کودک سالم

آنفلوآنزای کودکان

عفونت تنفسی با ویروس آنفلوآنزا یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش مرگ‌و‌میر کودکان و بیماران قلبی به شمار می‌رود.
کد خبر: ۶۴۷۳۰۶
آنفلوآنزای کودکان

آنفلوآنزا غالبا افراد را در فصول سرد درگیر می‌کند و با توجه به قدرت انتشار بالا، تعداد زیادی را در مدت کم مبتلا می‌کند.

آنتی‌بادی تولید شده ضدآنفلوآنزا مدت زیادی در بدن دوام ندارد و فردی که مبتلا شود ممکن است سه تا چهار سال بعد نیز دوباره دچار این عفونت شود.

این ویروس از راه استنشاق ترشحات کوچک معلق در هوا که به دنبال سرفه یا عطسه افراد آلوده انتشار می‌یابد، به افراد دیگر سرایت می‌کند. 48 تا 72 ساعت پس از ورود ویروس به بدن، علائم آغاز می‌شود.

نشانه‌های بالینی

شروع نشانه‌ها ناگهانی و عبارت است از تب و لرز، احساس سرما، سرفه، سردرد، سوزش و درد گلو، احتقان و ترشح بینی، سرگیجه، اسهال، درد چشم، درد عضلانی، استفراغ، التهاب مخاط ملتحمه، بزرگی غدد لنفاوی گردن، سرفه‌های خروسکی و عوارضی مانند عفونت ریه، التهاب برونش‌ها و عفونت گوش. البته باید توجه داشت که این علائم در برخی از عفونت‌های ویروسی تنفسی دیگر نیز مشترک و افتراق آنها دشوار است.

یافته‌های آزمایشگاهی و تشخیصی

آزمایشات معمول فقط کاهش نسبی گلبول‌های سفید را نشان می‌دهد. امروزه با استفاده از روش‌های پیشرفته ژنتیکی و کشت می‌توان به تشخیص قطعی آنفلوآنزا رسید. ولی با توجه به هزینه بالای این آزمایشات، فقط در موارد شدید و بیماران بستری به کار می‌رود.

درمان

درمان‌های حمایتی مانند مایع‌درمانی و کنترل تب بیمار از اقدامات اولیه است. در صورت عود تب، طولانی شدن تب یا بدتر شدن علائم باید به فکر اضافه شدن عفونت‌های باکتریال نیز بود و آنتی‌بیوتیک مناسب را آغاز کرد.

در موارد شدید از داروهای اختصاصی ضدآنفلوآنزا استفاده می‌شود که بهتر است در 48 ساعت اول بیماری دارو را شروع کرد.

پیشگیری و واکسیناسیون

واکسن آنفلوآنزا را می‌توان برای سنین بالای شش ماه استفاده کرد. در برخی افراد ضرورت واکسیناسیون بیشتر است مانند سنین شش ماه تا پنج سال، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی مانند آسم، بیماری قلبی، کلیوی، کبدی، عصبی ـ عضلانی، دیابت، بیماری متابولیک و نقص ایمنی، کسانی که برای مدت طولانی آسپیرین مصرف می‌کنند و زنانی که در فصل پاییز و زمستان احتمال دارد، باردار شوند.

واکسیناسیون آنفلوآنزا برای سنین مختلف متفاوت است. برای سن شش ماه تا سه سال نصف واکسن و برای سن بالای سه سال یک واکسن کامل باید تزریق شود.

کودکان زیر هشت سال اگر برای اولین بار واکسینه می‌شوند، باید دو بار به فاصله یک ماه واکسینه شوند و از سال‌های بعد یک دوز کافی است.

سن بالای هشت سال نیز فقط به یک دوز واکسن نیاز دارد. مناسب‌ترین زمان برای واکسیناسیون ابتدای پاییز است.

دکتر حمیدرضا‌ صادقی - ‌‌متخصص اطفال

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها