تحقیقات پزشکی چند اختلال روانتنی را اثبات کردهاند:
۱) اختلال تبدیلی: زمانی که علایم جسمی هنگام بروز استرس اتفاق میافتد، مثلا کسی ترس از صحبت کردن دارد و این مساله تبدیل به از دست رفتن صدا میشود.
۲) هیپوکندریا: بیماران مبتلا به این اختلال با کمترین و سادهترین علایم فکر میکنند به بیماریهای سخت و خطرناکی دچار هستند؛ مثلا با یک سردرد ساده فکر میکنند دچار تومور مغزی شدهاند و این سردرد اضطراب و فکرهای بیهوده را در ذهنشان روشن میکند.
۳)اختلال جسمانیشکل: معمولا سردرد و نشانههای عصبی مثل خستگی، علایم گوارشی مثل تهوع، استفراغ، درد شکم یا نشانههای دیگری مانند درد هنگام فعالیت جنسی، از دست دادن میل جنسی و دورههای بسیار دردناک عادت ماهیانه از اختلالهای شایع جسمانیاند.
۴) اختلال درد: بیماران مبتلا به این اختلال دردهای مزمن دارند؛ دردهایی که به مشکلهای پزشکی شایع ربطی ندارد. مثلا درد شدید و مزمنی را برای یک درد ساده در کمر یا پا و... بیان میکنند. شدت، بسیاری از فعالیتهای عادی زندگی آنها را محدود میکند.
۵) اختلال بدشکلی بدن: افراد دچار این اختلال در مورد ظاهر خود بسیار نگران هستند و نقایصی را که در بدن آنها موجود نیست، تصور میکنند. مثلا با کمی ریزش مو بسیار نگران میشوند.
۶) سایبرکندریا: در سالهای اخیر به دنبال انتشار اطلاعات پزشکی و بیماریها برخی با جستجو در اینترنت و پیداکردن اطلاعات جزیی پزشکی، بسیاری از علایم بیماریهایی را که خواندهاند، در وجود خود تجربه میکنند. اگر شما هم جزو این اشخاصید، به سایبرکندریا دچارید.
>> تعامل
*نظرتان چیست؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید