بدین ترتیب از دیروز که این خبر منتشر شد و طبیعتا بسیاری از شهروندان به شماره یاد شده پیامک ارسال کردند، نوع پاسخ پیامکها به گونه ای متناقض بود که باعث گلایه و انعکاس آن در منابع خبری شده است.
به گفته تماسگیرندگان با این سامانه، ظاهرا به علت تکمیل نشدن اطلاعات افراد، بسیاری از مشمولان سبدکالایی که قبلا توسط دولت شمولیت آنها اعلام شده بود، پیامک عدم دریافت سبد را دریافت کردهاند. این بینظمی و بلاتکلیفی یادآور پیامکهای معروف در تعیین خوشهبندی خانوارهاست.
یادمان هست چنین مسائلی چگونه موجب شد بسیاری افراد کمدرآمد در خوشههای درآمدی بالا قرار گرفته و عکس این موضوع نیز برای ثروتمندان اتفاق افتاد. سرانجام نیز این امر باعث اعتراض گسترده مردم شد تا جایی که دولت وقت عطای خوشهبندی را به لقایش بخشید.
حال تجربه همین 48 ساعت پیامک زدن برای سبد کالایی نیز نشان از باقی بودن ضعف شدید اطلاعاتی دولت از درآمد افراد دارد، اما بدتر از آن شفاف نبودن دولت با شهروندان در اختصاص این سبد کالایی است.
به عنوان مثال با اینکه دولت قبلا اعلام کرده بود کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی نیز این سبد را میگیرند، دیروز در اطلاعیه وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده است که فقط کارگران و بازنشستگانی این سبد را میگیرند که ماهانه زیر 500 هزار تومان حقوق میگیرند! حال آنکه حداقل دستمزد 487 هزار تومانی کارگران در سال 92 نشان میدهد که 90 درصد کارگران بالای 500 هزار تومان حقوق میگیرند و به این ترتیب به نظر میرسد دولت احتمالا با این ترفند، کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی را از سر خود باز کرده است.
مجموع این رویهها این شائبه را ایجاد می کند که مبادا دولت هنوز از آمادگی کافی برای اجرای مرحله دوم هدفمندی برخوردار نباشد و بنابراین باید این سبد کالایی را به عنوان نمونهای از این ضعف مد نظر قرار داد.
کتایون مافی - گروه اقتصاد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
مسئولین محترم شما بر چه اساسی سبد كالا اختصاص داده اید
بنده با دریافت 590 هزار تومان حقوق با احستاب اضافه كاری چرا باید هم ردیف با كسانی باشم كه ماهیانه بالغ بر 5میلیون در آمدشان می باشد
آیا شما هیچ به فكر اقشار كم درآمد جامعه هستین