فرید براتیسده با اشاره به اینکه باید آمادگی مقابله با مصرف موادمخدر در میان کودکان خیابانی، نوجوانان، جوانان و دانشجویان را داشته باشیم، اظهار کرد: عمده مواد مصرفی نوجوانان، الکل و مواد محرک است و عمدتا سن این افراد زیر ۱۸ سال است.
وی افزود: بسته راهنمای سوءمصرف موادمخدر در میان زنان نیز به زودی در مراکز ترک اعتیاد کشور توزیع میشود و باید خاطرنشان کرد که در میان زنان همه نوع موادمخدر مصرفی یافت میشود، اما گرایش اصلی آنها به سمت مواد محرک است.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در مورد نحوه استفاده از بستههای راهنمای سوءمصرف موادمخدر در مراکز ترک اعتیاد، گفت: درمانگران، پزشکان، مددکاران و روانشناسانی که در حوزه اعتیاد فعال هستند میتوانند از این بستهها برای مقابله با مصرف موادمخدر استفاده کنند.
براتیسده در ادامه به علائم و نشانههای مصرف موادمخدر در نوجوانان اشاره کرد و گفت: افراد پس از مصرف کوکائین، آمفتامینها، استروئیدهای آنابولیک، فنسیکلیدینها، اسکتازی، کتامین و الاسدی دچار فشار خون بالا میشوند و پس از مصرف مواد افیونی و باربیتوراتها دچار کاهش فشار خون میشوند.
وی افزود: پس از داروهای وریدی، افراد دچار نشانههای پوستی و آبسهها و پس از مصرف استروئیدهای آنابوبیک و مواد افیونی به ترتیب دچار آکنه و خارش میشوند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین به اثرات مصرف حشیش، ماریجوآنا، کوکائین، آمفتامین، فتامین، ال اسدی و مواد افیونی اشاره کرد و گفت: پس از مصرف حشیش افراد دچار احتقان مختاط چشم، پس از مصرف ال اسدی دچار ریزش اشک و پس از مصرف کوکائین و استنشاق چسب، دچار تحریک بینی و آزار مخاطی میشوند. براتیسده افزود: پس از مصرف حشیش و مواد افیونی، نوجوانان دچار یبوست و افزایش اشتها میشوند که از جمله اختلالات گوارشی است. به گفته وی، پس از مصرف کوکائین و فنسیکلیدین، نوجوانان دچار تشنج میشوند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین به اثرات روانی مصرف موادمخدر در نوجوانان اشاره و اظهار کرد: کاهش میل جنسی، کلام مبهم، خوابآلودگی، توهمات، بیقراری، پارانویا و خشم از جمله اثرات روانی مصرف موادمخدر در نوجوانان است.
>> تهران امروز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت