محمد جواد ظریف که پس از دیدار با همتای سنگالی خود در جمع خبرنگاران حضور یافته بود در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر تفاسیر جدیدی از توافقنامه ژنو از سوی مقامات آمریکایی گفت: ما در توافق ژنو متن مشخصی را به زبان اصلی در اختیار افکار عمومی قرار دادیم و توافق های پس از آن که همه شفاهی است در اختیار مقامات جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و برای هیچ کس مخفی نیست.
ظریف با ابراز تأسف از این که برخی کشورها به دلایل داخلی شان از ابتدا تلاش کردند این توافق را به نفع خود تفسیر کنند ، گفت: ما متعهد به اجرای توافق ژنو از روز 20 ژانویه هستیم و هیچ چیزی برای پوشاندن نداریم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: از همان روز اجرای توافقنامه آمادگی داریم مذاکرات را برای رسیدن به راه حل جامع آغاز کنیم.
وزیر امور خارجه همچنین برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران را تماماً صلح آمیز دانست و گفت: برای رسیدن به این توافق آمادگی کامل داریم چرا که معتقدیم کار دشواری نیست و ما گام های خود را با چشم باز و با دقت برای رسیدن به تفاهم آغاز خواهیم کرد.
ظریف همچنین با اشاره به سفر دوره ای خود به کشورهای لبنان، اردن، عراق، سوریه، روسیه و پیش از همه آنها ترکیه گفت: در سفری که در منطقه داشتیم مهمترین موضوع مورد بحث فاجعه ای بود که در کشور سوریه در جریان است.
وی تصریح کرد: در بحران سوریه موضع جمهوری اسلامی ایران بسیار مشخص است و اکنون یک تفاهم مشترکی در کشورهای منطقه در حال شکل گیری است که معضل اصلی منطقه را افراط گرایی میداند.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به برگزاری اجلاس ژنو 2 گفت: ما از ابتدای شروع بحران در سوریه همواره خواهان راه حل سیاسی بوده ایم و معتقد بودیم بحران سوریه راه حل نظامی ندارد به همین دلیل از تشکیل کنفرانس های ژنو 1 و 2 استقبال کردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ایران در ژنو 2 حضور پیدا می کند یا نه؟ هیچ پیش شرطی را نمی پذیریم و اگر دعوت از ایران بدون پیش شرط شکل بگیرد در این مذاکرات شرکت خواهیم کرد و این موضوع هیچ ارتباطی به محتوای شرط ندارد بلکه ما با اصل شرط مخالفیم و کسانی که نمی خواهند از نقش ایران در منطقه استفاده کنند خودشان از این نقش محروم میشوند.
وزیر امور خارجه در ادامه با تاکید بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای تأمین امنیت منطقه و کشورهای خلیج فارس گفت: امنیت کشورهای خلیج فارس و منطقه برای ما پر ارزش است و صرف نظر از این که در جلسه ای بین المللی باشیم یا نباشیم امنیت منطقه را دنبال می کنیم.
ظریف گفت: سفری که به کشورهای منطقه داشتیم نشان از اهمیت این منطقه و مسئولیتهای جمهوری اسلامی ایران برای حفظ امنیت منطقه است.
وی تاکید کرد: همه کشورهای منطقه توافق ژنو را یک گام بسیار مهم برای کل منطقه می دانند.
در ادامه این نشست خبری وزیر امور خارجه سنگال هم گفت: جمهوری اسلامی ایران کشور بزرگی است و نقش مهمی در منطقه و جهان دارد و ما فکر می کنیم باید سریعاً روابط دو کشور را براساس احترام متقابل از سر بگیریم.
مانکور ندیای وزیر خارجه سنگال همچنین گفت: ما در زمینه های اقتصادی ، فرهنگی ، کشاورزی و انرژی همکاری های بسیار خوبی با ایران داریم و از گسترش این همکاری ها استقبال می کنیم.
وزیر امور خارجه سنگال با محکوم کردن بحران سوریه تصریح کرد ما همچون ایران معتقدیم راه حل باید سیاسی و مبتنی بر مذاکره باشد چرا که راه حل نظامی راه حل خوبی نیست و نمی تواند شرایطی را برای سوریه باثبات ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به این که مسائل بین فلسطین و رژیم صهیونیستی را دنبال می کنیم ، گفت: ما همواره از آرمان های فلسطین چه در سازمان ملل و یا جنبش عدم تعهد حمایت می کنیم.
مانکو گفت: شورای امنیت سازمان ملل باید در مورد فلسطین نقش مهمی را ایفا کند.
وی با اشاره به حوادث کشور مصر هم افزود: ما از گفتگوهای طرفین در کشور مصر حمایت کرده و امیدواریم همه طرف ها باعث شوند مصر به ثبات برسد و همچون گذشته نقش خود را در منطقه ایفا کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد