بر طبق آمار اعلام شده، رقمی معادل ۱/۴ بیلیون نفر در سال ۲۰۰۶ فارغ التحصیل خواهند شد. چگونه میتوان در رقابت با این افراد پیروز شد و مورد توجه شرکتهای استخدام کننده قرار گرفت؟
● قدم اول: «خودتان را بشناسید»
قبل از هر کار دیگر باید بدانید مایلید چه نوع کاری را به طور حرفهای دنبال کنید؟ به خود بنگرید، بدون توجه به رشته تحصیلیتان، صادقانه به معلومات و مهارتهای خود فکر کنید و آنها را مرور کنید. اگر به ادعاهایی که میکنید مطمئن باشید، قدم مثبتی برای شروع خواهد بود.
● قدم دوم: «رزومهتان را کاملا دقیق و واضح بنویسید»
یک رزومه خوب، آغاز جستجو برای یافتن شغلی مناسب است. اگر روش صحیح و استاندارد نوشتن رزومه را نمیدانید، از مشاور محل تحصیلتان درخواست کنید که شما را راهنمایی کند و یا از اینترنت کمک بگیرید. وب سایتها و کتابهای بسیاری وجود دارد که میتواند در این زمینه به شما کمک کند تا بتوانید یک رزومه حرفهای و استادارد برای خود تهیه کنید.
● قدم سوم: «چه شغلی برای شما لذت بخش است؟»
پی بردن به این نکته که انجام چه نوع کاری برایتان لذت بخش است باعث محدود شدن دامنه جستجوی شغلی شما خواهد شد. به عنوان مثال، ممکن است شما فارغ التحصیل رشته حسابداری باشید، اما علاقهمند به سفر کردن هستید و دلتان نمیخواهد ساعتها بیحرکت پشت یک میز بنشینید.
● قدم چهارم: «یک جستجوی کامل را شروع کنید.»
حال که به قابلیتهای خود پی بردید و زمینه فعالیت مورد علاقهتان را نیز یافتید، وقت عمل فرا رسیده. آگهیهای شغلی را به دقت بررسی کنید، رزومه خود را در سایتهای مختلف قرار دهید. از روابطتان استفاده کنید و تمام دوستانتان را از اینکه در جستجوی کار هستید، مطلع کنید.
● قدم پنجم: «اخبار مربوط به شغل مورد علاقهتان را دنبال کنید»
روزنامهها و نشریات مربوط به حرفه مورد نظرتان را مطالعه کنید. در سمینارها و گردهماییها شرکت کنید، این کار باعث میشود با افرادی که هدفی مشابه شما را دنبال میکنند، ملاقات کرده و اطلاعات مفیدی در ارتباط با رشته مورد نظر و شرکت در مصاحبههای شغلی از آنان دریافت کنید.
● قدم ششم: «برای شرکت در مصاحبه تمرین کنید»
هیچ وقت بدون درس خواندن در امتحان شرکت نکنید. مصاحبه شغلی هم به همین صورت است، باری این منظور رزومه خود را بارها و بارها بخوانید تا کاملا حقظ شوید. سئوالاتی را که ممکن است از شما پرسیده شود حدث بزنید و جوابهای قابل قبولی برایشان در نظر بگیرید.
● قدم هفتم: «مصمم باشید»
مطمئنا یک روزه کار پیدا نخواهید نکرد، به جستجویتان ادامه بدهید و ناامید نشوید. اگر برای اولین بار است که به دنبال شغل هستید، کارتان به مراتب سختتر است. اما نگرانی لازم نیست، به هر حال نهایتا اولین شغل واقعیتان را خواهید یافت.
● قدم هشتم: «به جستجوی خود ادامه دهید»
اگر موفق به یافتن شغلی مناسب شدید، جستجو پایان یافته، اما شخصیت شغلی شما در آغاز راه است. ارتباطات خود را قطع نکنید و در جستجوی موقعیتهای مناسب تری باشید.
>> ویستا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود