علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز پنجشنبه با حضور در مصلی امام خمینی(ره) از مکان برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد.
در این بازدید محمد اللهیاری معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب، حسین صفری معاون اجرایی نمایشگاه کتاب، علی شجاعی صائین مدیر اداره کتاب، امیر مسعود شهرام نیا مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی، نیکنام حسینپور، نادر قدیانی و تنی چند از مسئولان وزارت ارشاد جنتی را همراهی کردند.
بر اساس این گزارش، در طول این دیدار همواره سخن از ایجاد و احداث مکان دائمی برای نمایشگاه کتاب سخن گفته شد وزیر ارشاد نیز با تاکید بر اینکه بزودی با محمد اللهیاری از شهر آفتاب بازدید خواهد کرد از برخی موارد لازم برای نمایشگاه کتاب سوالاتی پرسید و در جریان امر قرار گفت.
این دیدار در غیاب سید عباس صالحی رئیس نمایشگاه کتاب صورت گرفت.
جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید در جمع خبرنگاران قرار گرفت و به سوالات آنها پاسخ گفت.
امسال همه ناشران کشور در نمایشگاه کتاب حضور دارند
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی درباره حمایت ارشاد از ناشران و حضور امسال آثار در نمایشگاه کتاب اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران از دهم اردیبهشت ماه آغاز به کار میکند، مقدمات کار در حال آماده شدن است و همکاران ما با فعالیت شبانه روزی در حال تلاش هستند تا بتوانیم به موقع و در موعد وعده داده شده نمایشگاه را آماده و تحویل دهیم.
وی افزود: امسال برنامهریزی صورت گرفته تا به همه ناشرانی که در کشور هستند اجازه داده شود که در نمایشگاه شرکت کنند. هیچ ناشری را برای حضور در نمایشگاه کتاب منع نکردهایم. هر ناشری بر اساس توانایی و امکانات، تعداد آثار جدیدی که چاپ کرده فضا در اختیار میگیرد تا فعالیت کند، این مهم یک تحول بزرگ فرهنگی است که سالیانه نمایشگاه بین المللی کتاب در تهران برگزار میشود و نه تنها شهروندان تهرانی بلکه از اکثر شهرهای کشور دانش آموزان، دانشجویان بازدید میکنند، باید سعی کنیم این تحول فرهنگی را به بهترین وضعیت اداره و مدیریت کنیم چون بیشترین بهرهگیری را از آن داشته باشیم.
حضور تعداد بیشتری از ناشران خارجی در نمایشگاه بیست و هفتم
وی درباره تفاوتهای عمده نمایشگاه بیست و هفتم کتاب تهران در قیاس با سالهای گذشته که سوال خبرنگاری دیگر بود توضیح داد: این موضوع را باید از آقای اللهیاری بپرسید، اما آنچه اشاره شد همین است که هم ناشران خارجی مثل گذشته دعوت شدهاند تا مشارکت کنند و تلاش بر این بوده که بیشترین ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب بیایند، در داخل هم از تمام ناشران دعوت شده تا هرکس کاری برای عرضه دارد آن را ارائه کند.
تجربه برگزار کنندگان در برابر تضرر ناشران
جنتی در پاسخ به اینکه امروز از سازههای موقت نمایشگاه بازدید کردید اما هرساله با بارش نزولات آسمانی شاهد خسارت به ناشران هستیم، برای این موضوع چه کردهاید، گفت: با توجه به تجربهای که همکاران در این زمینه دارند و همواره در این فصل از سال گاهی بارانهای موسمی و هم بادهای موسمی را شاهد بودیم، تدارک لازم دیده شده است تا باران به ناشران این بخشها آسیب نزند.
امسال هیچ ممنوعیتی برای ناشران ایجاد نکردهایم
وزیر ارشاد درباره اظهار امیدواری ناشران به عملکرد دولت تدبیر و امید و اینکه شما به عنوان رئیس این وزارتخانه چه پاسخی خواهید داد، افزود: در عمل خودشان میبینند که امسال هیچ ممنوعیتی برای ناشران ایجاد نکردهایم، همه افرادی که در این حوزه تلاش کرده و کتابهایی منتشر کردهاند و عموما کتابهای مجازی هم بوده است در نمایشگاه قرار میگیرد. ما ناشری نداریم که کتابی را عرضه کند که آن اثر مجوز وزارت ارشاد را نداشته باشد، بنابراین وقتی که کتابهایی با مجوز چاپ و منتشر کردهاند این حق برای آنها باقی است که در نمایشگاه شرکت کنند.
جنتی در توضیح بیشتر این حمایتها تصریح کرد: در حوزه کتاب فضایی باز شده تا به کتابها با دید مثبت نگاه شود، خردهگیری نکنیم و فقط و فقط قانون را اجرا کنیم، من فکر میکنم این بالاترین حمایت خواهد بود، طبیعتا در وزارت ارشاد در پی آنیم تا از کتابهایی هم که ارزشهای دینی و ملی بالایی دارد برای کتابخانههای عمومی خریداری کنیم، کاری که اکنون میتوانیم انجام دهیم این است، در گذشته از نظر تامین کاغذ کمک میکردند که الان این مشکل برطرف شده است، اما این نوع کتابهای مفیدی که دارای ارزشهای خاصی هستند ما معمولا بخش قابل توجهی از آن را خریداری میکنیم و به کتابخانههای عمومی میدهیم. حتی برخی آثار نفیسی که جنبه آلبوم دارد خریداری میشوند تا به مقامات خارجی اهدا شود چراکه معرف فرهنگ و تمدن ایران هستند.
بدهی ناشران همچنان باقی است
وزیر ارشاد درباره پرداخت بدهی ناشران خارجی نمایشگاه کتاب عنوان کرد: هنوز تا این لحظه مشکل پرداخت بدهیها حل نشده است اما امیدواریم ظرف چند روز تا بازگشایی نمایشگاه این مشکل را حل کنیم.
از حضور هیات آلمانی اطلاعی ندارم
وی در پاسخ به اینکه روز گذشته هیات 17 نفرهای از احزاب چپ آلمان وارد ایران شدهاند تا با برخی اعضای کانون منحله نویسندگان و برخی هنرمندان دیدار داشته باشند، افراد این هیأت عموما از نویسندگان و روزنامهنگاران احزاب چپ آلمانی هستند که وارد تهران شدهاند. این گروه معروف به «دوستداران صبح برلین» هستند و با شعار حمایت از حقوق بشر فعالیت میکنند، موضع وزارت ارشاد در برابر این حضور چیست، گفت: از اصل ماجرا اطلاعی ندارم.
وی درپاسخ به این سوال فارس که با ورود این هیاتها مخالف هستید یا موافق، عنوان کرد: از ماهیت این موضوع بی اطلاع هستم.
دولت یازدهم وصی «فرای» محسوب نمیشود
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا «فرای» در اصفهان به خاک سپرده خواهد شد یا خیر، آیا دولت در برابر اعتراضهای موجود مقاومت خواهد کرد؟ با توجه به نامههای مکرر آقای بجنوردی آیا در ایران به خاک سپرده خواهد شد، گفت: من خیلی اطلاعی ندارم در چه مکانی به خاک سپرده خواهد شد. دولت جدید وصی ایشان محسوب نمیشود، ممکن است هرفردی وصیت کند در مکانی دفن شود اما هرکسی وصی اوست باید عمل کند.
دعوت از رئیس جمهور برای حضور در افتتاحیه نمایشگاه کتاب
جنتی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه از آقای روحانی رئیس جمهور برای حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب دعوت به عمل آمده است، افزود: از دکتر روحانی دعوت شده تا ایشان در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب حضور یابند، پاسخ قطعی ندادهاند، اما معمولا طبق معمول هرساله رئیس جمهور در مراسم گشایش نمایشگاه کتاب شرکت میکند.
تقدیر از رسانه ملی در اطلاع رسانی هدفمندی یارانهها
وی در پاسخ به سوالی پیرامون عملکرد رسانه ملی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها تاکید کرد: بنده مسئول کارگروه اطلاع رسانی تبلیغات هدفمندی یارانهها هستم از این رو برخورد صدا و سیما را انصافا مثبت و سازنده دیدم، چون نماینده صدا و سیما هم دائما در جلسات کارگروه ما شرکت میکند، بنظرم بهترین برخورد را صدا و سیما در این موضوع داشته است، همه برنامههایی که مورد نظر دولت بوده، پیشنهادهایی که دولت داشته، مصاحبه با مسئولان و کارشناسان، پخش برخی کلیپها زیر نویسها و.. همه را به بهترین وجه انتشار داده است، امیدواریم مجموعه این فعالیتها موثر واقع شود تا به اهدافی که هدفمندی یارانهها دارد برسیم، یعنی بتوانیم این پولی را که در اختیار دولت هست فقط و فقط به نیازمندان برسانیم، و کسانی که نیاز ندارند خود داوطلبانه به نفع بهبود بهداشت و درمان، بیمه کردن نیازمندانی که تاکنون بیمه نبودهاند انصراف دهند تا بتوانیم سایر خدماتی که وجود دارد از جمله بهبود حفاظت از محیط زیست و رفع آلودگی در کلان شهرها را بهبود دهیم. اما مجموعا برخورد صدا و سیما را مثبت میبینم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت