد که توسط کمیته علمیمسابقه تعیین شده است؛ کمیتهای متشکل از 2 نفر از مسوولان شبکه، مجری طرح و تهیهکننده مسابقه و تعدادی هم از سرتیمهای داوری. داورها از میان کارگردانها، بازیگران، نویسندهها و دیگر عوامل سینما انتخاب میشوند. بازیگرانی که برایاین کار انتخاب شدهاند کسانیاند که تحصیلات آکادمیک در رشته بازیگری دارند و به اصول بازیگری به خوبی واقفند. مهمترین معیار؛ تجربه و تسلطاین افراد به موضوع و تخصصشان است. بعد از آن، چهرهبودن فرد هم برای تیم سازنده مهم است. داورها در مرحله اول که مرحله دیدن تمام فیلمهای رسیده به مسابقه است، متفاوتند اما وقتی به مرحله مسابقه گروهی، آموزش و غربالگری میرسیم، برای اطمینان بینندهها و شرکتکنندهها، داورها دیگر تغییر نمیکنند.
ایده خودمان است؟!
انتخاب در مرحله نهایی به عهده خود مردم خواهد بود. طراحی مسابقه بهگونهای است که در مرحلهای به نام «نجات ستاره» مردم میتوانند ستارهای را که روی لبه حذف است، با رایشان نجات دهند!این برنامه با حضور تماشاگران ضبط میشود. ضبط برنامه تا مرداد به پایان میرسد و از همان مرداد ماه روی آنتن میرود. پخش برنامه یک سال طول میکشد. مسابقه تعهدی برای اسکان شرکتکنندههای شهرستانی ندارد.
اما با بعضی مراکز اقامتی مذاکرهای صورت گرفته تا تسهیلاتی برای شرکتکنندهها ارائه کنند. بخشهای تعریفشده برای مسابقه شبیه نمونههای خارجی آن است. اما جالب است که تهیهکننده اصرار داردایده اصلی برنامه کاملا در خود شبکه شکل گرفته و برداشت بیرونیای ندارد. گرچه در نهایت قبول میکند که اگر برداشتی هم از مشابههای خارجی دارد، برداشت نعلبهنعل نیست!
هرچه که هست،این مسابقه در مراحل اولیه قرار دارد و هنوز شکل درستی به خود نگرفته. باید منتظر ماند و دید آیا صداوسیمای وطنی میتواند مسابقهای بااین وسعت را به خوبی اجرا کند یا نه! (محبوبه شعاعی/ هفته نامه تماشاگران امروز)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
آمین
با آرزوی موفقیت.......................................................
اگه كسی از مسئولین ستاره 20 اینو میبینه به من میل بزنه
من فیلمم آماده است اما ...
ممنون
--------------
ظاهرا هزینه ای نداشته و رایگان بوده.
http://www.setareh20.com/setareh20/result.php
وقتی داخل سایت هم شماره كارت ملیمو میزنم میگه
سركار خانم فیلم شما در مرحله اول داوری پذیرفته شده است.
ولی به من زنگ نزدن امروز تماس گرفتم گفتند همینه كه هست .اسمتون توو لیستی كه دادن به ما نیست و گفتم شماره مدیریت رو بدید سكوت كردن و تلفنو قطع كردند دیگم جواب نمیدند
من خیلی گریه كردم برای این شبكه متاسفم.من برنده شده بودم و حتما در مرحله ی حضوری هم برنده بودم
من فقط 40000 تومان بابت اجازه نامه محضری دادم.
اقای فتحی است آقای فتحی عزیز شما اگه از رییس هیات داوران مسابقه خسته شدی خوب لطف كن جا رو به یه كارگردان دیگه بده اخه عزیز من كجای دنیا بازیگرها توان انتخاب بازیگر دارن البته معدود رهبران بازیگری این توانایی را دارن انتخاب آقای كبریتی وخانم مقانلو كه هیچ تخصصی در كارگردانی ندارن به هیچ وجه نمی توانند استدادی را كشف كنن پس جدا می گم وقتی اونها بی توجه به اصول سینمایی فقط بازی های تاتری را ملاك قرار می دهن بی تعارف فاتحه مسابقت خوندس.... می دونم چون كارگردانی نقد پذیری دیگه دستام خسته شد از تایپ
فقط وقت قبلی یادتون نره,خخخخخخ