1 ـ طبیعی است در مناقشهای که یک طرف آن دولت و صداوسیماست از سایتها، روزنامهها و خبرگزاریهای وابسته به دولت توقعی نیست، اما مروری بر برخی روزنامههایی که ادعای استقلال دارند و گاه صداوسیما را به انعکاس ندادن واقعیتها متهم میکنند، نشان میدهد در اقدامی آشکار و غیرحرفهای دست به تحریف ماجرا زده و نظر صریح شورای نظارت را تحریف و آن را «حکمی به کام دولت» قلمداد کردند.
برخی به گونهای مینویسند و تیتر میزنند که گویی صداوسیما سیاستی را در پیش گرفته تا تریبونی در اختیار رئیسجمهور قرار ندهد. به همین دلیل اشک تمساح ریختهاند که چرا دولت، خود تلویزیون مستقلی ندارد یا چرا دولت از فضای مجازی استفاده نمیکند.
بدیهی است چنین پیشنهادهایی علاوه بر غیرقانونی بودن، دوستی خاله خرسه را تداعی میکند و عملا هدفی جز ایجاد شکاف بین دولت و رسانه ملی را دنبال نمیکند.
آقای روحانی، رئیسجمهور کشور است و هر زمانی بخواهد، میتواند از طریق صداوسیما با مردم سخن بگوید و گزارش کار دهد.
2 ـ جناب آقای روحانی، جنابعالی بخوبی میدانید که اعضای کابینه شما در طول مدت کوتاهی بارها و بارها مصاحبه زنده داشته و در مهمترین بحثها به پرسشهای مجریان صداوسیما پاسخ گفتهاند و برخی دهها بار درباره یک موضوع مقابل دوربین پخش زنده قرار گرفتهاند، اما در هیچکدام مشکلی پیش نیامده است.
چرا باید شاهد حساسیتی اینچنین از سوی ریاست جمهوری درباره مصاحبههای شخص شما باشیم؟
به نظر پاسخ این پرسش را باید در تیم رسانهای مستقر در ریاست جمهوری جستجو کرد که با ناهماهنگی و ناکارآمدی، شما را در مقابل عمل انجام شده قرار میدهند و با حاشیهآفرینی هزینههایی را به کشور تحمیل می کنند.
خوب است بررسی کنید چرا سه مجری انتخابی شما در ارائه گزارش صد روزه، دیگر حاضر به انجام مصاحبه با شما نیستند؟ حتما گفتوگوی خانم سپانلو (مجری گزارش عملکرد صد روزه) را دیدهاید. چرا باید یک مجری دعوت ریاستجمهوری برای شرکت در مصاحبه دوم را رد کند؟ اظهارات خانم سپانلو نیز از وجود ناهماهنگیها در دفتر رئیسجمهور حکایت دارد.
3ـ برخلاف تحریفات صورت گرفته در برخی رسانهها که عامل تاخیر در پخش مصاحبه را صداوسیما معرفی کردهاند، علت را باید در ناهماهنگی در ریاستجمهوری جستجو کرد، همانگونه که در توضیحات رسمی مدیرکل روابط عمومی صداوسیما آمده بود:
رسانه ملی و اصولا هر رسانهای وظیفه دارد تا برای انجام هرگونه مصاحبه و با هر مقام مسئولی، مجری واجد شرایط و کارشناس شایستهای را معرفی کند.
در این مورد خاص، رئیس سازمان صداوسیما با دو مجری پیشنهادی یعنی آقای روحانینژاد و خانم سپانلو از سوی رئیسجمهور محترم موافقت کرده و دستورات لازم را برای هماهنگی بعدی صادر کرده بود.
هر چند معلوم شد خانم سپانلو به دلیل مشکلاتی که در مصاحبه اول برای ایشان پیش آوردند، علیرغم اصرار زیاد این مسئولیت را نپذیرفته بودند.
در ساعات پایانی مسئولان صداوسیما به طور غیررسمی مطلع میشوند که فرد دیگری بدون هماهنگی جایگزین شده است که از نظر حرفهای و رسانهای مناسب گفتوگو با رئیسجمهور محترم نبود. این مساله به اطلاع خود ایشان (رئیسجمهور) هم رسید و توقع بر این بود که مسئولان رسانهای نهاد ریاستجمهوری حداقل ضوابط قانونی را مراعات میکردند.
4 ـ دولت نهم نیز در دو سال اول بعضا در تعاملی با صداوسیما گرفتار چنین توهماتی بود؛ تیترهای مطبوعات در آن ایام علیه صداوسیما موید این ادعاست.
امیدواریم با اصلاح روندها و کاهش سوءتفاهمها به این حقیقت دست یابید که صداوسیما به عنوان رسانه ملی تنها حامی پرقدرت شماست.
عملکرد صداوسیما در این هفتهها و ماهها بویژه درباره توافق ژنو و توزیع سبد کالا(با همه کاستیهایش) و هدفمندی نشان میدهد که بنای آنان بر همکاری تام با دولت است و نگاهی ملی و نه صرفا سیاسی یا ژورنالیستی بر آن حاکم است.
به یاد دارم در سفر خوزستان و در مصاحبه اخیر از صداوسیما تشکر کردید.
چرا که برای اولین بار امکان ارتباط زنده و مستقیم شما را همزمان با شهرهایی که موفق به دیدار مردمشان نشدهاید، فراهم کرد.
اگر رسانه ملی را همراه خود میدانید، چگونه است که در مساله مهمی مانند اجرای مرحله دوم هدفمندی از رئیس صداوسیما خواسته میشود مسئولیت کمیته تبلیغات ستاد هدفمندی یارانهها را بپذیرند؟ چگونه است که او در چنین فرآیند ملی و مهمی مورد اعتماد قرار میگیرد، اما برای پخش یک مصاحبه زنده، یکطرفه و گزارشی مورد اعتماد نیست؟
نباید بهگونهای رفتار شود تا کسانی که از بیرون صحنه را میبینند، احساس کنند رئیسجمهور از مواجهه با مجریان احساس نگرانی میکند و باید برای رفع نگرانی سراغ افرادی بروند که از شایستگیهای حرفهای لازم برای مصاحبه با بالاترین مقام اجرایی کشور بیبهرهاند.
خانم پوریامین فرد محترمی است، اما خود ایشان بهتر از هر کسی میداند که فاقد تواناییها و اطلاعات لازم برای گفتوگو با رئیسجمهور است، مگر آنکه قرار باشد فقط قرائتکننده صرف چند پرسش باشد.
البته اگر به جای «دیالوگ» بنا را بر «مونولوگ» گذاشتهاید، درباره گزارشهای دورهای نیز میتوان به همان شیوهای که اکنون سخنرانیهای جنابعالی از سوی دفترتان تنظیم و به صداوسیما ارائه و پخش میشود، عمل کرد و صداوسیما نیز نهایت همکاری را طبق روال انجام خواهد داد. اما اگر حضور مجری در برنامهها برایتان موضوع بااهمیتی است، نشان دهید که آمادگی لازم برای گفتوگو با مجریان مورد توافق وجود دارد.
دستورالعملی که روز گذشته از سوی معاون سیما برای انتخاب مجری ابلاغ شد، میتواند مبنای خوبی برای همکاری و حرکت بر محور قانون باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت