اسحاق جهانگیری، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک نوشت:
مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانهها
اکنون که در آستانه اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها هستیم، مناسب دیدم ابتدا یکی از اشکالات مرحله اول را اجمالاً با هم مرور کنیم، سپس برای اجرای مرحله دوم ازشما دوستان هم کمک فکری بگیرم.
یکی از اشکالات مرحله اول عدم تعادل در منابع و مصارف بود. بودجهای که می توانست صرف اشتغال و توسعه و آبادانی کشور شود، بدون هیچ برنامه سودمندی بین 77 میلیون نفر توزیع شد. (این رقم بالاتر از جمعیت کشور است درحالی که تعداد قابل توجهی از افراد هم از همان ابتدا برای دریافت یارانه ثبت نام نکردند) طی این مدت کل درآمد دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی 92 هزار میلیارد تومان بوده، در حالی که طی این بازه زمانی مبلغ 137 هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه توزیع شده است. خوب است بدانید که کسری این مبلغ یعنی 45 هزار میلیارد تومان از خزانه دولت و بانک مرکزی برداشت شده است؛ به عبارت سادهتر این رقم- که 4 برابر بودجه عمرانی کشور است- به قیمت توقف فعالیتهای عمرانی و توسعهای به بخش یارانهها منتقل شده است.
این درحالی است که طبق قانون می بایست نصف رقم 92 هزار میلیارد تومان نیز به بخش عمومی و تولید اختصاص داده میشد (یعنی 46 هزارمیلیارد تومان). خوب است بدانید که این تکلیف قانونی هم انجام نشده و بخش عمومی و تولید کشور نیز از کمکی که در قانون پیش بینی شده بود، محروم گردید.
اکنون که در آستانه اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی هستیم طبق قانون، دولت مکلف است که یارانه را به متقاضیان نیازمند اختصاص دهد و برای شناسایی آنها سقف درآمدی بگذارد. برخی کارشناسان، درآمد معاف از پرداخت مالیات، یعنی ماهی یک میلیون تومان (سالی 12 میلیون تومان) را به عنوان سقف درآمد برای هر خانوار جهت دریافت یارانه پیشنهاد میکنند و برخی دیگر نیز با توجه به جمیع جهات، درآمد ماهیانه دومیلیون و پانصد هزار تومان (سالانه سی میلیون تومان )و برخی دیگر رقم هایی بین این دو را در نظر دارند. طبعاً هر قدر تعداد یارانه بگیران بیشتر شود برای تامین منابع آن باید یا قیمت حاملهای انرژی مثل بنزین و گاز و برق و... افزایش یابد یا مقدار یارانه کمتری به افراد اختصاص داده شود.
امروز سوال من از شما دوستان این است که با توجه به مجموع شرایط، پیشنهاد شما برای سقف درآمدی یارانه بگیران چقدر است؟
به عبارت دیگر با توجه به برنامههای دولت برای بهبود خدمات مربوط به بهداشت و سلامت،چه سقف درآمدیی از خانوارها، باید از دریافت یارانه صرف نظر کنند؟
ممنون میشوم چنانچه در حد یکی دو سطر هم مبانی استدلالتان را بیان فرمایید.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
ولی بهر حال به نظر من با توجه به تاثیر افزایش قیمت حامل های انرژی( بخصوص بنزین ) در روند افزایشی سایر قیمتها و هزینه ها، سقف درآمدی بالای 5میلیون تومان در ماه فعلا خوب است.
چرا ملت نرخ تعیین كنند هدف از یارانه مابه تفاوت حامل های انرژی بود قرار نیست سالی 33% به حامل های انرژی اضافه بعد هم یارانه قطع اگر حقیقت رو میخواهید قیمت ها رو به قبل برگردونید یارانه هم حذف كنید.
خانواده ما 5 نفره است كه با حقوق كارگری پدرم كه 511 هزار تومان داریم زندگی را به سختی می گذرانیم حالا زمزمه هایی شنیده شده كه می خوان یارانه رو قطع كنند اخه این انصافه كه یك خانواده ای مثل ما كه 2 تا دانشجو و یك محصل داره این حق ازشون گرفته بشه؟ آقا اگه می خوان قطع كنن مشكلی نیست فقط قیمت ها رو برگردونن به قیمتهای قدیم كه مردم بیشتر از این صدمه نبینن. با تشكر
تازمانیكه تورم مهارنشود بنظرمن صحبت از سقف قیمت به هیچ وجه منطقی نیست ، تورم را مهاركنید آنگاه مردم درآمد خود را درنظر گرفته حساب كتاب می كنند و جواب سئوال را كه ساده خواهد بود ، خواهندداد.
1-قسط وام خرید خانه700هزارتومان
2-هزینه دانشگاه ازاد400هزار تومان
3-هزینه اجاره خانه محل دانشگاه ازاد500هزار تومان
4-هزینه ایاب وذهاب وخوراك در محل تحصیل دانشگاه ازاد500هزار تومان
5-هزینه تحصیل دوبچه دیگر 300هزار تومان
6-هزینه درمان بیماری فرزند معلول500هزار تومان
7-خرج منزل500هزار تومان
8-قسط وام خودرو500هزار تومان
جمع را خودتان بنویسید
...