پخش بیش از 600 ساعت برنامه از شبکه های سراسری

پرسش و پاسخ معاون صدا با مهمانان خارجی‌ جشنواره

معاون صدا در بازدید صمیمانه ای که با مهمانان خارجی جشنواره رادیو داشت، از شبکه های مختلف رادیوی ایران، رویکرد فعالیت آنها و زمینه های اشتراک و همکاری بین ایران با کشورهای مختلف را بازگو کرد.
کد خبر: ۶۷۲۹۱۷
پرسش و پاسخ معاون صدا با مهمانان خارجی‌ جشنواره

محمدحسین صوفی معاون صدا در دومین روز از برگزاری سیزدهمین جشنواره رادیو و پنجمین اجلاس جهانی صدا ظهر روز یکشنبه 21 اردیبهشت 93 با مهمانان خارجی این اجلاس دیدار کرد.

صوفی در ابتدا از تاخیر پیش آمده عذرخواهی و دلیل آن را برگزاری جلسه‌ای پیش‌بینی نشده پیرامون هماهنگی درباره جشنواره دانست و ضمن خیرمقدم به مهمانان خارجی از آنها خواست خود را معرفی کرده و انتقادات و نظراتشان را اعلام کنند.

پس از این مهمانانی از کشورهای سنگاپور، لهستان، صربستان، مالزی، برنامه‌سازی از رومانی که چهارمین حضور خود را در ایران تجربه می کرد، کره جنوبی، رادیوی ملی چین، انگلستان، ژاپن و دو مهمان دیگر از مالزی خود را معرفی کردند.

/Media/Image/1393/02/13/635347515377087204.jpg

در این بین فعال رسانه ای انگلستان که به گفته خود 35 سال است در حوزه رادیو فعالیت می کند، حضور در جشنواره سیزدهم رادیو را دومین سفر خو به ایران اعلام و اظهار کرد: هر چند روی برخی موضوعات با دوستان توافق نداریم، اما ارتباط با خبرنگاران و برنامه‌سازان رادیو در ایران برایم جالب است.

در ادامه صوفی نیز به ارایه توضیحاتی درباره رادیوی جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: ما در کشور اعتقاد داریم رسانه یک دانشگاه بزرگ فرهنگی و تاثیرگذار است که مخاطبان آن دانشجویان به حساب می آیند. جشنواره و اجلاس نیز فرصت مغتنمی است تا اهالی رادیو در کشورهای مختلف تجربیات خود را با یکدیگر در میان گذاشته و از دستاوردهای فکری هم استفاده کنند.

وی ادامه داد: اهالی رسانه باید چشم و گوشی باز برای شنیدن و دیدن واقعیت ها داشته باشند. در حال حاضر علیرغم دیدن و شنیدن بسیاری از زیبایی ها جوامع از برخی ناملایمات و بی عدالتی ها رنج می‌برد و ما کماکان بحران جنگ، ظلم، بی عدالتی و تخریب محیط زیست توسط قدرت های بزرگ را مشاهده می کنیم.

معاون صدا، برنامه‌ریزی برای خروج جامعه از بحران ها را وظیفه افراد آگاه دانست و تاکید کرد: ما در رادیوی جمهوری اسلامی ایران آماده هر گونه همکاری با نهادهای رسانه ای جهان هستیم و خوشبختانه در سال های اخیر نیز توسعه خوبی در شبکه های رادیویی و تلویزیونی ایجاد شده و ما به انواع زبان ها، برنامه های رادیویی و تلویزیونی تولید می کنیم.

صوفی به فعالیت شبکه های خبری تلویزیونی به زبان های عربی، انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی اشاره و اظهار کرد: ما شبکه های رادیویی تولید و پخش برنامه با بیش از 50 زبان دنیا داریم و در بخش ملی نیز همه استان های ما شبکه محلی دارند. شبکه های ما به سه دسته عمومی، اختصاصی و تخصصی تقسیم می شود و سیاست ما بر این است که هوشمندانه تر از گذشته جلو برویم.

وی از شبکه هایی چون اقتصاد و سلامت نام برد که در حوزه های تجارت و برنامه های سلامت محور فعالیت می کنند و ادامه داد: در حال حاضر ما دو شبکه موسیقی محور نیز داریم که یکی انواع موسیقی را به صورت 24 ساعته در قالب های پاپ، سنتی و کلاسیک پخش می کند و شبکه دیگر مختص موسیقی بدون ساز است که نغمات آئینی نام دارد. در کنار این دو، شبکه دیگری داریم که به فاصله یک ربع خبر پخش می کند و بین هر بخش خبری چندین قطعه موسیقی روی آنتن می فرستد. بنابراین موسیقی در برنامه های رادیویی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

این مدیر رسانه‌ای خطاب به مهمانان خارجی به بازدیدی اشاره کرد که آنها از یکی از ساختمان های رادیو داشته اند و گفت: شما دیدید که چه تجهیزات فنی نو و به روزی در رادیوی ایران وجود دارد که با استفاده از آنها می توانیم همگی در جهت برنامه سازی حرکت کنیم.

در ادامه نوبت به سوالات مهمانان خارجی از معاون صدا رسید و مهمانی از کشور مالزی در خصوص برنامه سازی برای معلولان سوال کرد.

صوفی در پاسخ به او گفت: در برخی از برنامه های شبکه های گوناگون برای معلولان برنامه سازی می‌شود، اما به صورت مستمر برنامه نداریم.

یکی دیگر از میهمانان در زمینه شبکه ای انگلیسی زبان که جاذبه های گردشگری ایران را معرفی کند، سوال کرد و صوفی به توصیف فعالیت بخش برون مرزی در معرفی آثار تفریحی، تاریخی و توریستی ایران پرداخت.

معاون صدا همچنین در جواب به سوال دیگری بر این نکته تایید کرد که هیچکس نمی تواند چالش باشد بلکه امکانات و تکنولوژی برای رسیدن به اهداف به استخدام در می آیند.

توجه صدا و سیمای ایران به بحث رسانه و سلامت نکته ای بود که برای یکی از مهمانان جالب به نظر می آمد و در خصوص آن اطلاعات بیشتری خواست.

/Media/Image/1393/02/21/635353653836821794.jpg

صوفی نیز در این خصوص توضیح داد: اعتقاد ما این است که جامعه سالم به انسان های سالم نیاز دارد و در حالی که با وجود تغییرات تکنولوژی روز به روز شاهد پدید آمدن برخی امراض در جوامع هستیم یکی از رسالت های رسانه هشدار دادن در حوزه سلامت و ایفای نقش آموزشی است. رسانه های سلامت محور در کشور ما فرصتی کم هزینه برای اقشار مختلف جامعه است که بیشترین آموزش در حوزه سلامت را دریافت می کند. رادیو سلامت 10 سال پیش ایجاد شد و سال گذشته ما شبکه تلویزیونی سلامت را نیز تاسیس کردیم.

معاون ضرغامی در حوزه صدا با اشاره به حضور پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و افرادی از صنایع و مشاغل مرتبط با پزشکی در برنامه های مختلف رادیویی در پاسخ به فعال رادیو در مالزی که می خواست بداند آیا امکان اعزام دانشجو از آن کشور به ایران با تقبل کردن هزینه اسکان وی وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: این موضوع تابع تفاهم نامه علمی و فرهنگی بین وزارت علوم ایران و مالزی است، البته اگر فرد مورد نظر به عنوان کارآموز قصد آموزش مرتبط با رادیو در دوره های کوتاه مدت را داشته باشد این امکان فراهم است.

صوفی همچنین در خصوص سوالی در زمینه پخش زنده جلسات مجلس و اینکه آیا ما از مناظره های رادیویی نیز در زمینه مسائل گوناگون بهره می بریم یا خیر؟ تاکید کرد: ما در شبکه های سراسری و ملی در طول روز بیش از 600 ساعت برنامه داریم که 1200 عنوان برنامه را در بر می گیرد و آنها با موضوعات مختلف از وجود کارشناسان بهره می برند. ما اصلا شبکه رادیویی با نام رادیو گفتگو داریم که اوج برنامه های گفتگو محور ما در این شبکه است. آنجا بحث های جنجالی به مناظره گذاشته شده و افرادی از تفکرات و جریان های مختلف با هم بحث می کنند.

وی ادامه داد: البته در برخی از مناسبت ها تعداد این مناظره ها بیشتر می شود از جمله ایام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که کاندیداها درباره موضوعات مختلف با هم مناظره می کنند.

معاون صدا در ادامه توضیحاتی در خصوص فعالیت رادیوی ایران در عرصه فرهنگ و شبکه هایی چون فرهنگ و نمایش داد و از شبکه دانش نیز به عنوان رادیوی فعال در عرصه علم و فناوری نام برد.

صوفی همچنین در خصوص پخش تبلیغات از شبکه های رادیویی این موضوع را در اختیار اداره کل بازرگانی صدا و سیما دانست که مستقل از موضوعات محتوایی این بخش را مدیریت می کنند.

در بخش پایانی این نشست یکی از خبرنگاران از میهمانان خارجی در خصوص شباهت های رادیوی ایران و کشورهای خود سوال کرد که مرد لهستانی حاضر در جمع پاسخ داد: اشتیاقی که بین همکاران رادیوی ایران وجود دارد و آنها با جان و دل کار می کنند به رادیوی ما شباهت دارد گرچه در خصوص بخش محتوایی نمی توانم اظهارنظر کنم، اما تجهیزات رادیوی ایران و اشتیاق کارکنان آن برای کار من را تحت تاثیر قرار داد و در سفرهایم به ایران نظرم در خصوص این کشور تغییر کرد و فرهنگ ایران را فرهنگی صمیمی و دوستانه می دانم.

از جمله حاشیه های این نشست خبری حضور فعال زن و شوهر لهستانی بود که اکثرا آنها سوال می‌کردند و در پاسخ دادن به سوالات نیز پیشرو بودند.

در پایان این نشست، محمدحسین صوفی و بهروز رضوی نژاد با میهمانان خارجی عکس انداختند. (خبرگزاری مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها