جام جم سرا:
بدون تردید شبکههای اجتماعی درون اینترنت، قوانین دوستیابی و رابطههای زناشویی را تغییر داده است. دسترسی به تکنولوژی و امکان ابراز وجود توانسته است بخش بزرگی از مردم شهرهای جهان را در معرض دید غریبهها و افراد بیرون از محیط سنتی قرار دهد.
تغییرات جدید به خودی خود شانس مراوده و تماس آدمهای مجرد را گسترش داد و سکوی پرتاب خوبی برای جستجوی دیگران و معرفی خودشان گشت. اما خود این امکان جدید، به شکل مخاطره انگیزی تبدیل به یک وسیله پر تنش برای زوجهایی شده است که در یک رابطه زناشوییشان قرار دارند.
زوجهایی که همراه با بقیه افراد در ترافیک رو به گسترش آسان شدن آشناییها قرار میگیرند خواسته یا ناخواسته نمیتوانند از بازار بزرگِ تماسها جدا باشند. حضور وسیع و سرشار از اطلاعات شخصیِ مردان و زنان در شبکههای اجتماعی میتواند به وسوسههایی منجر شود که از شیطنتها و گپ و گفتهای دوستانه تا ابراز احساسات عاشقانه را در بر بگیرد.
روان درمانگر امریکایی خانم «شری کمپل» در مصاحبهاش با نشریه اینترنتی AlterNet میگوید: بسیاری از افراد مقدار قابل توجهی از آرزوها، نیازها و شرایط روحی و عاطفی خود را در شبکههای اجتماعی عیان میسازند. این واقعیت در کنار توانایی تماس همزمان با دهها نفر در طی روز باعث میشود فرصتهای بسیار فراوانی برای رابطه با دیگران فراهم شود.
به عنوان مثال دانشگاه میزوری امریکا یک تحقیق اجتماعی را منتشر کرده است که نشان میدهد افرادی که در توئیتر فعال هستند، بیشتر از بقیه در معرض نظربازی، مغازله و تماسهایی هستند که میتواند منجر به رابطههای خصوصی و عاطفی شود.
در این میان، زوجها بد نیست به این پنج توصیه که ممکن است در پایداری رابطه زناشوییشان و اجتناب از وسوسههای هر روز افزاینده توجه کنند. مبادا که پیوند زناشوییشان قربانی سوء تفاهمات و افراط و تفریطهای این دنیای تازه و بیدر و پیکر بشود.
۱- اطلاعات شخصی خود را به غریبهها ندهید
_ به جز مواردی که مربوط به شغل و حرفهتان است سعی کنید از دادن اطلاعات مربوط به حضور خودتان در شبکههای اینترنتی حتی آدرس ایمیل و اسم فیسبوکی به «غریبهها» خودداری کنید. دلیل اصلی این است که شاید برخی بپندارند یک تماس بیضرر و گپ و گفت معمولی است، ولی چون شروع یک تماس و رابطه است که شریک زندگیتان به آن دسترسی ندارد و به طور طبیعی شانس توسعه آشنایی در آن وجود دارد احتمال به خط افتادن زندگی زناشویی شما هم زیاد میشود.
در لایک زدن روی تصاویر و یادداشتهای شخصی دیگران دقت کنید. وقتی به عنوان مثال به تصویر زیبای یک نفر از جنس مقابل توجه نشان میدهید و شریک زندگیتان نیز آن را میببیند، به خودی خود تنشی ایجاد میکنید که شاید عمدی نبوده است. گفتگوهای شخصی و حتی صحبتهایی که در آن ناز و عشوه و احساسات عاطفی وجود دارد، نیز در کمترین حالت، باعث برانگیختن احساس حسادت یا احساس منفی در شریک زندگیتان خواهد کرد. با توجه به اینکه در جمع مشترک دوستانتان، فامیل و اقوام و دوستان نزدیک هم شاهد این رفتار شما خواهند بود.
۲ - به طور متناوب از شبکههای اجتماعی فاصله بگیرید
اگر فکر میکنید به هر دلیلی، انرژی و وقت بیش از حدی را در اینترنت و دنیای تماسها و دوستان صرف میکنید، بهتر است گاهی از آن فاصله بگیرید. داشتن حساب توئیتر و فیسبوک مشترک با همسر یا دوستی که در رابطه مداوم هستید نیز ایده خوبی است. هم شما و هم سایرین به طور خودکار یاد میگیرید حریمتان را حفظ کنید و تن به وسوسههای فراوان که بالاخره وجود دارد، ندهید.
۳ – هرگز علیه همسرتان در شبکههای اجتماعی بدگویی نکنید
طبیعی است که گاهی از شریک زندگیتان دلخور میشوید یا یکی از خصلتهایش آزارتان میدهد. یا ناراحت هستید که توجهی به روز تولد شما نداشته است و حتی بخشی از مشکلات زناشویی حرص و غیظتان را در میآورد، ولی اینها دلیل نمیشود که آن را با شیپور از طریق اینترنت در سراسر جهان جار بزنید.
۴ – ادای کارآگاهها را در نیاورید
حسادت و عدم اطمینان به شریک زندگی آن هم به محض لایک زدن به تصویر یک جنس مخالف و بدتر از آن وارد شدن به حساب شخصیشان در مجموع شاید بخشی از نگرانیهایتان را پاسخ دهد، ولی اگر اینقدر نگرانید بهتر است از خودتان شروع کنید و به این سئوال اساسی پاسخ دهید که چه مشکلات دیگری در زندگی مشترکتان وجود دارد که تا این حد به رابطه موجودتان عدم اعتماد نشان میدهید. به هر حال هیچکس برایش مطبوع نیست که کارآگاهی را بالای سرش احساس کند.
۵ –اعلام مجردی نکنید
به دلایل مختلف و منطقی، بسیاری از زندگیهای مشترک به جدایی میانجامد، اما یکی از شروط محترمانه ابراز وجود در شبکههای اجتماعی میتواند این باشد که بگذارید کمی زمان بگذرد و نخواهید به محض جدا شدن از یک نفر، اعلام مجردی کنید و… نهایتاً تصویر یک فرصت طلب بیشخصیت را از خودتان به جای بگذارید. (دکتر سلام)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم