لزوم توجه به پدیده زنان خیابانی و آسیب‌های اجتماعی آن

دخترانی با معصومیت‌های ازدست‌رفته

سوز باد پاییزی باشد یا گرمای طاقت‌فرسای تابستانی یا اینکه نسیم بهاری به نشان طراوت آغاز زندگی شروع به وزیدن کند، برای آنها زمین و هر آنچه در آن در تکاپو است، عامل حقارت است. آنها بازماندگان لجبازی‌های خانوادگی، ازدواج‌های احساسی، و... هستند که ما به آنان عنوان «زنان خیابانی» داده‌ایم؛ کسانی که رنگ زندگی‌شان در هر چهار فصل سال خزان است.
کد خبر: ۶۶۱۳۸۲

جام جم سرا: چرا زن خیابانی؟ آیا پدیده زنان خیابانی، اتفاق جدیدی است؟ آیا کمبودهای زندگی و نداشتن مکانی امن، از عوامل اساسی حضور این قشر است؟ آیا ازدواج‌های مکرر می‌تواند از عوامل به وجود آمدن زن خیابانی باشد؟
زنان خیابانی بیمارند؛ همانند معتادان که مجرم نیستند بلکه بیمارند. برای درمان این زنان برخورد قانونی حلّال مشکل اجتماع نیست. باید دنبال ریشه‌های مشکل بود.
به نقل از آرمان، اگر قرار باشد زنان خیابانی را مجرم بدانیم و در موردشان حکم صادر کنیم باید به مواد ۶۳۷ تا ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی که در مورد جرائم منافی عفت است استناد شود. ماده ۶۳۷ اعلام می‌دارد: «هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا در مکان‌های عمومی یا مضاجعه شوند، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه ‌کننده تعزیر می‌شود». در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی نیز آمده است: «هرگاه کسی علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی‌ کند، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»
زنان خیابانی بر این باورند که باید این راه را تا آخر ادامه داده و قادر به خروج از این منجلاب نیستند. بهتر است که مکانی برای ارائه مشاوره به این افراد در نظر گرفته شود تا این اشخاص تغییر باور داده و به میان جامعه برگردند. در این مکان‌ها باید عواقب این کار و همچنین امراض مختلفی که ممکن است به آن دچار شوند، برای این زنان تشریح شود. شاید این افراد در بدو امر نمی‌دانند چه عواقب خطرناکی در کمین آنها است. باید از طرف دولت بودجه‌ای برای این زنان در نظر گرفته شود تا فقر، آنها را به این واکنش وادار نکند.
آنچه مسلم است کشور نسبت به این طبقه از جامعه، نیازمند تصویب قوانین خاص و شفاف و شروع فعالیت انجمن‌های حمایتی تخصصی و خاصی است. البته وجود قانون برای این قشر به این معنا نیست که باید از این زنان حمایت شود. در زمینه حقوقی هم باید قبل از اینکه زن تبدیل به زن خیابانی شود، مورد حمایت قرار گیرد. صرفا مجازات این زنان باعث نمی‌شود که در آینده به سراغ جرم نرود چون پیشگیری تنها با مجازات صورت نمی‌گیرد.
عدم مهارت تربیتی و آگاهی مناسب والدین، فقر و محیط نا مناسب خانواده یا عوامل اجتماعی مانند کنکور، عدم اوقات فراغت مناسب را می‌توان از عوامل شایع در ایجاد این امر دانست. اگر در حوزه تامین اجتماعی قانون حمایتی مناسبی داشته باشیم باعث می‌شود دیگر زنان خیابانی وجود نداشته باشد چنانکه، در فصل سوم قانون اساسی که حقوق مردم بیان می‌شود بحث حمایت از حقوق زنان مورد توجه قرار گرفته است.|شورش عزیزی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
۰
۰
شما به عامل أصلی یعنی مردان اشاره ای نكردید هیچ زنی داو طلب این كار نیست ازادی و زیاده خواهی مردان از علل أصلی است .
محسن
Germany
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
۰
۰
من یه مردم ، و از این بابت ناراحتم كه همیشه گفته میشه زنان خیابانی ، به نظر من اون دسته از مرد ها ، خیلی خیابانی تر از این زنان هستند ، اشتباه نكنید به هیچ وجه تأكید می كنم به هیچ وجه این عمل این نوع افراد رو توجیح نمی كنم ، اما زنان خیابانی (!) همیشه زنان خیابانی نیستند ، مرد های خیابانی باعث پدید اومدن زنان خیابانی میشن
حمید
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۱
۰
۰
ببینید این دو طرفس یعنی مردا زیاده خواهن درست اما جرا زنان چرا قبول میكنن برعكس چرا با این ظاهر بیرون میان هاااااااااا
پسر ایرانی
United States
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
۰
۰
فقر و گرسنگی و فشار اقتصادی طرف رو به ناچار مجبور به این راه سوق میده هیچ انسانی با عشق این كار رو انجام نمیده این معضل نیست فاجعه است وقتی بشه به هر فرد وامهای طولانی مدت خود اشتغالی داد اون هم بدون مشكل هر كدام از این افراد پتانسیل ایجاد كردن درآمد سالم رو دارند اون وقت رتبه كشور در زمینه اشتغال بالا می ره و خیلی از بیماریهای درمانی و خیلی ها از هزینه ها از دولت كسر میشه
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها