«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه که در مذاکرات هستهای گروه 1+5 با ایران در نشست اخیر ژنو سرپرستی هیئت روسی را به عهده داشت گفته است ممکن است طرفین مذاکره کننده درباره برنامه هستهای تهران به توافقی دست یابند که به این کشور اجازه غنیسازی 5 درصدی اورانیوم میدهد.
براساس گزارش شبکه خبری بلومبرگ، «سرگئی ریابکوف» در مصاحبهای تلفنی در مسکو گفت: «در شرایطی که اعتمادی بین دو طرف وجود ندارد، ما مجبوریم روی چیزی تمرکز کنیم که بیشترین منشأ نگرانی است. در میان 6 کشور، غنیسازی بالای 5 درصد همواره اصل محوری بوده چون برنامه هستهای ایران در حال گسترش است.»
وی اظهار کرد؛ ایران به دنبال پایان دادن به تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکاست؛ و افزود: «در صورتی که پیشرفتی در این گفتوگوها حاصل شود، دلیلی وجود ندارد ما درباره رفع تمامی تحریمهای یکجانبه توافق نکنیم. جدول زمانی این موضوع، مسئلهای است که باید درباره آن بحث کرد.»
آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین (پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل) به علاوه آلمان که به گروه 1+5 موسومند، در مذاکرات ژنو که هفته گذشته برگزار شد توافق کردند دور جدید این مذاکرات را در روزهای هفتم و هشتم نوامبر بار دیگر در ژنو برگزار کنند.
آقای ریابکوف ادامه داد در حالی که ممکن است ایران و گروه 1+5 در دور بعدی این مذاکرات هم به توافق نرسند، اما نگرش «سازنده» مذاکرهکنندگان ایران به این معنی است که انتظار میرود این گفتوگوها نتایجی در بر داشته باشد «به گونهای که مسیر مصالحه برگشتناپذیر باشد.»
آمریکا، اسرائیل و کشورهای همپیمان آنها ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هستهای این کشور متهم میکنند اما ایران ضمن رد این اتهامات بر صلحآمیز بودن برنامه هستهایش تأکید میکند.
ایران از کشورهای عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) و از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
با سلام و آرزوی توفیق ، چه لزومی دارد نظرات افرادی كه مفید برای كشور ما نیست ، در مطبوعاتمان درج كنیم ، وقتی رهبر و رئیس جمهورمی گویند تعلیق هر نوع غنی سازی كه در جهت فعالیت های صلح آمیز است و مخالف قانون نیست جزء خط قرمز های ماست . چرا نظرات افرادی كه كه انرژی منفی را به جامعه تزریق می كند را باید نقل قول كنیم؟