جام جم سرا:مهدی مهدوی کیا، علی دوستی مهر، سعید مظفریزاده و هانیه توسلی در این پیام مشترک با عنوان «باخودمراقبتی یک برنده باش»، تاکید کردهاند: نیروی انسانی سالم محورتوسعه پایدار و سرمایه هرجامعه است وجامعهای پیشرفته است که نیروی انسانی آن سالم وبا نشاط باشد. براین اساس توجه به سلامت و شناسایی عوامل تهدیدکننده سلامتی و مقابله با آنها باید دراولویت توجه مسئولان بوده و باشد اما برای تأمین وح فظ سلامت نباید تنها از دستاندرکاران اجرایی سلامت انتظار داشت که برای بهبود وضعیت سلامت تلاش کنند بلکه مردم نیز باید در این زمینه مسئولیت پذیر باشند که اگر چنین باشد، سیاستگذاریها، به ثمر خواهد نشست.
در ادامه این پیام آمده است: متاسفانه در جامعه امروز کم تحرکی، تغذیه نامناسب واسترسها زمینهساز افزایش آمار بیماریهای قلبی عروقی و کاهش سن ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت، چاقی و فشارخون شده است، به نحوی که سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده که تا سال ۲۰۱۵ تنها در منطقه خاورمیانه بیماریهای غیرواگیرزندگی ۲۵ میلیون نفرراتهدیدخواهد کرد که این موضوع علاوه بر اینکه کیفیت وامید به زندگی افراد را کاهش میدهد بار اقتصادی زیادی هم بر خانوادهها و جامعه وارد میسازد.
سفیران سلامت در ادامه میافزایند: یسیاری از این مشکلات و بیماریها به راحتی با کلیدی با نام «خودمراقبتی» قابل پیشگیری هستند. خودمراقبتی یعنی اینکه به فکرسلامت خودباشیم وازهرآنچه باعث به خطرانداختن سلامت است، داوطلبانه پرهیزکنیم. خودمراقبتی یعنی همان طورکه برای همهچیز وقت میگذاری وبرنامهریزی میکنی، برای حفظ سلامت خود و خانواده هم تلاش کن. و این کار را میتوان با یک پیادهروی ساده، مسواک زدن مرتب دندان هاو یا کنترل ماهانه قند و فشارخون که نیازبه هزینه چندانی ندارد، آغاز کرد.
خودمراقبتی سرآغازسلامتی است؛ با سرلوحه قراردادن رفتارهای مناسب ازجمله فعالیتهای بدنی، تحرک و تغذیه مناسب از جمله افزایش مصرف زیاد سبزیجات و میوه جات وکم کردن مصرف چربی وکربوهیدارتها مثل برنج، شیرینی، سیبزمینی وهمچنین دوری ازاسترسها و نهایتاً انجام آزمایشات دورهای میتوان از ابتلا به بسیاری از بیماریهای شایع زندگی امروزی پیشگیری کرد.
در ادامه پیام با بیان اینکه خودمراقبتی مسئولیت اجتماعی فرد در برابر خود و جامعه است، آمده است: خودمراقبتی تنها معطوف به مقابله با بیماریها نیست بلکه شناسایی و مقابله با هر تهدید و آسیب اجتماعی است که سلامت و کیفیت زندگی افراد و جامعه را متاثر سازد. براین اساس باید با آموزش و فرهنگ سازی جامعه را در برابر تمامی تهدیدات ایمن ساخت به عنوان مثال با رعایت فوانین رانندگی وسرعت مطمئنه میتوان از بروز بسیاری از حوادث رانندگی و معلولیتهای و خسارات اقنصادی ناشی از آن جلوگیری کرد.
سفیران سلامت در خاتمه ضمن دعوت از همه شخصیتهای ورزشی و هنری برای پیوستن به «کمپین خودمراقبتی» که این هفته پنج شنبه چهارم اردیبهشت در همایش «سلامت و زندگی» فعالیتش را آغاز میکند، بار دیگر تاکید کردند: خود مراقبتی باید قسمتی از زندگی روزانه مردم باشد تا با انجام آن از بروز بیماریها یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشیها و وضعیتهای مزمن را بهبود بخشند و در یک کلام ازسلامت جسمی، روانی واجتماعی برخوردار شوند. به بیان دیگر خودمراقبتی کار سختی نیست کافیست ارادهای قوی داشته باشید، تصمیم بگیریدوبه جنگ هرآنچه دشمن سلامت است بروید.
همایش سلامت و زندگی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران در اولین پنجشنبه هر ماه در محل تالار ایوان شمس برگزار میگردد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت