این پایه تیتانیومی شامل دو جزء بدنه ایمپلنت و پایه پروتز است. بدنه ایمپلنت طی جراحی در داخل استخوان فک قرار میگیرد و پایه پروتزی بعد از طی دوران ترمیم روی آن سوار میشود.
چه کسانی میتوانند دندان بکارند؟
کسانی که یک یا چند دندان یا تمام دندانهای خود را از دست دادهاند و به عبارتی کاملا بیدندان هستند، میتوانند از مزایای کاشت دندان بهره ببرند. نکته مهم این که ایمپلنت دندانی میتواند به عنوان یک تکیهگاه برای دندانهای از دست رفته عمل کند. پس نیازی به تراش دندانهای مجاور(روش سنتی بریج) وجود ندارد و در مورد افراد کاملا بیدندان سبب افزایش گیر و ثبات دندان مصنوعی و راحتی در جویدن و صحبت کردن فرد میشود. فراموش نکنید که فرد مناسب این کار کسی است که سلامت دهانی و سلامت عمومی مطلوبی داشته باشد. بر این اساس، وجود بافتهای لثهای سالم و عاری از عفونت، کمیت و کیفیت استخوان قابل قبول و بهداشت دهانی خوب برای موفقیت و ماندگاری ایمپلنت ضروری است. در صورت رعایت اصول استاندارد برای جایگذاری ایمپلنت و رعایت درمانهای نگهدارنده، مدت زمان ماندگاری ایمپلنت محدودیتی ندارد.
چه کسانی نمیتوانند دندان بکارند؟
افراد در حال رشد، کسانی که سابقه سکته قلبی در شش ماه گذشته را دارند یا افرادی که عفونت حاد کنترل نشده دارند، همچنین معتادان به الکل و مخدرها از انجام ایمپلنت بر حذر میشوند. البته بیماری متابولیک استخوان، نقص سیستم ایمنی و اختلالات روانی شدید نیز برای انجام کاشت دندان محدودیت به وجود میآورد.
از تخصص دندانپزشکتان مطمئن شوید
درمان ایمپلنت یک درمان تیمی است که از سوی متخصصان جراحی یعنی جراح لثه یا فک و صورت و متخصص پروتز انجام میشود. دندانپزشکان عمومی نیز با گذراندن دورههای خاص میتوانند موارد ساده و غیرپیچیده را انجام دهند. بیمار باید از تخصص و مهارت دندانپزشک خود آگاهی داشته باشد. متاسفانه هماکنون بعضی از دندانپزشکان غیرمتخصص و غیرمتعهد با گذراندن دورههای کوتاهمدت تئوری و عملی و دریافت مدرک غیرمعتبر به درمان بیماران متقاضی ایمپلنت اقدام میکنند که به عوارض و مشکلات جبرانناپذیری برای بیمار منجر میشود.
کاشت دندان؛ یک جراحی پرهزینه
هزینه ایمپلنتهای دندانی بستگی به نوع ایمپلنت یعنی جنس و خصوصیات آن، شرکت واردکننده و کشور سازندهاش دارد. همچنین در صورت نیاز به درمانهای اضافی مانند پیوند استخوان یا جراحی سینوس و نیز درجه تخصص پزشک عملکننده، هزینه کاشت دندان تا اندازهای افزایش خواهد یافت. متاسفانه بیمه درمانی هزینهای برای کاشت دندان پرداخت نمیکند البته چند سالی است که بعضی از بانکها و ادارهها بخشی از هزینهها را تقبل میکنند.
ایمپلنتهای دندانی، مراقبت ویژه میخواهد
نباید فراموش کرد که درمانهای نگهدارنده که شامل روشهای بهداشتی مناسب و ویزیتهای دورهای منظم تحتنظر دندانپزشک متخصص میشود برای بررسی سلامت بافت نرم و سخت اطراف ایمپلنت ضروری است.
ایمپلنت، از جنسی سازگار با بدن
ایمپلنت از مادهای به نام تیتانیوم ساخته شده که مادهای بسیار سازگار با بدن است. میزان موفقیت ایمپلنت بیشتر از 95 درصد و احتمال پس زدن آن بسیار نادر است. در واقع ایمپلنت متفاوت از پیوند اعضای بدن مثل کلیه، ریه و... است که احتمال پس زدن آن از سوی سیستم ایمنی وجود دارد و فقط در موارد معدودی ممکن است مشکلاتی نظیر عفونت، فشار بیش از حد و تحلیل استخوان سبب شکست درمان و خارج شدن ایمپلنت شود.
جراحی ایمپلنت، محدودتان نمیکند
روز عمل جراحی ایمپلنت، استراحت و اجتناب از فعالیتهای سنگین ضروری است، اما مرخصی روز بعد از عمل بستگی به تعداد ایمپلنت، وسعت جراحی یا احتمال وجود پیوند سینوس یا پیوند استخوان دارد، جراحی ایمپلنت در بیشتر موارد، برای تداوم فعالیت شخص محدودکننده نیست.
اگر ایمپلنت انجام نشود
خالی بودن جای دندان سبب حرکت دندانهای مجاور و مقابل به سمت ناحیه بیدندانی میشود که سبب به هم خوردن ردیف دندانها، ایجاد گیر غذایی، بروز بیماری لثه و اختلال در جویدن و زیبایی میشود.
دکتر نسرین اصفهانیزاده / جراح لثه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
پس ازتحقیق زیاد متوجه شده ام كه بهترین روش برای جایگزینی دندان های خراب شده روش ایمپلنت دندانی می باشد.
چندی پیش بنده مبادرت به این كار نمودم وحدود سه چهار ویا بیشتر وكمتر ازدندان های خراب شده ام را با دندان های جدید ایمپلنت جایگزین كردم. منتها با گذشت زمان وپس از حدود یكی دوسال یكی دوتا از آنها شكستند.این درحالی بود كه من با این دندان ها به قول معروف گردو و فندق نشكستم.بلكه آنها بتدریج مستهلك شدند. سئوالم این است كه آیا اشكال از جنس دندان های ایمپلنت مزبور بوده است ویا نه همه دندان های ایمپلنت از ماندگاری محدودی برخوردار می باشند ویا این كه برمی گردد به نوع خدمات انجام شده و...؟ جایی خوانده ام كه پایه های دندان های ایمپلنت از جنس های سرامیك وتیتانیوم و...ساخته می شوند. لذا سئوالم این است كه به نظر شما بزرگوار زمانی كه من به دندان پزشكی مراجعه نمایم كدام یك از اینها را به كارشناس مربوطه جهت ایمپلنت دندانی معرفی نمایم؟ این مساله قابل تعمیم به تاج دندان ایمپلنت هم می باشد. كلا بهترین جنس پایه وتاج ایمپلنت دندانی چیست ؟وآیا تمام مراكز دندانپزشكی این خدمات را بالسویه انجام می دهند ویا خیركیفیت كارهایشان وهمچنین جنس دندان های ایمپلنت آنها با هم فرق می كنند؟به این معنا كه مراكز مربوطه از جهت نوع خدمت رسانی وكیفیت كارهای شان با هم فرق می كنند؟ضمنا كم ترین وبیشترین زمان ماندگاری دندان های ایمپلنت با كیفیت بالا چقدراست؟آیا آنها نیاز به مسواك زدن روزانه به شیوه متعارف دارند ویا نه باید به نحو خاصی آنها را مسواك زد واز آنها نگهداری كرد؟ ضمنا هزینه خدمات ایمپلنت برای هر دندان ویا بطور كامل چقدر می باشد؟آیا خدمات ایمپلنت مشمول بیمه های خدمات درمانی نیزمی باشند ویا خیر؟اگر پاسخ تان مثبت باشد نوع بیمه خدمات درمانی وهمچنین درصد تخفیف قائل شده توسط آن را مشخص فرمائید.به نظر شما چه اماكنی خدمات ایمپنت را با بالاترین كیفیت وبیشترین ضریب اطمینان انجام می دهند؟شنیده ام انجام خدمات ایمپلنت را به خاطر هزینه هنگفت آن می توان بصورت اقساط ماهانه نیز پرداخت نمود.آیا این امر صحت دارد؟
چه كشورهایی خدمات ایمپلنت را با بالاترین كیفیت وكم ترین هزینه انجام می دهند؟ممكن است در پاسخ بگوئید كه بسیاری از ایرانیان مقیم كشورهای پیشرفته اقتصادی به جهت هزینه های بسیار زیاد ایمپلنت دندانی و... در كشورهای مزبور خدمات مربوطه خود را در ایران انجام می دهند.
روند زمانی انجام یك ایمپلنت دندانی چقدر است؟چه بصورت تك دندانی وچه بصورت كامل!
در مجموع به نظر شما آیا ایمپلنت دندانی بهترین شیوه برای جایگزینی وترمیم دندان های خراب شده می باشند ویا شیوه های مدرن تر وراحت تر وطبیعی تر و جدیدتری نیز وجود دارند؟طوری كه دندان های جایگزین شده ویا بازسازی شده هم كاملا طبیعی وراحت به نظر برسند وهم از ماندگاری بسیار زیادی(وحتی مادام العمر) برخوردار باشند؟
سئوال بعدی من در باره ارتودنسی وروكش نامرئی دندان ها است. خواهشمند است در این زمینه همه توضیحاتی را به اجمال ارائه فرمائید.
به هرصورت بنده درصددم كه پس ازمشاوره با دندانپزشك امین وماهر وحرفه ای جلایی به دندان هایم داده واز دندان های بسیار زیبا وسفید وكارا ومانا وشبه طبیعی وحتی بهتر از قبل حالا چه از طریق ایمپلنت دندانی وچه از طرق دیگر برخوردار شوم. طوری كه لذت زیادی از مشاهده دندان های بازسازی شده ویا جایگزین شده ام برده وبسیار از آن راضی باشم واستفاده از آنها بسیار راحت هم باشد وحتی از دندان های طبیعی قبلی بسیار بهتر وراحت ر و... هم به نظر برسد. مایه بسی مسرت خواهد شد كه بتوانم از توصیه های كارشناسانه شما پیرامون زمینه های فوق الذكر بهره برده تا در موقعیت مقتضی متعاقبا اقدامات لازم را به عمل آورم.
زیاده عرضی نیست.
با تقدیم احترامات
كاوه یوسف زاده