مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتوگو با فارس در اهواز اظهار کرد: با نزدیک شدن به فصل پائیز و احتمال آلودگی دوباره گوزنها به مگس میاز در حال آماده باش هستیم.
احمد لاهیجانزاده خاطرنشان کرد: با وجود اینکه زندهگیری و معاینه گوزنها به دلیل دوندگی آنها کار دشوار و زمانبری است ولی در شرایط کنونی هیچگونه آلودگی به میاز در اینگونه حیوانان مشاهده نشده است، ولی بنابر احتیاط در حال حاضر بررسی سایتهای تکثیر گوزن در حال انجام است.
وی تصریح کرد: مگس میاز زنگ خطری است برای تمام فعالان محیط زیست کشور و حتی قانونگذاران این عرصه که همه گونههای کمیاب کشور اعم از گیاهی و جانوری را با خطر انقراض ناگهانی میبینند باید حداقل نمونههایی از گونههای موجود در بانک ژن داشته باشند تا شاید در آیندهای دور، نسلهای بعد هم بتوانند آنچه را ما دیدهایم مشاهده کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به نفوذ مگس میاز بر بدن گوزنها افزود: مگسهای میاز روی بدن حیوان مینشینند و تخمگذاری میکنند که در نهایت موجب تلف شدن حیوان میشود.
وی بیان کرد: در واقع اگر از قبل، کنه بدن حیوان را زخمی کرده باشد شرایط برای تخمگذاری این مگسها بسیار فراهم میشود بنابراین کنهزدایی یکی از بهترین راهحلهای مقابله با تخمگذاری مگس میاز است.
لاهیجانزاده با اشاره به اینکه زمان دوام گوزنها در برابر نیش مگس میاز تنها سه تا هفت روز است عنوان کرد: این آفت با نیش زدن گوزنها نوعی کرم را به بافت پوستی آنها منتقل میکند و این کرم در مدت کوتاهی به تمام بدن گوزن سرایت میکند و حیوان را از پا در میآورد.
لزوم اجرای اقدامات پیشگیرانه در سایت کرخه
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز در این شهرستان اظهار کرد: اقدامات پیشگیرانه در خصوص گوزن زرد ایرانی باید هرچه سریعتر انجام شود.
سیدراضی نوری اضافه کرد: پیگیر وضعیت گوزن زرد ایرانی از طرف رئیس محیط زیست کشور هستیم و آن را به جدیت دنبال میکنیم.
وی افزود: در دیدار با معاون سازمان حفاظت محیط زیست مبلغ 500 میلیون ریال در راستای اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از طغیان دوباره مگس میاز در نظر گرفته شد.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی همچنین از برگزاری جلسه مشترک بین مسئولان حفاظت محیط زیست استان خوزستان، شبکه دامپزشکی کشور و اساتید حیات وحش دانشگاهی خبر داد و گفت: باید بتوان با برنامهریزی صحیح حیات این گونههای نادر را تضمین کرد.
وی تصریح کرد: این جلسه به منظور بررسی اقدامات پیشگیرانه و حفاظت از گوزن زرد ایرانی در مقابل حمله مگس میاز برگزار میشود.
نوری ادامه داد: در دیدار با معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور خواستار تجهیز سایت حفاظتی حلوه (زیستگاه گوزن زرد) شدیم و امیدواریم که مسئولان کشوری اهمیت موضوع را درک کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با توجه به بازدید گردشگران از زیستگاه گوزن زرد ایرانی عنوان کرد: باید هرچه سریعتر اعتباری برای تامین زیرساختهای لازم به منظور جذب بیشتر گردشگران و تجهیز و راهاندازی موزه تاریخ طبیعی منطقه حلوه اختصاص داده شود.
با این روند بار دیگر احتمال تکثیر مگس بسیار خطرناک میاز وجود دارد و به همین دلیل باید زودتر جنبید و فرصتهای از دست رفته را جبران کرد تا سرمایههای ملی باقیمانده را از دست ندهیم. مطمئنا تولید و حفاظت از نسل گوزن زرد ایرانی در خوزستان هزینههایی دارد که باید بهای آن را پرداخت و این امر با حمایت مسئولان ملی رنگ اجرایی به خود نخواهد گرفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد