رئیس کل بانک مرکزی خبر داد:

مطالبات معوق بانکی در ایران ۵ برابر شاخص های جهانی

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه مطالبات معوق به جاری بانکی در شاخص های بین المللی ۳ تا ۴ درصد است ،گفت: این نسبت در کشور ما به ۱۵ و ۳ دهم درصد می رسد.وی بازگشت سرمایه هایی را که به صورت تسهیلات اعطایی واگذار شده است ، موجب مثبت شدن روند فعالیت های اقتصادی کشور و ساماندهی صورت های مالی نظام بانکی دانست.
کد خبر: ۶۲۵۷۵۹
مطالبات معوق بانکی در ایران ۵ برابر شاخص های جهانی

ولی اله سیف در مصاحبه با  واحد مرکزی خبر ضرورت تسریع در وصول مطالبات معوق را یادآور شد و گفت :‌ به دلیل ویژگی های خاص پرونده های بانکی که در محاکم قضایی مطرح می شود حضور قضات و عوامل متخصص در رسیدگی به اینگونه پرونده ها اجتناب ناپذیر است.

وی گفت:‌ توقف بازپرداخت تسهیلات که موجب شکل گیری مطالبات غیرجاری می شود ، سبب کاهش پوشش درآمدهای بانک و افزایش هزینه خدمات نظام بانکی خواهد شد.

سیف با تاکید بر این که کاهش مطالبات معوق موجب افزایش کارایی نظام بانکی می شود از حساسیت مثبت و زیاد مسئولان برای کمک به بانک مرکزی و نظام بانکی خبر داد.

وی گفت:‌ این موضوع در ستاد ساماندهی مبارزه با مفاسد اقتصادی که مسئولانی از قوه قضاییه، دولت و برخی نمایندگان مجلس عضو آن هستند به طور جدی در حال پیگیری است.

سیف خاطرنشان کرد : بر اساس تصمیمی که در این ستاد گرفته شده است ، بانک مرکزی مسئولیت پیگیری مستمر بازپس گیری مطالبات معوق را عهده دار شد.

رئیس بانک مرکزی افزود:  کارگروهی در بانک مرکزی تشکیل شد تا در بازگشت تسهیلات اعطایی تسریع شود و هر چه زودتر در این باره به استانداردهای مورد قبول برسیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
۰
۰
كاش فقط بدنبال رقم و میزان مطالبات نبودیم، كاش بدنبال علت ایجاد مطالبات هم بودیم.كاش به نحوه و رویه برخی بانكها برای وصول مطالباتشان می پرداختی..برخی از مسئولین بانك‌ها (بانك... با شعار تغییر را احساس كنیم!) و به بهانه صرفه جوئی در هزینه، اكثر مدیران و كاركنان اداره وصول مطالبات معوق خود را كاهش داده و در اصل اداره را غیرفعال و منحل كردند؛شركت‌های شرخری كه ظاهراً مسؤول مطالبات معوق ولیكن در اصل شركت‌های جدیدی هستند كه نقش شرخرها را در قالب شخصیت حقوقی برای بانك‌ها بازی می‌كنند،این موسسات با بهره جستن از روش‌های خاص خود اقدامات پیگیرانه را به منظور وصول مطالبات معوق به مرحله اجرا گذاشته و در شگردهای ظاهراً دلسوزانه به مشتریان بدهكار در قبال اخذ چك و سفته جدید به عنوان سود وام معوق شده فرصتی دیگر داده می‌شود ولی با سررسید وام و چك‌های اخذ شده مجدداً همان سیكل را تكرار و چك جدیدی از مشتری بدهكار سیستم بانكی دریافت كرده و فرصتی دوباره به وی داده می‌شود تا در نهایت دریافت هر یك از این چك‌ها همانند تارهای عنكبوت، مشتری را گرفتار و روز به روز به نابودی و ورشكستگی نزدیكتر می‌كند، این شركت ها از هیچ روش درست و حتی غیرمعقول و نادرستی حتی ترسانیدن، تحقیر كردن و تهدید كردند به وحشت انداختن خانواده های مشتریان جهت فشار به بدهكار دریغ نمی كنند.حال سوال اینجاست كه چرا و چگونه مسئولان سه قوه و بانك محترم مركزی در این فقره ساكت است.آیا افشای اطلاعات شخصی مردم جرم نیست؟این عمل اخلاقی و قانونی است؟ این عمل در روسیه سابقه داشته كه نمایندگان دوما، مجلس نمایندگان پارلمان روسیه پیشنهاد می كنند بانك ها و شركت های شرخری كه از فشار روانی برای دریافت بدهی ها استفاده می نمایند در صورت خودكشی بدهكاران طبق ماده مربوطه در آئین كیفری، تحت تعقیب قانونی قرار بگیرند.به عقیده تهیه كنندگان طرح قانونی در این خصوص، اتخاذ چنین تدبیری لازم است چون در حال حاضر بانك ها و شركت های شرخر گاهی برای دریافت بدهی ها از اشخاص بر آنها فشار روانی وارد می كنند.

كاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
۰
۰
احترام به حقوق شهروندی و قانون وظیفه بانكها است كه متاسفانه با عملكرد ضدونقیض آنها منافات دارد.

نیازمندی ها