ازدحام زائران و کمبود امکانات در مرز شلمچه

با نزدیک شدن مراسم اربعین حسینی، آمار زائران امام حسین از مرز شلمچه رو به افزایش است.
کد خبر: ۶۲۷۹۷۸
ازدحام زائران و کمبود امکانات در مرز شلمچه

برخی از زائران از ابتدای ماه صفر حرکت از مرز شلمچه تا کربلا را با پای پیاده آغاز کرده و پس از استراحت کوتاه در مسیر، خود را به کربلای معلی ‌رسانده‌اند.

جمعیت زائران اباعبدالله الحسین(ع) امسال نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته، همین امر خدمات‌رسانی به آنان را با مشکل مواجه کرده است. هرچند که چندی پیش سازمان حج و زیارت اعلام کرد که کمیته ساماندهی و رسیدگی به این زائران تشکیل شده است.

یکی از زائران امام حسین(ع) در مرز شلمچه از کمبود نیرو برای صدور مجوز در این پایانه مرزی انتقاد کرد و گفت: کمبود نیرو موجب طولانی شدن انتظار برای خروج از مرز شده است.

احمد صنگوری‌نژاد افزود: زائران برای عبور از مرز گاه یک شبانه روز برای انجام اقدامات قانونی صدور مجوز خروج در صف انتظار می‌ایستند.

وی اظهار کرد: بیشتر زائران از راه‌های دور به مرز شلمچه می‌آیند و چادر و پتوهای موجود در مرز پاسخگوی جمعیت بالای زائران نیست.

جابر بستانی یکی دیگر از زائران که از استان هرمزگان خود را به مرز شلمچه رسانده و در صف انتظار برای دریافت مجوز خروج بود، گفت: ایستگاه‌های صلواتی سعی می‌کنند مشکل زائران را در زمینه تامین غذا و آب رفع کنند.

وی به نبود وسایل گرمایشی در مرز شلمچه اشاره کرد و افزود: سردی هوا و نبود امکانات گرمایشی در پایانه مرزی شلمچه زائران را با مشکل مواجه کرده است.

در همین حال رئیس سازمان حج و زیارت نیز برای بررسی وضع خدمات‌رسانی به زائران در مرزهای چزابه و شلمچه حضور یافت.

سعید اوحدی در نشست ساماندهی عزیمت زائران اربعین حسینی از مرز چزابه به حذف عوارضی زائران کربلای معلی که از این مرز به عراق سفر می‌کنند، اشاره کرد و گفت: این اقدام برای شتاب در تشریفات تردد و رفاه حال زائران اباعبدالله الحسین(ع) صورت می‌گیرد.

وی افزود: بزودی 150 دستگاه اتوبوس به صورت رایگان برای جابه جایی و رفاه حال زائران در پایانه مرزی چزابه مستقر می‌شود. میزهای صدور گذرنامه نیز برای تسریع در صدور گذرنامه در پایانه‌های مرزی چذابه و شلمچه به سه برابر افزایش می‌یابد.

اوحدی با اشاره به سه برابر شدن جمعیت زوار در سه مرز مهران، چزابه و شلمچه اظهار کرد: امکانات پایانه‌های مرزی استان‌های ایلام و خوزستان پاسخگوی شمار زیاد جمعیت زائران اربعین حسینی نیست.

وی افزود: اکنون نیروی انتظامی، سپاه، گمرک، پایانه مرزی، سازمان حج و زیارت و دیگر سازمان‌ها برای ساماندهی این جمعیت بسیج شده‌اند.

رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: زائران به‌طور معمول سه تا چهار روز پس از زیارت کربلا بر می‌گردند، لذا امکانات لازم برای برگشت آنان نیز باید فراهم شود.

 استقرار گروه‌های بهداشت

مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر نیز به استقرار گروه‌های بهداشت محیط برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه اشاره کرد و گفت: این گروه‌ها در اجرای طرح پیشگیری از بروز بیماری‌ها در بین زائران در محل توزیع نذورات و ایستگاه‌های صلواتی حضور دارند.

فرشید بهشتی افزود: این گروه‌ها، زائران اربعین حسینی را در محل ورود و خروج پایانه مرزی شلمچه کنترل و معاینه می‌کنند.

وی بر رعایت موازین بهداشتی از سوی زائران اربعین حسینی تاکید و اظهار کرد: زوار شستشوی تمیز دست‌ها و استفاده از آب آشامیدنی بسته‌بندی را مدنظر قرار دهند.

به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان، از ابتدای طرح تشدید بهداشت تاکنون یک دستگاه اتوبوس آمبولانس با یک پزشک و دو پرستار در پارکینگ پایانه مرزی شلمچه استقرار یافته و به زائران خدمات درمانی ارائه می‌دهند.

فرماندار خرمشهر نیز با اشاره به این‌که روزانه هشت هزار تا 20 هزار زائر برای شرکت در آیین اربعین حسینی از مرز شلمچه به عراق سفر می‌کنند، اظهار کرد: سازمان‌های حج و زیارت، اداره گذرنامه، سازمان منطقه آزاد اروند، شبکه بهداشت و درمان، هلال احمر و پایانه مرزی شلمچه برای خدمت رسانی به زائران بسیج شده‌اند.

عبدالله حسینی افزود: مردم خرمشهر نیز به صورت خودجوش با راه اندازی ایستگاه‌های صلواتی تحت نظارت واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان خرمشهر از زوار اربعین حسینی پذیرایی می‌کنند.

بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت تاکنون بیش از 250 هزار زائر ایرانی عازم عتبات عالیات شده‌اند. روزانه حدود 25 تا 30 هزار نفر از مرز شلمچه عبور می‌کنند.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها