
در «تالار مشاهیر سوسکهای» بوهدان که در شهر پلانوی ایالت تگزاس آمریکا واقع شده، همه نوع سوسکی میتوان دید، از سوسکهای زنده که در محفظههای شیشهای نگهداری میشوند تا سوسکها مردهای که در موقعیت زندگی روزمره قرار گرفتهاند، لباس عروس میپوشند، ساز میزنند، آفتاب میگیرند، به آینه نگاه میکنند و حتی با ماسک دولتمردان آمریکایی خودنمایی میکنند.
بوهدان که این موزه عجیب را به راه انداخته، میگوید هیچوقت فکر نمیکرده مردم دوست داشته باشند به جایی بیایند که به سوسکها خیره شوند، اما حالا موزهاش طرفداران زیادی پیدا کرده و در همه جای جهان، معروف شده است. بوهدان که از کودکی، ساس میگرفته و در بزرگسالی هم با از بین بردن ساسها، امرار معاش میکرده، میگوید یک رابطه عشق - نفرت با سوسکها و حشرات دارد، یعنی آنها را در موزهاش دوست دارد، اما از اینکه آنها را در خانه مردم ببیند، متنفر است و دوست ندارد سوسکها در خانهها باشند.
دیدن سوسکهای مرده بوهدان در موزهاش که لباسهای عجیب غریب و البته در بیشتر موارد، لباسهای رسمی پوشیدهاند، ممکن است برای خیلی از بازدیدکنندگان، عجیب باشد.
یکی از جالبترین سوسکهای تالار مشاهیر، سوسکی مرده به نام «لیبرونیکا» است که شنلی از پوست سمور بر دوش آویخته و پیانو میزند. لیبرونیکا را یک زن 85 ساله به تالار مشاهیر هدیه کرده است.
در دهه 80 بود که بوهدان یکهزار دلار برای خریدن بزرگترین سوسک تگزاس پرداخت کرد. او از همان موقع بهدنبال سوسکها راه افتاد و شروع به لباس پوشاندن به آنها کرد.
بعد از آن، همه سوسکها، آماده و لباس پوشیده بودند؛ اما نزدیک بود بوهدان همه آنها را که حاصل دو دهه تلاشش بود، دور بیندازد که البته دلیل آن معلوم نیست؛ اما او تصمیم گرفت به جای اینکه سوسکهایش را دور بیندازد، آنها را بهنمایش بگذارد. اینگونه بود که تالار مشاهیر سوسکها شکل گرفت. از آن روز به بعد هم سوسکهای تازهای به موزه بوهدان اضافه شدند. حالا تالار مشاهیر سوسکها، بیش از 25 سوسک لباسپوشیده دارد.
بیشتر بازدیدکنندگان وقتی به موزه وارد میشوند با دیدن سوسکهایی که لباس رسمی پوشیدهاند، تعجب میکنند و ترجیح میدهند جانب احتیاط را رعایت کنند؛ اما وقتی میفهمند خیلی از این سوسکها مردهاند، خیالشان راحت میشود و با آسودگی خاطر به سوسکهایی که در لباسهای مختلف فرو رفتهاند میخندند.
بوهدان علاوه بر سوسکهای مرده، سوسکهای ماداگاسکاری زنده را هم که عمری طولانی دارند نگه میدارد؛ این سوسکهای آفریقایی، بین سه تا چهار اینچ (حدود 10 سانتیمتر) طول دارند و قطرشان یک اینچ ( 5 / 2 سانتیمتر) است. وقتی این سوسکهای 10 سانتیمتری را از روی زمین برمیدارید و بالا میبرید، مثل مار هیس هیس میکنند و به شما خیره میشوند.
البته بوهدان در رشته جانورشناسی دانشگاه ایلینویز تحصیل کرده و اطلاعات دقیقی درباره حشرات و حیوانات دارد، به همین دلیل، وقتی بازدیدکنندگان سوالی از او میپرسند بوهدان بهخوبی آنها را راهنمایی میکند و درباره تاریخچه هر گونه از سوسکها توضیح میدهد. او حتی به بینندگان موزهاش اجازه میدهد با هر کدام از سوسکها که میخواهند، عکس یادگاری بگیرند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید