براساس نتایج تحقیقات انجام شده توسط محققان موسسه عصب شناسی مونترال و دانشگاه مک گیل الگوی توسعه مغز وقتی که یک یا دو زبان هنگام تولد با هم یادگرفته میشود یکسان است، اما وقتی که فرد در دوران کودکی خود یعنی وقتی که در یادگیری زبان اول مهارت یافت و آغاز به یادگیری زبان کرد، زبان مادری ساختار مغز را تغییر میدهد.
براساس اظهارات محققان، این تغییرات در قشر پیشانی مغز رخ میدهد، این قشر توده چند لایهای از نورونها است که نقش مهمی در عملکردهای شناختی چون تفکر، زبان، هوشیاری و حافظه ایفا میکنند.
دنیس کلین نویسنده اصلی تحقیقات این پروژه اظهار داشت: بعدها در دوران کودکی که زبان دوم فرا گرفته میشود، تغییرات بزرگتری در قشر پیشانی تحتانی رخ میدهد. نتایج تحقیقات ما ارائه کننده شواهد ساختاری در رابطه با این موضوع است که سن فراگیری زبان دوم در ایجاد ساختار یادگیری زبان دوم بسیار مهم است. اکثریت مردم بیش از یک زبان را در طول عمر خود یاد میگیرند، وقتی که آنها این زبانها را به طور همزمان در سالهای اولیه رشد خود یادگرفته باشند میزان مهارت آنها بیشتر میشود، اما این تحقیقات نشان دهنده دشواری است که برخی از افراد هنگام یادگیری زبان دوم در زمان بزرگسالی و یا دوران کودکی میکنند که با این نتایج میتوان این دشواری را در سطح ساختاری توضیح داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰
رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی از تولید یک برنامه نخبگانی میگوید