به گزارش جام جم سرا به نقل از تابناک- دکتر محمد اسماعیل مطلق در حاشیه نشست هم اندیشی کارشناسان وزارت بهداشت و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در مهدیشهر گفت: این خدمات شامل بیمه شدن فرزندان خانوادههای غیرکارمند، کمک به خانوادههای غیر کارمند، افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه در بخشهای دولتی و خصوصی و افزایش مرخصی شیر دهی به ۹ماه است.
وی با بیان اینکه مجلس بر روی قوانین حمایت کامل از زنان و خانواده کار میکند، افزود: در این زمینه توجه به سلامت باروری و فرزندآوری مورد تاکید است.
وی گفت: در برنامه است تا عمل بازگشت وازکتومی و توبکتومی برای افرادی که قبلا این اعمال را انجام دهند به صورت رایگان اجرایی شود.
وی گفت: این اقدام در استانهای گیلان و اصفهان هم اکنون به صورت آزمایشی در حال اجراست و در آینده در کل کشور اجرایی میشود.
این مسئول، کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران را از دیگر برنامهها برشمرد و اظهار داشت: در حال حاضر مرگ و میز نوزادان ۱۵ در هزار تولد است که باید به ۹ در هزار کاهش یابد.
وی گفت: مرگ و میر مادران نیز هم اکنون سالانه ۳۶۰ نفر است که باید به پایینترین حد خود برسد.
مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت گفت: قبل از انقلاب به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر تولد ۲۴۰ مادر فوت میشد که این رقم به ۲۲/۴ رسیده است که رقم بالایی است.
وی کاهش عمل سزارین برای زایمان را از دیگر برنامهها بیان کرد و گفت: هم اکنون ۶۰ درصد زایمانها به صورت سزارین است که در نظر است با افزایش بیمه زایمان طبیعی و حمایت از زایمانهای بدون درد و فیزیولوژی میزان زایمان به صورت سزارین را کاهش دهیم.
کاهش نرخ جمعیت در ایران به پایینترین حد خود در۵۰ سال اخیر
براساس این گزارش، علیرضا زاهدیان رییس پژوهشکد آمار ایران نیز با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت در ایران در سال ۹۰ به ۱. ۳درصد رسیده است، گفت: این نرخ پایین نرخ رشد جمعیت در ۵۰ سال اخیر است.
وی افزود: نرخ رشد جمعیت ایران از ۱/۶ درصد در سال ۸۵ به ۱/۳ درصد در سال ۹۰ رسیده است و پیش بینیها حکایت از آن دارد با تداوم این روند در سال ۱۴۲۰ ایران به نرخ رشد صفر و منفی میرسد.
وی با بیان اینکه هم اکنون سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تولد در کشور به وقوع میپیوندد، افزود: در مقابل ۴۰۰ هزار نفر در ایران فوت میشوند و به رغم اینکه سالانه یک میلیون نفر به جمعیت افزوده میشود اما این امر در سال ۱۴۲۰ یک تهدید برای کشور محسوب میشود.
زاهدیان تاکید کرد: باید از هم اکنون برنامه ریزی کنیم تا در این ۳۰ سال به مرحله خطر نرسیم و تجربیات کشورهای مختلف نشان میدهد در نرخ شدید کاهش رشد جمعیت برنامهای قابل جبران نیست.
وی تصریح کرد: در این مدت باید با برنامههای فرهنگی بلندمدت روند کاهش جمعیت در ایران را به تاخیر بیاندازیم.
رییس پژوهشکده آمار ایران مسایل فرهنگی، اقتصادی و نیز تحصیلات را از عوامل موثر در کاهش جمعیت در ایران دانست و گفت: اولویت امروز جوانان برای ادامه تحصیلات ازدواج و فرآیند زندگی را به تاخیر انداخته است.
وی گفت: میانگین سن ازدواج در ایران برای مردان به ۲۶/۷ و خانمها به ۲۳/۴ افزایش یافته است.
گفتنی است: این نشست در قالب افزایش موالید و تحقق منویات رهبری معظم انقلاب در خصوص رشد جمعیت با حضور کارشناسان حوزه سلامت وزارت بهداشت و مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی سمنان برگزار شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد