مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از تهیه طرحی برای جایگزینی یارانه نقدی خبر می دهد که براساس آن، کارت اعتباری انرژی با عنوان «سهمیا» با قابلیت فروش سهمیه های سوخت به خانوارها داده می شود که از طریق این کارت اعتباری، افراد می توانند اقدام به مدیریت سوخت کنند.
کد خبر: ۶۷۰۰۴۶
«سهمیا» جایگزین یارانه نقدی می شود


نصرت الله سیفی در گفت و گو با ایرنا، با تشریح جزییات کارت اعتباری انرژی، اظهار داشت: طرح کارت اعتباری انرژی، طرحی است که می تواند در قالب قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شود و مشکلات و پیامدهای منفی پرداخت یارانه نقدی را نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به مشکلات ناشی از پرداخت یارانه نقدی، افزود: پرداخت نقدی یارانه باعث تزریق نقدینگی زیاد به جامعه و دامن زدن به تورم می شود.

سیفی اظهار داشت: مزیت اصلی این طرح، جلوگیری از تزریق حجم بزرگ نقدینگی است به طوری که این امر مانع از گسترش تورم می شود.

وی گفت: به طور تقریبی سالیانه حدود 40 هزار میلیارد تومان نقدینگی از طریق پرداخت نقدی یارانه ها در بازار پولی توزیع می شود که به شدت تورم زا است.

سیفی گفت: در حال حاضر نام کارت اعتباری انرژی را «سهمیا» در نظر گرفته ایم که مخفف سامانه هوشمند مدیریت یارانه ایرانیان است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، ادامه داد: تعدادی کارت اعتباری انرژی نیز به صورت نمونه تهیه شده است.

وی گفت: در ایران برای حامل های انرژی مختلف مانند بنزین، گازوییل، برق، گاز، گاز مایع، آب و ... یارانه پرداخت می شود که قرار است همه این حامل های انرژی در قالب کارت اعتباری انرژی ساماندهی شوند.

سیفی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یارانه بنزین به خودروها داده می شود به طوری که فردی که صاحب چهار یا پنج خودرو است به اندازه تعداد خودروهای خود از یارانه بنزین 700 تومانی استفاده می کند اما فرد فاقد خودرو از این یارانه محروم است، اما در طرح کارت اعتباری انرژی، قرار است یارانه به فرد پرداخت شود.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی، روستاییان نیز که فاقد خودرو هستند از یارانه بنزین استفاده نمی کنند اما در مقابل افراد ثروتمند شهرنشین که دارای چند خودرو هستند از یارانه بنزین بهره مند می شوند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: هم اکنون در مصرف گاز نیز عدالت رعایت نمی شود به طوری که افراد ثروتمندی که دارای منزل چند صد متری هستند خیلی بیشتر از افرادی که خانه های کوچکتری دارند برای مصرف گاز، یارانه می گیرند.

سیفی اظهار داشت: همچنین بیشتر مردم از یارانه گازوئیل یا گاز مایع استفاده نمی کنند.

وی گفت: در طرح کارت اعتباری انرژی، میزان مشخصی از سهمیه سوخت های مختلف در اختیار افراد قرار دارد و آنها می توانند از طریق صرفه جویی و جایگزینی سوخت، به مدیریت مصرف خود بپردازند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص میزان سهمیه های سوخت در کارت های اعتباری انرژی، گفت: این سهمیه ها براساس الگوی اصلاح مصرف و اقلیم و شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور تعیین می شوند.

سیفی افزود: به عنوان مثال به طور متوسط روزانه 67 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود که اگر آن را بین 73 میلیون درخواست کننده یارانه تقسیم کنیم برای هر فرد 25 لیتر در ماه بنزین در نظر گرفته می شود که به حساب کارت اعتباری انرژی سرپرست خانوار واریز می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ادامه داد: براین اساس سهمیه ماهانه یک خانوار چهار نفره حدود یکصد لیتر بنزین می شود.

وی خاطرنشان کرد: سهمیه آب، گاز مصرفی و سایر سوخت ها نیز براساس مدل های خاصی که مشخص شده اند تعیین شده و در کارت آنها شارژ می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص نحوه قیمت گذاری حامل های انرژی در کارت اعتباری انرژی، گفت: ملاک قیمت گذاری می تواند قانون هدفمندی یارانه ها باشد که مصوب مجلس شورای اسلامی است.

سیفی اظهار داشت: براساس قانون هدفمندی یارانه ها، باید تا دو سال آینده نرخ بنزین به سطح قیمت فوب خلیج فارس برسد، بنابراین اگر قرار باشد طرح کارت اعتباری انرژی در سال آینده اجرا شود باید بنزین با نرخ لیتری 2 هزار تومان از طریق این کارت ارایه شود.

وی افزود: براین اساس، ماهانه 100 لیتر بنزین برای یک خانواده چهار نفره با قیمت لیتری 2 هزار تومان شارژ می شود که البته تا سقف 100 لیتر نیازی به پرداخت پول نمی باشد، اما در صورت مصرف بیش از 100 لیتر باید به ازای هر لیتر مصرف اضافه، 2 هزار تومان به صورت نقدی پرداخت کند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه برای همه حامل های انرژی، سهمیه ای در نظر گرفته خواهد شد، اضافه کرد: هنوز مبلغ دقیقی که باید در کارت های اعتباری انرژی شارژ شود، مشخص نشده است، اما می توان برای یک خانواده چهار نفره به میزان یک میلیون تومان، شارژ در نظر گرفت.

سیفی با تاکید براینکه کارت اعتبار انرژی، پول نقد به شمار نمی رود، گفت: این کارت، فقط اعتباری مشخص برای پرداخت هزینه سوخت به شمار می رود به هیچ وجه به معنای پرداخت پول نقد نیست.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت خاطرنشان کرد: کارت اعتباری انرژی را تنها می توان برای پرداخت قبوض و هزینه مصرف سوخت مورد استفاده قرار داد.

وی گفت: خانواده ها در صورت صرفه جویی می توانند شارژ سوخت های خود را ذخیره کنند یا اینکه آن را کارت به کارت کرده و به کارت اعتباری شخص دیگری که نیاز دارد منتقل کنند.

وی اظهار داشت: مزیت دیگر این طرح این است که افراد می توانند در صورت صرفه جویی، شارژ سوخت استفاده نشده خود را به فروش برسانند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: در نظر داریم امکان فروش شارژ سوخت در بورس انرژی را فراهم کنیم که براساس آن افراد می توانند سهمیه های سوخت خرد را در بورس انرژی بفروشند و کسانی که نیاز به سهمیه های زیاد دارند این سهمیه های خرد را خریداری کنند.

سیفی در خصوص آخرین وضعیت اجرای این طرح، گفت: مذاکراتی با بخش خصوصی و بویژه اتاق بازرگانی صورت گرفته تا نحوه ارایه کارت اعتباری انرژی در بخش صنایع را تعیین کنیم.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: این شرکت و شرکت ملی نفت، طرح کارت اعتباری انرژی را پیشنهاد داده اند، اما هنوز نهایی نشده است.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح موافقت بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و هیات دولت نیاز است که هنوز در این خصوص مذاکره ای انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: زیرساخت های فنی برای اجرای این طرح آماده است و حداکثر در ظرف 6 ماه می توان آن را فراهم کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۸
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
۰
۰
رهبر معظم تو را خدا به داد ما برس
عالی
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
۰
۰
معلوم فرمایند از الان جلوی جایگاهها نوبت بگیریم یا با انشعاب فرعی بنزین دم در میآد جلوی خونه جایگاه نقلی بزنیم؟! آقا عالیه! همه كاسبی راه میندازن شاغل میشن .كلی هم فضا برای كمك به پیران و درماندگان در فروش بنزین و انتقال موجودی كارت به كارت ایجاد میشه . فقط مواظب كمبود نیروی كار جدید در همه بخش ها ازكلاه گذاری ها تاكلاه برداری های رنگارنگ باشید . برای حلش شاید لازم شود دادگاهی درست شه كه میز رئیس اش بیرون ساختمان باشه ...
علی ش
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
۰
۰
این هم یكی دیگر از تدابیر سازنده ی دولت تدبیر و امید...
چرا پولی كه دولت بابت برق و گاز و آب و بنزین و ... از مردم می گیره و دوباره در مقیاس كمتر به مردم برمی گردونه باید تورم ایجاد كنه؟؟؟؟؟ مگر دولت پول جدید چاپ می كنه كه موجب افزایش نقدینگی و تورم بشه؟؟؟؟ یه حرفایی بزنید كه آگاهان اقتصادی كه هیچی لااقل مردم عادی بهتان نخندند!!!!!!!!!!!!!
چرا همین جوری هرچی میاد میگین؟!؟!؟!؟! كنترل تورم از وظایف مهم دولته كه حالا خواسته یا نخواسته نمی خواد این كارو بكنه...!!!!..........
موسی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
۰
۰
آقای روحانی لطفا یه كلید ایرانی تهیه كن چون كلید خارجی بدرد نمی خوره - تورا خدا این مردم را اینقدر تحت فشار نگذارید وكار را به كاردانان بدهید نه آنهایی كه چندین بار امتحان شده اند .
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
۰
۰
نمیدونم چرا برای طرحی به این وسعت از مردم نظر خواهی نمیشه.خیلی ببخشید میترسم توالت رفتن ما هم كارتی بشه . جمع كنید این نحوه كارشناسی كردن ها رو . جناب سیف بیاد ماهیانه ششصد هزار تومن حقوق دریافت كن بیاد برای بنزین زدنش پول پرداخت كنه بعدا ببینیم ایا این طرحها به فكرشون میرسه؟
علی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
۰
۰
دولت باید یك بار برای همیشه تكلیف قیمت حاملهای انرزی راتعیین كند
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
۰
۰
دیگه دارید مردم را عصبانی میكنید بابا بیاید حامل ها رو برگردانید به روز اول ما از یارانه شما گذشتیم هر روز دارید یه جور ساز میزنید بس كنید این همه نفت گاز تو مملكت وجود داره كه برای هفت پشت مان بس است
نوا
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
۰
۰
لحظه شمار تصمیم گیری كردن، چه معنایی دارد در جامعه ای با این همه مشاور و اقتصاد دان و حقوق دان؟

فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها