استخدام به شرط تاهل!

مدت‌هاست که وزارت ورزش و جوانان بسته‌ای پیشنهادی برای ساماندهی ازدواج جوانان در نظر گرفته است. این بسته پیشنهادی ظاهرا بعد از 9 ماه بالاخره از سوی این وزارتخانه به دولت رسیده است.
کد خبر: ۵۷۶۷۸۴
استخدام به شرط تاهل!

ارائه واحدهای مسکونی 50 متری، اختصاص مبلغ ده میلیارد ریال اعتبار در خصوص ازدواج جوانان، افزایش مبلغ هدیه ازدواج کارکنان، تدوین لایحه مشاوره قبل و بعد از ازدواج، اولویت استخدام جوانان متاهل، حذف ضامن وام ازدواج و تسهیلات ویژه زوجین جوان دستگاه‌ها از موارد 9 گانه این بسته پیشنهادی است.

فارغ از این‌که وظیفه وزارتخانه ورزش و جوانان برای پیگیری بیشتر و جدی‌تر در این حوزه چقدر مهم است و این وظایف چقدر شفاف و روشن عملی شده، برخی از موارد پیشنهادی این بسته نیز می‌تواند محل بحث و انتقاد باشد.

بحث اولویت استخدام برای متاهلان از جمله این موارد است که برای هر دو سوی بحث ازدواج یعنی پسران و دختران بیشتر از راهگشایی، مشکل‌ساز خواهد بود.درباره پسران در سن ازدواج، وقتی شرط تاهل به عنوان اولویت مطرح و قرار می‌شود در موارد مشابه سهم شاغل شدن به فرد متاهل برسد، موضوع مهمی فراموش می‌شود. اگر نگوییم همه خانواده‌ها اما اغلب آنها شرط مهم و اولیه برای راضی شدن به ازدواج دخترشان را شغل در نظر می‌گیرند.

بیشتر خانواده‌ها حاضر نمی‌شوند دخترشان با پسری ازدواج کند که هنوز صاحب شغل نیست حتی اگر او بالقوه توانایی پیدا کردن شغل را داشته باشد، با این تفاسیر محروم کردن یا اولویت ندادن به پسران مجرد برای استخدام، بیشتر از هر چیزی مانع ازدواج آنها محسوب می‌شود و در نظر گرفتن چنین مساله‌ای در بسته پیشنهادی ازدواج جای بحث و سوال است.

اما پیش‌بینی این بند در مورد دختران به مراتب بیشتر از پسران اجحاف و غیرقابل قبول به نظر می‌رسد. در سال‌های اخیر افزایش تعداد دختران در دانشگاه‌ها که البته از شاخص‌های رسیدن به توسعه‌یافتگی کشورها محسوب می‌شود، نشان داده نیاز آنها به بازار کار اگر بیشتر از پسران نباشد، کمتر نیست. پس دولت‌ها باید نسبت به تامین این نیاز بیشتر از هر زمانی جدیت به خرج بدهند، خصوصا که کارفرمایان دولتی و خصوصی اغلب بر استخدام نیروی مرد اصرار می‌ورزند.

از طرفی فرهنگ جامعه در ازدواج خصوصا در شهرهایی غیر از کلانشهرها به شکلی تعریف شده که پسران تقاضا‌دهنده و تصمیم‌گیرنده در ازدواج محسوب می‌شوند، با این تفاسیر چرا باید دختری تحصیلکرده و صاحب مهارت به دلیل مجرد بودن از حق استخدام محروم بماند یا دست‌کم در اولویت نباشد؟

با این تفاسیر به نظر می‌رسد باید در بسته پیشنهادی 9 گانه ازدواج تجدیدنظرهایی صورت گیرد.

مستوره برادران نصیری

دبیر گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
رهگذر
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
۰
۰
با سلام
ازدواج امری اجباری نمی باشد.شاید جوانی شرایط ازدواج را فعلا نداشته باشد.در این صورت بایستی از هستی ساقط گردد.این شرط برای استخدام بی انصافی است.
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها