رنج کودکان فقیر از نیمه‌کاره ماندن درمان

بین شاخص سلامت در کودکی و بزرگسالی، رابطه مستقیم وجود دارد و در صورتی که کودکی از سلامت جسم و روان برخوردار باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده، فرد بزرگسال سالمی به نیروی فعال جامعه اضافه شود.
کد خبر: ۶۲۷۷۱۱
رنج کودکان فقیر از نیمه‌کاره ماندن درمان

حتی به گفته متخصصان، 60 درصد رشد مغزی انسان در سال اول زندگی، 70 تا 80 درصد تا سن سه سالگی و 90 درصد تا سن هشت سالگی صورت می‌گیرد و همین موضوع به روشنی نشان می‌دهد که اگر به‌دنبال جامعه‌ای با ساختار نیروی انسانی سالم و توسعه‌یافته هستیم، باید مراقبت‌های درمانی و بهداشتی را در همان سنین پایه کودکان دنبال کنیم.

اما آمارهای رسمی روز گذشته وزارت بهداشت درباره شرایط سلامت و بهداشت کودکان ایرانی، نشان داد که همچنان بسیاری از کودکان ایرانی از امکانات درمانی محروم هستند.

به گفته معاون بهداشتی وزیر بهداشت، 27 درصد خانواده‌ها به دلیل مشکلات مالی، درمان فرزند خود را دنبال نمی‌کنند و این مساله گاهی منجر به مرگ آنها شده است؛ طوری که حتی به گفته این مقام مسئول، علت فوت 5.16 درصد کودکان، ویزیت نشدن فوری کودک عنوان شده است.

تحلیل ساده این آمارها حکایت از آن دارد که هم‌اکنون حدود یک‌سوم کودکان فقیر ایرانی به امکانات درمانی، دسترسی ندارند و تقریبا از هر شش کودک ایرانی، یک نفر به دلیل ضعف و قصور نظام سلامت به کام مرگ فرستاده می‌شود.

البته وقتی به دلیل پوشش ناکافی بیمه‌ها، مردم مجبورند بیش از 70 درصد از هزینه‌های درمان را پرداخت کنند و توجه به نظام سلامت در اولویت هیچ‌کدام از دولت‌ها قرار نمی‌گیرد، وجود چنین آمارهای هشدار‌دهنده‌ای تعجب ندارد.

همچنین نباید فراموش کرد برخی از کودکان بیماری که مراحل درمانشان نیمه‌کاره می‌ماند، الزاما از خانواده‌های فقیر نیستند، بلکه گاهی سهل‌انگاری و کم‌توجهی والدین نسبت به سلامت فرزند، همان بلایی را سر کودک می‌آورد که بی‌پولی.

امین جلالوند - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها