به گزارش جام جم آنلاین آمریکاییها که احساس میکردند به واسطه تحریمها اکنون جمهوری اسلامی ایران آماده تن دادن به خواستههایش است با پاسخهای منطقی و قاطع مقامات کشورمان روبرو شدند.
دکتر حسن روحانی در سفر به نیویورک قاطعانه از مواضع به حق ایران درباره مسائلی همچون استفاده از فناوری صلح آمیز هستهای دفاع کرد و وزیر خارجه ایران هم در گفتوگوهایی که با چند شبکه تلویزیونی آمریکا داشت پاسخهای لازم و قاطع را به اظهارات مقامات آمریکایی داد.
نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که تازه به آمریکا رفته تا در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند با اوباما دیدار داشت و رئیس جمهور آمریکا هم گزارشهای لازم را از روند گفتوگوها با ایران به وی ارائه داد.
فرمانده کل سپاه پاسداران روز گذشته در گفتوگویی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر این که مقامات رژیم غاصب صهیونیستی را در جریان تمام مسائلشان با ایران و حتی مکالمه تلفنی با اوباما قرار داده بوده و از این پس نیز قرار خواهند داد، گفت: یکی از نگرانیهای اصلی که وجود دارد، همینجاست، چراکه به نظر میرسد دولتمردان آمریکا متأسفانه استقلال رأی و تصمیم ندارند و از صهیونیسم جهانی تأثیرپذیرند و بایستی برای اقدامات خود از این رژیم غاصب ظالم اجازه بگیرند.
باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا در دیدار با نتانیاهو به خوش خدمتیهای کاخ سفید به صهیونیستها ادامه داد و به نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل با تکرار لفاظی جنگطلبانه واشنگتن علیه ایران، به تل آویو تضمین داد که هیچ گزینهای از جمله گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران از روی میز برداشته نشده است.
وی افزود:حرف برای حل و فصل موضوع هستهای ایران کافی نیست و تهران باید از «طریق اقدامات» خود اعتماد جامعه جهانی را جلب کند.
رئیس جمهور آمریکا در این دیدار «ما توافق کردیم که دست نیافتن ایران به سلاح هستهای بسیار مهم است» را در حضور یک مقام کشور جعلی میگوید که او دارای صدها کلاهک هستهای است و پایبند هیچ یک از قوانین بینالمللی سازمان ملل و آژانس بینالمللی هستهای نیست.
وی گفت:ایران به دلیل تحریمها برای گفتوگو آماده است و ما باید با حسن نیت تمایل آنها را آزمایش کنیم.
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که تعلیق غنی سازی را به هیچ عنوان نمیپذیرد.
حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور که شب گذشته در گفتوگوی ویژه خبری شرکت کرده بود به فضاسازیهای مقامات و رسانههای آمریکایی پاسخ داد و گفت: آمریکا علاقه دارد 10 موضوع را روی میز بگذارد اما جمهوری اسلامی ایران فقط برای انرژی هستهای مذاکره می کند نه برای برقراری رابطه با آمریکا. جمهوری اسلامی ایران برای اتمام حجت پای میز مذاکره آمده است و حسن نیت دارد اما اگر این حسن نیت از طرف آمریکاییها نادیده گرفته شود دیگر توقع همکاری با ما را نداشته باشند.
اوباما در این دیدار اطمینان داد که واشنگتن با «چشمان باز» وارد مذاکرات با تهران خواهد شد و تاکید کرد در جریان این فرایند با اسرائیل و دیگر همپیمانان منطقهای خود مشورت خواهد کرد.
نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز گفت: این رژیم خواهان از بین رفتن کامل برنامه انرژی هستهای ایران است و ادعا کرد تهدید نظامی و تحریمها ایران را به پای مذاکره کشانده است.
آمریکاییها خود به خوبی میدانند که تماس تلفنی اوباما با رئیس جمهور ایران تنها یک تماس تلفنی بود نه توافق، به همین خاطر است که همچنان بر سیاستهای پیشین خود علیه جمهوری اسلامی ایران پافشاری میکنند.
جمهوری اسلامی ایران همواره گفتوگوهای بدون پیش شرط را مورد تاکید قرار داده است اما طرف مقابل با پیش شرطهای غیر قانونی و زیاده طلبانه حرکت کرده است.
اکنون نیز آمریکاییها آماده ارائه پیش شرطهای خود به ایران هستند. نیویورک تایمز در گزارشی در همین زمینه نوشته است؛«شرطهای واشنگتن برای تهران قطعاً ایران را دچار شوک میکند.»
اکنون در دستور کار آمریکا اعمال فشارهای بیشتر ابتدا در حوزه سیاسی و رسانهای و سپس اقتصادی قرار خواهد گرفت.
اوبام در دیدار با نتانیاهو گفته است که فشارها و تحریمها ایران را پای میز مذاکره کشانده است،
وزیر امور خارجه آمریکا هم با تکرار زیادهخواهیهای غیرقانونی غرب در قبال برنامه هستهای جمهوری اسلامی، اعلام کرد: آمریکا فعلاً لغو تحریمها را بررسی نخواهد کرد.
با توجه به ادبیاتی که از سوی آمریکاییها علیه ایران اتخاذ میشود نشانی از تغییر رویکرد و تعامل بیشتر برای انجام گفتوگوها از سوی آنها دیده نمیشود. خواستههای آمریکاییها یکطرفه است و تنها خواهان آن هستند که ایران از خود نرمش نشان دهد و خواستههای آنها را برآورده سازد.
جمهوری اسلامی ایران ایران با سیاستی که از سوی مقام معظم رهبری تبیین شد نرمش قهرمانانه را در پیش گرفت که این اقدام باعث شد تا طرف مقابل در شرایطی قرار بگیرد که هر رفتار او باعث شود تا ماهیت واقعی آن روشن شود اکنون آمریکا در یک آزمون دشوار گرفتار شده است.
به همین خاطر است که کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هر چند به صورت تلویحی به قانونگذاران در اروپا و آمریکا و همچنین تیم سیاست خارجی کاخ سفید توصیه کرد از اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران که میتواند جو مذاکرات را منفی کند خودداری کنند.
اشتون روز دوشنبه در اندیشکده «وودرو ویلسون» در پاسخ به این سوال که آیا کنگره آمریکا یا دیگران باید تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کنند، گفت: من در جایگاهی نیستم که بگویم کنگره باید چه کاری انجام دهد. ترجیح میدهم در بهترین جو ممکن در این مذاکرات حضور یابم. به همین منظور، ما باید به هر نحو ممکن عزم و حسن نیت خود برای مذاکره را نشان دهیم و چنین انتظاری را نیز از طرف مقابل داشته باشیم.
وی در مورد چرایی اعمال تحریم و فشار به ایران هم گفت: این تحریمها با هدف جمع کردن افراد دور یک میز و انجام مذاکره اعمال شده است.
«کاترین اشتون» افزود: میخواهم در بهترین جو ممکن به ژنو بروم. قانونگذاران اینجا یا کسانی که در آمریکا روند مذاکرات را تحت کنترل دارند، «جان کری» (وزیر خارجه آمریکا) و تیم وی، باید به این فکر کنند که چطور میتوان به بهترین جو دست یافت.
و اکنون دستگاه دیپلماسی کشورمان باید در یک واکنش سریع در سیاست خارجی در قبال دورنمای اتفاقات سیاسی که در چند روز گذشته رخ داده به یک جمع بندی برسد تا بتواند پاسخهای لازم را برای این رفتارها ارائه دهد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد