رئیس جمهور تاکید کرد: ملت ایران هم شایستگی و هم توانایی ساختن ایران را دارند. با تکیه بر ملت ملت ایران می توان نظمی الهی و انسانی را جایگزین نظم ظالمانه و غیر انسانی کرد.
وی ادامه داد: اگر خاستگاه انقلاب ایران جای دیگری بود اصلا شکل نمی گرفت، انقلاب حاصل هزاران سال تلاش ملت، انبیاء و صالحان است اما وقتی به نقطه مناسب رسید امام (ره) با هوشمندی از فرصت ها استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه با ملت ایران می توان کارهای بزرگ کرد، گفت: دو هدف مهم ساختن ایران و اصلاح جهان است. ما معتقدیم این دو هدف لازم و ملزوم هم هستند. امکان ندارد بدون دخالت در مناسبات جهانی ایران را به جایگاه مناسب برسانیم، نمی گذارند.
احمدی نژاد با بیان اینکه هیچکس نمی تواند دور خود دیوار بکشد، گفت: انسان جهانی است، ایرانی ها هم همیشه جهانی فکر کردند. ما حتی اگر بخواهیم دور خود دیوار بکشیم آنها نمی گذارند، استکبار و استعمار پدیده جاری در محیط بین الملل است و تمام نشده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما می خواهیم اقتصاد را درست کنیم، یک بهانه درست می کنند، تحریم می کنند. ما هر چقدر کار کنیم بخشی از آن به جیب آنها منتقل می شود و با مناسبات اقتصاد بین الملل جیب ما را خالی می کنند. مگر اجازه می دهند کشور مقتدر شود و برای کشورهای دیگر الگو شود.
وی با تاکید بر اینکه در داخل کشور ایران باید به جامعه ای نمونه تبدیل شود، گفت: در گذشته آنچنان وجه فرهنگی و تمدنی ایران برجسته بوده که دیگران با اشتیاق زیر پرچم ایران می آمدند، ما می توانیم کشور را بسازیم.
رئیس جمهور در خصوص معیارهای جامعه نمونه گفت: جامعه ای که در آن توحید و خداپرستی حاکم باشد، همه زیبایی ها تبع توحید است، زندگی و کارها باید برای خدا باشد. فرصت رشد برای همه مهیا بوده و عدالت حاکم باشد، فقر و تبعیض نباشد، مردم عدالت را احساس کنند.
احمدی نژاد در تفسیر خود از عدالت گفت: عدالت باید در عمق و ظاهر نظام حاکم باشد، اگر همه مردم حس کنند عدالت است اولا مشارکت و دفاع می کنند و ثانیا احساس خودباوری به مردم القا می شود.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم کشور باید بسیار مقتدر و پیشرفته باشد، یک کشور عقب مانده نمی تواند خود را اداره کند چه برسد به انتشار ارزش های الهی.
رئیس جمهور با تشریح مسئولیت سیاسی و فرهنگی دولت گفت: باید باور کنیم حکومت برای پیگیری اهداف الهی و خدمت به مردم است، فلسفه حکومت برای عدالت است، باید فضای آرمانی و انقلابی کشور همیشه با نشاط باشد.
احمدی نژاد با بیان اینکه دموکراسی لیبرال، پوشاندن لباس زیبا به مناسبات قدرت است، گفت: نتیجه این امر جز انحطاط نیست. باید مجلس و قوه قضائیه مراقبت کنند، کسب رای، حضور در قدرت به جای آرمان ها اصالت پیدا نکند که در این صورت ارزش ها قربانی می شوند.
وی با بیان اینکه بیت المال امانت مردم است، افزود: یکی از زشت ترین اقدامات دست اندازی به بیت المال است. باید مراقب بود در چرخه گمراه کننده نیفتیم که اقدامات برجسته رقیب رد شود. ایرادات خود را توجیه کنیم و تخریب و توهین و سیاه نمایی وارد ادبیات سیاسی ما شود.
رئیس جمهور ادامه داد: دموکراسی لیبرال حاصلی جز سقوط انسانها نداشته، باید مراقب بود اخلاص و کار برای خدا با چیزهای دیگر عوض نشود.
وی معیار تشخیص را توده های مردم خواند و گفت: جایگاه مردم یکی از مبانی مهم دولت است. مردم صاحب کشور و حکومتند و باید محور همه برنامه ها باشند. باید اراده ملت حاکم باشد. من معتقدم هر کجا دنیا فرصت انتخاب آزاد به مردم بدهد توده های مردم آرمان های الهی و انسانی را انتخاب می کنند حتی در اروپا و آمریکا.
احمدی نژاد با بیان اینکه باید هر اقدامی در کشور انجام می دهیم آثار و نتایج آن را در زندگی مردم ببینیم، گفت: عشق به مردم اصل است و فرعیات نیست. بعضی فکر می کنند انتخابات صحنه سیاسی است و تمام، در حالی که انتخابات آزادشدن انرژی و اراده مردم است.
رئیس جمهور اظهار داشت: یک ملت با پویایی اندیشه زنده است، اگر در جامعه ای پویایی و رشد اندیشه متوقف شود آن جامعه خواهد مرد. جامعه نیازمند اندیشه و زایش فکری مستمر است.
وی ادامه داد: نزدیک به 40 سال است در اروپا و آمریکا اندیشه جدیدی به بشریت عرضه نشده چون محدودیت و کنترل وجود دارد.
احمدی نژاد تحمیل اندیشه به مردم را عامل طغیان توده ها خواند و گفت: ملت ایران حریف همه مکاتب جهانی است، اندیشه حاکم بر ایران والاترین اندیشه است. استفاده از حربه های غیر اندیشه ای متعلق به کشور ما نیست. حاکمان باید مراقب باشند و سعه صدر داشته باشند.
رئیس جمهور عدالت را پایه تمام کمالات و نقطه آغاز خواند و گفت: پیامبران دعوت به توحید و عدالت کردند. همه آرمان ها در گرو پافشاری بر عدالت است. عدالت شعار سیاسی نیست بلکه یک حقیقت و تنها راه است، باید محور همه تصمیمات و برنامه ها باشد. حتی در نگاه و توجه به مردم نیز باید عدالت حاکم باشد.
احمدی نژاد تاکید کرد: البته عدالت منحصر به دولت نیست، در قانونگذاری ، در قضاوت و در اجرا است که البته وارد نمی شوم.
وی تاکید کرد: مدیریت عرصه سیاسی باید مردمی باشد و مردم حس کنند، انحصار در سیاست بد است، زمانی ما موفق هستیم که همه مردم مشارکت داشته باشند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دولت آمریکا به تنهایی 16 هزار میلیارد دلار بدهی دارد و امروز باید کل آمریکا را بفروشد تا بدهی خود را بدهد، ژاپن 4500 میلیارد دلار تولید داخلی دارد ولی 8هزار و 500 میلیارد بدهکار است یعنی ورشکسته محسوب می شود ولی کار خود را با ساز و کارهایی ادامه می دهد.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه سیاست جهانی متمرکز است ادامه داد: بانک های جهانی، بیمه های جهانی و پول جهان روا ابزار سلطه و سیر ثروت ملت ها به جیب ملت های خاص دنیاست، جنگ اعلام نشده علیه ملت ها در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه تکلیف ما در چنین شرایطی چیست، خاطر نشان کرد: یا باید برویم این نظام را پذیرفته و در این سیر جایگاهی پیدا کنیم و از گوشه این سفره چیزی بخوریم که البته کسانی هم هستند که این مسیر را انتخاب کرده اند و یا باید تعامل کرده و استفاده کردن از فرصت ها برای جایگزین کردن نظام صالح را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس قوه مجریه گفت: انقلاب اسلامی ماموریت دوم را بردوش ما گذاشت و دولت هم همین روش را انتخاب کرد یعنی یک سیاست خارجی فعال و اثرگذار در پیش گرفت.
وی با بیان اینکه یک ثانیه در ذهن من نیامده که ارباب جهانی از ما تعریف کند، گفت: آنها با یک ایدئولوژی روشن دنیا را اداره می کنند ما هم باید یک ساز و کار روشن و ایدئولوژی پیشنهاد دهم، آنها از آزادی فردی، حقوق بشر و دموکراسی حرف می زنند و آنقدر زیبا تعریف می کنند که بسیاری متوجه نمی شوند که زیر این شعارها، استعمار، بردگی وغارت سیستماتیک قرار دارد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مبنای اصلی اندیشه سرمایه داری همان اندیشه بقای نسل برتر است، گفت: بر اساس این اندیشه دیگران باید نابود شوند تا آنها بمانند، یک فیلم آمریکایی وجود ندارد که در آن اندیشه تنازع برای بقاء وجود نداشته باشد.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه ما در برابر آنها یک انسان متعالی را تعریف کردیم، گفت: ما در دنیا عزت و عظمت دنیا را بیان کردیم و گفتیم سیر کمالی انسان اصالت دارد نه مصرف انسان، گفتیم رابطه انسانها باید بر اساس مهربانی باشد و ایثار ارزش دارد اما چپاول ارزش نیست، توحید، عدالت و مهربانی رمز کمال است.
وی با اشاره به اینکه در مقابل نظام یک سویه یک نظام تعریف کردیم، ادامه داد: ما نظام آنها را نفی کردیم و یک نظام متعالی معرفی کردیم که بر اساس ویژگی های آن گفتیم اول باید مدیریت مشترک جهانی شکل بگیرد و همه باید عادلانه در اقتصاد، سیاست و فرهنگ مشارکت کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما گفتیم همه ملت ها از رفاه، علم، سعادت، امنیت و کرامت برخوردار شوند و آشکارا از کرامت و پیشرفت دیگران استقبال کردیم.
احمدی نژاد خاطر نشان کرد: آشکارا گفتیم باید عادلان و صالحان حاکم شوند، معلوم است همه اینها فقط در نظام مهدوی قابل تحقق است اما برخی فکر می کنند ما احساساتی شدیم که می گوییم امام زمان(عج)، برخی ها هم وصله های دیگر می چسبانند در حالیکه ما در معرض اندیشه جهانی هستیم و یک پله بالاتر ایستاده ایم و دنیای زیبایی را عرضه کردیم.
وی با بیان اینکه ما یک اندیشه برتر درباره انسان و نظام بین الملل ارائه کردیم و اگر این اندیشه صحیح ارائه شود اکثریت 7 میلیارد جمعیت جهان به آن گرایش پیدا می کنند، گفت: این اندیشه برای ثروتمندان و قدرتمندان جهان هم مفید است، آنها هم باید نجات پیدا کنند زیرا آنها هم روزی خواهند مرد به همین دلیل است که عرضه اندیشه توحیدی عمومیت دارد.
رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه دولت با برنامه در سیاست خارجی عمل کرد، گفت: بیش از صد سفر خارجی رفتم، برخی سفرها 96 ساعت طول می کشید که فقط 56 ساعت در هواپیما بودیم شما می دانید قلب آدم می ایستد ولی باید می رفتیم و پیامی را می رساندیم.
احمدی نژاد ادامه داد: 9 بار به نیویورک سفر کردم اما جز خیابانی که به سازمان ملل منتهی می شد جایی را ندیدم. صدها سخنرانی در مجامع مختلف انجام دادم و حرف های مختلف زدم حتی در جمع روحانیون بودایی هم سخنرانی کردم زیرا اندیشه توحیدی بدون مرز است، همه به موعود فکر می کنند واستکبار جهانی به خوبی آثار طرح این بحث را می داند به طوری که صد فیلم علیه مهدویت در این 7-8 سال تولید شده است.
احمدی نژاد گفت: آنها ما را تهدید کردند که به نیویورک نرویم حتی در سال اول گفتند اگر بیایید هواپیمای شما را می گیریم، بارها تلاش کردند با برنامه رسانه ای ما را تخریب کنند، بارها گفتند گفتگو با احمدی نژاد را تحریم کنید؛ فهرست فحش های 21 دقیقه ای در دانشگاه کلمبیا یکی از برنامه های آنها بود اما آنها کم آوردند که فحش دادند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه صهیونیست ها بخواهند یا نخواهند رفتنی هستند، خاطر نشان کرد: آنها می گفتند ما جنگ طلب هستیم اما ما گفتیم صلح، عدالت، دوستی و بهار، ما بهار را مطرح کردیم.
وی با بیان اینکه هولوکاست را از موضع انسانی مطرح کردیم، ادامه داد: گفتیم حتی اگر در این باره اتفاقی هم افتاده چرا فلسطین باید تاوان آن را پس دهد، طرح مسئله هولوکاست ستون فقرات نظام سرمایه داری را متلاشی کرد زیرا آنها روی یک محور توافق داشتند که کسی نباید وارد آن شود ما هم مثل شما بسیجی بی ترمز رفتیم و وارد آن شدیم.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه دولت در اصلاح جهان به دنبال جنگ نبوده است، گفت: اگر روی اصول بایستیم پیروز هستیم.
وی با اشاره به حوادث منطقه تاکید کرد: باید مراقب باشیم و اصول قطعی خود را که همانا حقوق مردم، آزادی و کرامت است را فراموش نکنیم، راه رسیدن به این حقوق جنگ نیست. باید جوری رفتار کنیم که حرف ما در دنیا از ارزش نیفتد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در این سیاست خارجی جایگاه ایران ارتقا یافت و گفتمان جهان عوض شد، تصریح کرد: نام احمدی نژاد به عنوان فرزند کوچک ملت ایران در دنیا محبوب است و این به خاطر اندیشه و انقلاب اسلامی است که نشانه موفقیت جمهوری اسلامی ایران است.
احمدی نژاد گفت: حقانیت ایران پایداری و الگو بودن آن در مسئله هسته ای در جهان جا افتاد و در خلال آن اندیشه مهدوی در دنیا مطرح شد، وحدت ملی تقویت و اجلاس غیر متعهدها برگزار شد طوری که همه گفتند طی 50 سال گذشته این یکی از بهترین اجلاس هایی بود که برگزار شد.
رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه باید خودمان را در سطح مدیریت جهانی باور کنیم یادآور شد: انقلاب اسلامی ماموریتی جز زمینه سازی برای حکومت جهانی ندارد، رمز اقتدار ولایت فقیه آن است که پشت آن یک اندیشه عمیق وجود دارد.
احمدی نژاد گفت: باید دنیا را برای مظلومیت هزار و 170 سال خانه نشینی امام زمان (عج) بسیج کنیم این اصلی ترین ماموریت ارکان حکومت از جمله رسانه است. ما جایگاه رسانه را بسیار بالا می دانیم و معتقدیم همه سازمان و ظرفیت های آن باید بسیج شود.
رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری به خوبی قدرت فرصت تاریخی انقلاب اسلامی را می دانند، تاکید کرد: ایمان دارم که آینده درخشان متعلق به بشریت، عدالت و ملت ایران است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: