هنوز روشن نیست مسئولیت نظارت بر ایمنی تجهیزات نصب شده در پارکها برعهده کدام سازمان و دستگاه متولی است؛ شهرداری، پیمانکار، سازمان استاندارد و...؟
روز جمعه دو کودک خردسال که با ترکیدن سرسره بادی پارک آبشار کاخک شهرستان گناباد استان خراسان رضوی دچار حادثه شدند، جان باختند.
به گزارش جامجم، ساعت 15 بعدازظهر پنجم اردیبهشت مردی با سامانه 125 آتشنشانی و 115 اورژانس تماس گرفت و از ترکیدن یک سرسره بادی در پارک آبشار شهر کاخک از توابع گناباد و مصدوم شدن سه کودک در این حادثه خبر داد.
در پی این حادثه امدادگران و آتشنشانها با اعزام به محل مشاهده کردند، یک پسر شش ساله و دو پسر دیگر سه و پنج ساله، پس از ترکیدن سرسره بادی تعادل خود را از دست داده و هنگام پرتاب از این وسیله از ناحیه سر با زمین برخورد کرده و بشدت زخمی شدهاند.
در پی این حادثه خانواده کودکان مضطرب و نگران با آتشنشانها و امدادگران فرزندانشان را به بیمارستان منتقل کردند تا شاید آنها را نجات دهند.
با انتقال کودکان زخمی به بیمارستان 15 خرداد بیدخت، تلاش پزشکان برای نجات کودکان آغاز شد، اما یکی از مصدومان که پسر ششسالهای بود بهدلیل شدت خونریزی فوت کرد و جسد وی با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد و تلاش برای نجات دو مصدوم دیگر ادامه پیدا کرد.
ساعتی بعد حال یکی از آنها وخیم شد و پزشکان خواستار انتقال وی به بیمارستانی در شهر مشهد شدند.
با اعزام این کودک به بیمارستانی در مشهد تلاش پزشکان برای نجات او ادامه پیدا کرد، اما او نیز پس از چند ساعت تسلیم مرگ شد. با مرگ این کودک، جسد وی به پزشکیقانونی منتقل و روند رسیدگی به پرونده وارد مرحله تازهای شد.
با تشکیل پرونده در دادسرا، تحقیقات در رابطه با مرگ این دو کودک و شناسایی مقصران این حادثه آغاز شده است.
در همین ارتباط مسئول روابط عمومی شهرداری کاخک به خبرنگار ما گفت: در بخشی از پارک آبشار وسایل بازی نصب شده تا خانوادههایی که در این پارک حضور مییابند، بتوانند از این فضا و امکانات رفاهی آن استفاده کنند؛ بنابراین شهرداری این فضا را که وسایل بازی در آن نصب شده بود به پیمانکار بخش خصوصی واگذار کرد و آخرین پیمانکار نیز از اواخر آبان سال گذشته به مدت یک سال مکان بازی را طی قراردادی از شهرداری اجاره کرده بود.
هادی عطایی یادآور شد: طی قراردادی که شهرداری با پیمانکار منعقد کرده، وی متعهد شده بود ایمنی و استانداردسازی وسایل نصب شده در پارک برای بازی کودکان را مورد توجه دهد تا کودکان دچار حادثه نشوند.
وی تصریح کرد: پیمانکار تعهد کرده بود در صورت بروز خسارتهای مالی و جانی به افراد و کودکانی که از وسایل بازی استفاده کردهاند پاسخگو باشد و با توجه به وقوع حادثه، پیمانکار باید به تعهداتش عمل کند.
با توجه به مرگ دو کودک در این حادثه، پروندهای در دادسرا تشکیل شده و تحقیقات بازرسان اداره کار و کارشناسان آتشنشانی درباره این حادثه ادامه دارد تا خطای پیمانکار در این حادثه مشخص شود.
بنابراین گزارش تحقیقات پلیسی از خانوادههای دو قربانی حادثه و دیگر مصدوم این پرونده نیز نشان میدهد آنها غیربومی این شهر بودهاند.
نبود استاندارد
در همین ارتباط رییس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی گناباد به ایسنا گفت، متاسفانه سرسره بادی کاخک گواهی ایمنی و استاندارد لازم نداشته و پیمانکار برای کسب گواهی استاندارد اقدام نکرده است.
صادق میرزای قلی افزود: در چند سال اخیر در پی حوادث و اتفاقات ناگواری که در شهربازیها به دلیل تجهیزات غیراستاندارد رخ میدهد، تجهیزات شهربازی مشمول استاندارد اجباری شده و تمام بهرهبرداران و مالکان تجهیزات شهربازی باید گواهی ایمنی تجهیزات خود را بگیرند. نحوه کنترل سازمان استاندارد به گونهای است که چند شرکت بازرسی تائید صلاحیت شده، مراجعه، بررسی و عیبیابی میکنند و پس از رفع عیب با بهرهبرداری موافقت میکنند.
گواهی ایمنی وجود ندارد
وی درباره استانداردهای سرسرههای بادی، یادآور شد: حتما باید اطراف سرسره بادی ضربهگیر و فنسبندی شده باشد. همچنین میزان هوای داخل سرسره باید متناسب باشد. اپراتور دستگاه هم باید حتما آموزش دیده باشد و باید دقیقا بداند که موقع وزش باد چه کارهایی را انجام دهد که سرسره واژگون نشود.
وی اضافه کرد: کودکان بالای 85 سانتیمتر قد نباید از سرسره بادی استفاده کنند و این مورد باید حتما رعایت شود.
رییس اداره استاندارد گناباد تصریح کرد: پیمانکار این مجموعه جهت اخذ گواهی ایمنی به این اداره مراجعه نکرده و شهرداری کاخک هم بدون دریافت گواهی ایمنی و استاندارد از پیمانکار، این قرارداد را منعقد کرده است. در سال 1390 سازمان استاندارد، بازرسان خود را فرستاد و آنها بررسیهای لازم را در شهربازی گناباد و کاخک انجام داده و ایرادهای آن را گوشزد کرده بودند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری گناباد بعد از این بازرسی به دلیل اهمیت موضوع، شهربازی خود را تعطیل کرد و هرگاه هم که میخواست با کسی قراردادی ببندد، اول پیمانکار را به اداره استاندارد میفرستاد و کارشناسان این اداره هم توضیحات لازم را بیان میکردند.
حادثه ای کمیاب
رییس اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی گناباد با بیان اینکه این حادثه از حوادث نادر است، افزود: باید شهرداری کاخک پیمانکار را رسما به این اداره میفرستاد و بعد از دریافت توضیحات کارشناسان، کارش را آغاز میکرد که عملا این اقدام صورت نگرفته است.
درپی این اظهارات باید عنوان کرد: هنگام بروز چنین حوادثی اولین گام از سوی سازمانهای متولی شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت است و متاسفانه هر کدام دیگری را مقصر حادثه اعلام میکنند. این حادثه نیز پس از مدتی فراموش خواهد شد، مانند حوادث مشابهی که بارها در مراکز تفریحی بوستانها رخ داده است، اما فراموش نکنیم والدین کودکان هیچگاه داغ فرزندانشان را فراموش نخواهند نکرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند
من شاهد عینی ماجرا بودم. سرسره بادی شهر كاخك به علت عدم رعایت ایمنی در نصب سرسره هنگام وقوع طوفان از زمین كنده شد و به صورت عمودی در امد. و بعد روی نرده های كنار سرسره افتاد. لذا من نمیدونم چرا پارگی رو علت وقوع حادثه ذكر كرده اند. 3تا پسر بچه تو این حادثه آسیب دیدند پسر بچه اولی 7 ساله بوده و در خود بهداری شهر كاخك فوت كرد و نه در بیدخت. مقصر اصلی مسولان شهرداری هستند كه پیمانكار رو موظف به رعایت ایمنی نكردند. چون فقط پول واسشون مهم بوده و نه ایمنی....
شماره تماس 09151669177