مریم شیرمستی گفت: داروهای کاهش وزن اکثرا مدر و یا مسهل هستند و باعث افزایش آب بدن از طریق ادرار و مدفوع میشوند. این داروها تاثیری بر کاهش بافت چربی بدن ندارند، چون حدود دو سوم وزن بدن انسان را آب تشکیل میدهد با مصرف داروهای کاهش وزن، عملا وزن افراد به دلیل از دست دادن آب کم میشود، اما مصرف این داروها روند طبیعی کار بدن را مختل میکند و موجب آسیب دیدن کلیهها و کبد میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه داروهایی که تحت عنوان چربی سوز برای کاهش وزن توصیه میشود نیز باعث فعالتر شدن غده تیروئید و اختلال در عملکرد این غده میشود و به طور کلی سوخت و ساز بدن را تغییر میدهد.
شیرمستی افزود: وقتی که مصرف این داروها پس از مدتی کنار گذاشته شود فرد با مشکلات هورمونی مواجه خواهد شد و غدد تیروئید و پاراتیروئید وی با اختلال مواجه میشود. برخی از داروهای کاهش وزن نیز باعث افزایش دفع چربی بدن از طریق مدفوع میشود که روی عملکرد طبیعی دستگاه گوارش و رودهها تاثیر میگذارد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف این داروها پرزهای روده را در برابر جذب چربی بلوکه میکند، یادآوری کرد: این داروها تنها دفع چربی از طریق وعدههای غذایی را بر عهده دارند و تاثیری بر بافت چربی بدن نخواهند داشت. مصرف این داروها باعث کاهش ویتامینهای محلول در چربی بدن از جمله A، E، D، K میشود و به دنبال آن عوارض پوستی از جمله خشکی پوست و مشکلات هورمونی برای فرد پیش میآید. بسیاری از داروهای کاهش وزن که تبلیغ آنها را مدام میبینیم، غیرمجاز هستند.
وی با بیان اینکه اکثر این داروها در کشورهای اروپایی و آمریکایی تولید میشوند، اظهار داشت: این درحالی است که آمار اضافه وزن در این کشورها چند برابر ایران است و این داروهای لاغری در خود این کشورها مصرف نمیشود. شیرمستی ادامه داد: بهتر است به جای مصرف دارو از روشهای جایگزین از جمله تنظیم کالری از طریق رژیم غذایی مناسب استفاده کرد. رژیمهای غذایی باید تحت نظر پزشک باشد و افراد از استفاده رژیمهای یکدیگر خودداری نمایند.
به گفته این کارشناس تغذیه داروهای گیاهی شناخته شده، ورزش مناسب و پیاده روی به مدت ۴۰ دقیقه در روز میتواند تاثیر بسزایی در کاهش وزن داشته باشد.
>> روزنامه ابتکار