سیستم ارائه شده توسط محققان دانشگاه مینه سوتا به مغز امکان می دهد تا به طور مستقیم با یک دستگاه خارجی ارتباط برقرار کرده و افراد مسیر پرواز بالگرد را فقط با فکر کردن در مورد حرکات خاص کنترل کنند.
این رابط مغز – رایانه غیر تهاجمی است و نیازی به کاشت دستگاهی در بدن نیست. کاربر یک کلاه الکترو انسفالوگرافی را بر روی سر خود قرار می دهد که 64 الکترود به آن متصل است و سیگنال هایی را از مغز دریافت می کند.
«بن هی» مهندس زیست پزشکی و مجری این تحقیقات گفت: این حسگرها، سیگنال های مغزی را می گیرند، رمزگشایی می کنند و از طریق یک سیستم «وای فای» برای کنترل بالگرد در حال پرواز ارسال می کنند.
وی افزود: در سوی دیگر رایانه، سیگنال دیجیتالی را می خواند، تمام پردازش ها را انجام داده، سیگنال مغزی را دریافت و بالگرد را کنترل می کند.
محققان امیدوارند این فناوری آینده نگرانه بتواند روزی کمک کند به افرادی که دچار ناتوانایی هایی هستند تا بتوانند زندگی مستقل تری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه افراد معلول با چنین فناوری هایی می توانند صندلی چرخدار و بازوی روباتیک خود را کنترل کنند، افزود: در گروه تحقیقاتی او هم اکنون در تلاش برای دستیابی به این هدف هستند.
این فناوری همچنین می تواند به بهبود بیماران مبتلا به سکته مغزی کمک کند چرا که حرکات تصور شده می تواند به ارتباط دوباره بافت مغزی آسیب دیده کمک کند.(مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد
نادر قدیانی معتقد است به جای حمایت مستقیم از ناشر مخاطب یا نویسنده، باید از ترویج کتابخوانی در مدارس حمایت کرد