
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
براساس نتایج تحقیقات انجام شده توسط محققان موسسه عصب شناسی مونترال و دانشگاه مک گیل الگوی توسعه مغز وقتی که یک یا دو زبان هنگام تولد با هم یادگرفته میشود یکسان است، اما وقتی که فرد در دوران کودکی خود یعنی وقتی که در یادگیری زبان اول مهارت یافت و آغاز به یادگیری زبان کرد، زبان مادری ساختار مغز را تغییر میدهد.
براساس اظهارات محققان، این تغییرات در قشر پیشانی مغز رخ میدهد، این قشر توده چند لایهای از نورونها است که نقش مهمی در عملکردهای شناختی چون تفکر، زبان، هوشیاری و حافظه ایفا میکنند.
دنیس کلین نویسنده اصلی تحقیقات این پروژه اظهار داشت: بعدها در دوران کودکی که زبان دوم فرا گرفته میشود، تغییرات بزرگتری در قشر پیشانی تحتانی رخ میدهد. نتایج تحقیقات ما ارائه کننده شواهد ساختاری در رابطه با این موضوع است که سن فراگیری زبان دوم در ایجاد ساختار یادگیری زبان دوم بسیار مهم است. اکثریت مردم بیش از یک زبان را در طول عمر خود یاد میگیرند، وقتی که آنها این زبانها را به طور همزمان در سالهای اولیه رشد خود یادگرفته باشند میزان مهارت آنها بیشتر میشود، اما این تحقیقات نشان دهنده دشواری است که برخی از افراد هنگام یادگیری زبان دوم در زمان بزرگسالی و یا دوران کودکی میکنند که با این نتایج میتوان این دشواری را در سطح ساختاری توضیح داد.
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
گفتوگوی خواندنی با محمد بلوری، پدر حادثه نویسی ایران:
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با رئیس پلیس فتای کشور
«جام جم» در گفتوگوی اختصاصی با دبیر ستاد نانو، عملکرد این مجموعه در سال ۱۴۰۱ را بررسی میکند
گفتوگوی «جامجم» با نادر مشایخی، هنرمند تجربهگرا
سیده الهام حسینی دختر تاریخساز وزنهبرداری ایران