به گزارش تسنیم به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در نامهای به سران سه قوه که برای معاون اول رئیس جمهور، معاون حقوقی ریاست جمهور، معاون امور مجلس رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر دادگستری ارسال شده، تصریح کرده است: یکی از تعارض های قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعارض و ناسازگاری بخشی از مواد این قانون با برخی از معاهدات بین المللی از جمله کنوانسیون شیکاگو، حاکم بودن رویکرد امنیتی، کیفری و قضایی به رویکرد پیشگیرانه، مشکلات اجرایی خاص ناظر بر تداخل و تعدد متولیان اجرایی و تشدید نامناسب مجازات و عدول از اصل شخصی بودن مجازاتهاست.
در ادامه این نامه آمده است؛ «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که با هدف رشد پویا و بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشم انداز 20 ساله با رویکرد جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا، پیشرو و برون گرا ابلاغ گردیده است،به لحاظ منطبق نبودن با شرایط اقتصادی روز دارای ایراداتی است.
همچنین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 92/10/3 با کنوانسیون ها و سازمان های بین المللی از جمله ماده 35 کنوانسیون شیکاگو مغایرت دارد.
قانون یاد شده، در حوزههای مختلف اقتصادی موانع و چالشهایی را موجب گردیده است که علاوه بر آثار منفی و غیرعملی مترتب بر آن در دستگاههای اجرایی، توقف،کندی و بیمیلی و انتقادات شدیدی را نیز ازسوی فعالین اقتصادی درپی داشته است، این امر در بخش حملونقلکه وظیفه اصلی جابجایی کالا و مسافر و نیز ترانزیت را که در سیاستها بر آن تأکید گردیده، در پهنه گسترده داخلی و خارجی برعهده دارد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مشکلات اجرایی ناشی از قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 92/10/3 عدم قابلیت اجرای بند الف ماده 2 قانون درمواردیکه کالا بهدلیل سرقت، آتشسوزی و موارد قهری قابل برگشت نیست؛ می باشد.
بر اساس قانون جدید ایجاد تکلیف برای وزارت راه و شهرسازی مبنی بر تجهیز وسایل حملونقل جادهای و شناورها به سامانه فنی ردیاب و کنترل مصرف سوخت برمبنای مسافت طی شده، درحالیکه قانون مذکور 15 روز پس از انتشار لازمالاجراست، ولی پیشزمینه استفاده از وسائل مذکور از حیث مشخصات فنی، روش کار و کنترل، هزینه و مدت نصب و استانداردهای مربوطه معلوم نشده است.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت